Baltsun tulevaisuus

Suuria muutoksia tulossa. Ensinnäkin luopumisilmoitus. Juoksuseuratoiveet on pakko haudata. On täysin mahdotonta löytää kymmentä henkilöä, jotka haluaisivat kehittyä juoksijoina. Urheiluseuroissa on mukana joko negatiivista porukkaa tai sitten sellaisia henkilöitä, jotka haluavat vain tuhlata aikaa. En halua olla siinä touhussa mukana. Porukkaa on yritetty saada kasaan, mutta ei siitä tule mitään, kun potentiaalisia juoksijoita ei ole. Parempi keskittyä helpompiin haasteisiin.

Tossujen kestotestit

Koen tämän olevan erittäin tärkeä asia. Netti on täynnä tossuarvioita, jotka on tehty heti, kun kengät on hankittu ja laitettu ensimmäistä kertaa jalkaan tai viimeistään sen jälkeen, kun niillä on juostu 100 kilometriä. Palveleeko tämä parhaalla mahdollisella tavalla juoksijaa, joka haluaa hyvillä mielin laittaa rahat kiinni johonkin kenkäpariin? Ei välttämättä, sillä lähes jokainen kenkäpari on vähittäismyyntihinnaltaan kallis, mutta kestävyydessä on suuria eroja. Ominaisuudet vs. kestävyys on se mitä kannattaa pohtia. Kuinka hyvin tossu sopii itselle ja kuinka hyvin se sopii sitten, kun kilometrejä on jo takana. Mikä on kengän yleinen kestävyys, kuinka vaimennus kestää jne.

Rotaatiossani on tällä hetkellä 15 paria juoksukenkiä, joista kaksi on hankittu sen jälkeen, kun päätin aloittaa kestotestit eli Hoka Clayton 2 ja Nike Zoom Elite 9. Ne ovat siis ensimmäiset testikengät.

After Work Run

Tämä on toinen osa-alue, joka kiinnostaa. Ihmisiin tutustuminen lenkin ohella ja sellainen sosiaalisen elämän viettäminen rennoissa merkeissä. Olen tutustunut tämän kesäkauden aikana lenkkireitteihin ja ”mallaillut” sitä, kuinka lenkkejä voi suorittaa. Pari hyvää baaria on löytynyt.

Jatkossa After Work Run tulee jakaantumaan kolmen tyyppisiin lenkkeihin. Ensinnäkin, sellaiset lenkit, jotka ovat kuten mikä tahansa yhteislenkki. Sen lisäksi on kaksi sen tyyppistä After Work Runia, jossa Baltsu kutsutaan esimerkiksi yritykseen lenkkiä vetämään. Toisessa ideana on se, että Baltsulta opitaan juoksemisesta ja/tai voittamisesta ja toinen sellainen, jossa Baltsua halutaan informoida yrityksen edustamista tuotteista. Myöhemmin sitten, kun en enää kilpaile, tarkoituksena on järjestää jonkinlainen maailmankiertue.

Youtube-kanava

Baltsu tulee jossakin vaiheessa aloittamaan englanninkieliset youtube-lähetykset. Kanava on jo perustettu, mutta siellä ei ole vielä oikeastaan mitään sisältöä. Kokeilin kokeeksi uploadata sinne kännykällä kuvatun lyhyen videon, jotta näen kuinka homma toimii. Tässä on paljon opettelemista kuten kuvaaminen, editointi, äänen kanssa pelaaminen jne., joten matka on pitkä, mutta pitkässä juoksussa ei voi olla mukana kansainvälisenä juoksustarana, jos ei ole Youtube-kanavaa.

Lyhyen aikavälin tärkein tavoite on kuitenkin päästä hyvään juoksukuntoon. 2018 loppuun mennessä tarkoitukseni on olla erinomaisessa iskussa.

Mainokset