Hoka Clifton 4, ensipuraisu

DSC_5380Inter Sport Forumissa oli jo hyllyssä Hoka Clifton 4, joten pääsin hypistelemään ja kokeilemaan jalkaan. Huomautan jo heti alkuun, että minulla ei ollut varsinaista juoksusukkaa, vaan ohut sneakersukka jalassani, joten koosta en voi sanoa 100% accurantia arviota.

IMG_20170811_153720_546.jpg

Hämmentävää on se, että Clifton vaikuttaa selvästi suuremmalta kuin Clayton. Kokeilin aikanaan Clifton 2:sta jalkaan ja luulin Hokan olevan suurin piirtein samaa kokoa kuin monet muut merkit. Tilasin sen mukaan XXL:n nettisivuilta Clayton 2:t., jotka olivatkin pirun pienet. Vaihdoin ne suurempaan Itäkeskuksen XXL-liikkeessä. Claytonit ovat minulla siis samaa kokoa kuin adidas Adios, Tempo tai Boston eli UK 9, eur 43 1/3. Kun otin Clayton 2 sekä Clifton 4 laatikot hyllystä verratakseni niitä toisiinsa ja istuuduin alas, niin havaitsin heti laatikot avattuani Cliftoneiden olevan selvästi suurempaa kokoa eli ne ovat merkittävästi pidemmät. Niinpä kävin vaihtamassa Clifton 4:n koon UK 9 kokoon UK 8.5, jonka jälkeen uusi yritys ja toiseen jalkaan Clayton 2 ja toiseen Clifton 4.

IMG_20170811_153720_560

Tällainen vertailu pitäisi tehdä juoksusukalla. Varsinkin nyt kun olen juossut Claytoneilla 330km, niin tiedän missä mennään. Niissä tosin ei voi olla kovin paksu juoksusukka, joten mieluusti jos Cliftonit hankin niin otan sellaisen koon, millä sukka voi olla paksumpi, jotta niillä voisi juosta viileälläkin kelillä. Tai ei paksu, mutta sellainen tavallinen juoksusukka, joita minulla valtaosa on ja joita käytä peruslenkkareissa kuten Saucony Guidessa ja Mizuno Wave Inspiressa. Nyt kun siellä ei ollut sovitussukkia ja kun minulla ei ollut juoksusukkia mukanani, vaan hyvin ohuet sneakersukat, niin en rehellisesti osaa sanoa, mikä kokoni on. Clifton on pidempi kuin Clayton, mutten ole varma oliko se sisältä matalampi. Vaatii siis ehdottomasti lisäsovituksen.

En viitsinyt ottaa juoksuaskelia, enkä viitsinyt kokeilla kenkiä molempiin jalkoihin juuri sen vuoksi, kun sukka oli niin totaalisen vääränlainen, mutta jonkinlaista tuntumaa sain. En todella osaa sanoa, onko Clifton liian monomainen. Monet hyvät juoksijat kuten Sage Canaday, ovat sanoneet, että ovat juosseet Cliftoneilla jopa tempoja eli kyllä niillä kovaakin pääsee, mutta haluaako niillä juosta kovaa. Clayton 2 on täydellinen kenkä minulle tällä hetkellä asfaltille pitkille ja puolipitkille lenkeille. Se on riittävän nopea ja kevyt kenkä. En tosin tiedä, mitä sitten tapahtuu, kun kenkien vaimennus huononee ja kestävätkö jalkani koko ajan kevyillä juoksemista. Entä sitten kun haluan syksyllä tai talvella juosta pk:ta kevyemmällä vauhdilla. Lähinnä siis mietin korvaajia esim. niille Mizunoille tai addun (itselleni liian kömpelöille) Sequence Boosteille. Voi olla, että Clifton on parempi vaihtoehto kuin Clayton. Toki maratontreeniä ajatellen Clayton tuntuu ehdottomasti paremmalta. Täydellisessä maailmassa ottaisin molemmat ja kokeilisin, miten käytännössä menee.

DSC_5387.JPG

Puhutaan väreistä. Tiedän, että eilen mainitsin, että tämä Hoka Clayton 2 on ns. vanha juttu. Niin se onkin, mutta on se silti hyvänvärinen. Jalassa näyttävät erinomaisilta, joten kävisi minulle loistavasti. Naisten värejä siellä oli myyjän mukaan kaksikin tarjolla. Jos yhtään kaukaa näin, niin jo aiemmin tutun värityksen lisäksi heille oli tullut dubarry/blue topaz, jonka arvelinkin olevan naisten mieleen.

Sen sijaan Clifton 4 on minusta ruma. Kengän siluetti ei ole niin kaunis kuten jossain adidaksen Ultra Boostissa, että tuo mustavalkoinen värisävy toimisi. Se vaatii ehdottomasti jotain sävähdystä siihen pintaan tai kylkiin.

clifton4a

Verratkaa oikeasti tähän väriin sitä! Siinä on jo selkeästi makeampi väritys!

_20170811_161008.JPG

Hienosta värityksestä tulee mieleen myöskin tämä Nike Zoom Elite 9. Se on makea kuin karkki ja swoosh kääntyy sillai, että se näyttää futiskengältä. Erittäin mielenkiintoinen kenkä. En ole vain varma, onko se midfootista liian kapea. Ei siis ollut oikeaa sukkaa. Lisäksi mulla on kevyitä kenkiä kolme paria adidasta, NB Vazee Pace, yhdet Salmingit ja Clayton 2:t. Ei siis ole akuuttia tarvetta nopeisiin kenkiin, mutta väri on timanttia! Haluaisin kyllä nekin.

Hoka Clifton 4 on hinnoiteltua Inter Sportissa 130 euroon kun taas Clayton 2 on 160 euroa. Tämä on hyvin yleinen käytäntö maailmalla, että Clayton on kalliimpi. Positiivista on myös se, ettei hinta noussut suhteessa edellismalliin. Ainoastaan XXL on liike, jossa olen nähnyt Claytonin olleen Cliftonia halvempi.

Täytyy päästä kokeilemaan kenkiä myöhemmin sopivammalla sukalla.

 

Mainokset