Polarin lataus

Polarin lataus alkanut temppuilla. Jihuu!

m400_red_600x600_20

Olen käyttänyt huhtikuun lopusta alkaen Polar M400 -halpismittaria, joka on ollut todella positiivinen yllätys. Antaisin sille vähintään ysin ja hintalaatusuhteeltaan kympin. Rannesykemittauksella varustettu malli M430 on ehdottomasti sellainen, mikä kanssa kiinnostaa tällä kokemuksella. Muutamia asioita kuitenkin mittarissa on ollut, jota on pitänyt opiskella, jotta mittari toimisi niinkuin haluaa. Edelliseen postaukseeni verrattuna olen lisäksi oppinut sellaisen uuden asian, että kyllä lajiprofiileita voi muokata kännykkäsovelluksessakin.

Entäpä sitten se lataus. Monet tietävät, että minulla on ollut suuria vaikeuksia kahden viimeisen mittarini kanssa latauksen suhteen. Molemmat niistä olivat Garmineita. Edellinen mittarini usein purki akun, kun piti ladata ja loppuvaiheessa kului usein puoli tuntia siihen, että sain sen tekemään ylipäätänsä mitään. Kun maahntuoja ei vastannut takuuyhteydenottoon, eivätkä vastanneet puhelimeenkaan, vaan siellä oli nauhoitus päällä virka-aikaan, niin päätin nakata paskat garmineille ja ostin tämän Polarin.

_20170810_102639.JPG

Polarissa lataus tapahtuu samalla tavalla kuin kännykän lataus. Siellä takana on micro USB-portti, jossa oli alkuperäisissä versioissa kuminen kansi, mutta se aiheutti ilmeisesti ongelmia, kun kastuessaan se portti ei ehkä kuivunut kunnolla ennen kuin henkilö laittoi puhelimen lataukseen. Uusimmissa versioissa, mikä minullakin on, tuo kansi on poistettu. Paketissa ei tullut varsinaista laturia, vaan pelkkä piuha, jossa on toisessa päässä USB. Sen voi laittaa siis esim. tietokoneeseen kiinni latautumaan. Minä en niin tee, vaan käytän Garminin laturia, sillä sehän nyt on jäänyt tarpeettomaksi.

Olen huomannut, että tuo Polarin kaapeli on erilainen kuin kännyköiden latauskaapelit. Se ei mene tarpeeksi syvälle kännykkään, ts. siksi puhelinta ei voi sillä ladata. Jos sen laittaa kiinni puhelimeen, niin se kännykkä ei ala lataamaan. Sen sijaan Polar alkaa helposti latautumaan, vaikka aina tuntuu, ettei se lukitu sinne lainkaan. On siis täysin epävarma fiilis, onko se piuha kiinni vai eikö, mutta joka tapauksessa kuin ihmeen kaupalla mittari on latautunut. Kunnes tällä viikolla…

Eilisen iltalenkin jälkeen ihmettelin, kun akku oli lähes tyhjä. En ollut juossut latauksen jälkeen kuin ti 13,5km sis. 10x100m vedot ja ke 18,9km kevyen lenkin. En ajatellut asiaa sen enempää, vaan laitoin illalla kisojen aikaan mittarin lataukseen. Se alkoi ladata kuten ennenkin. Aamulla akkua oli kuitenkin reilusti alle puolet. No ei se mitään, laitoin piuhan uudestaan kiinni ja lataukseen. Silloin tapahtui erikoinen juttu. Kun mittari asettui lappeellaan pöytää vastaan, lataus loppui. Se ettei piuha mene sinne ihan kunnolla kiinni siitä kaapelista johtuen, alkaa ilmeisesti nyt näkyä oireiluna. No laitoin siihen vaatekappaleen mytyssä alle, jotta mittari pysyy ladatessa enemmän pystyasennossa, jolloin se lähti lataamaan normaalisti. Kävin suihkussa ja söin aamupalan. Sinä aikana mittari oli latauksessa, muttei luonnollisestikaan ehtinyt latautua täyteen, mutta ei sillä niin suurta merkitystä ole. En tarvitse täyttä akkua nyt.

Mielenkiintoista kyllä tämä, että olen taas joutunut tilanteeseen, jossa pitää seurata, lataako mittari vai eikö. Muille Polarin omistajille tämä on vinkki, että kannattaa seurata tätä. Tämä porttiasia on ilmeisesti Polarille tuttu, sillä M430:ssä on erilainen portti. Tämä ei sinänsä ole haittaava ongelma, jos pitämällä latauksen aikana mittarin pystyasennossa, se lataa luotettavasti. Seuraan asiaa lähiaikoina ja katsotaan what happens next.

Mainokset