Kenkäjono ”moskovassa” – viikon tossukuulumiset

Joo, Hoka Clifton 4:ia on saatu odottaa kuin leipää Neuvostoliitossa. En ole enää varma haluanko ne kestotestiin. Forumin Inter Sportissa niitä on, mutta jotenkin ankeassa mustavalkoisessa väreissä, mitkä ovat jo Clifton 2:sta ja 3:sta tutut, eivätkä näytä oikein miltään. Tossuja on ollut siellä jo viikkoja. Mikonkadulla niitä ei ollut vielä tänäänkään, eikä XXL:ssä. Jälkimmäisessä sanottiin, että ensi viikolla pitäisi tulla. Tämä kuulostaa todellakin jonkinlaiselta moskovalaiselta kenkäjonolta nyt.

Tavoitteena on juosta nyt Mizuno Inspiret loppuun. Syynä on se, että mulla on takareiden kanssa vähän ongelmia, enkä voi juosta vauhdikkaasti. Kun juoksen äärimmäisen hidasta pk:ta, voin juosta vähän hitaammilla tossuilla hiekalla ja päätin, että juoksen nyt yhden tossuparin loppuun, jotta voin tehdä niistä yhteenvetovideon. Samanalaisia tossuja mulla on itseasiassa kahdet, mutta jos toiset saisi tällä tai ensi viikolla dropattua roskikseen.

Forumin Inter Sportissa oli muuten hajaparidiilejä. NB 2090 oli 100 euroa, mikä on aika edullinen, kun vertaa alkuperäiseen hintaan, mikä oli muistaakseni 219€. Siellä oli vain yksi pari hyllyssä eli 43. Minun kokoni NB:ssa on 42,5, joten jäi tempaisematta. Sinänsä mielenkiintoinen malli hitaaseen juoksuun. Naisille olisi ollut Clayton 2 yhteensä kolme paria hintaan 99,90€. Sinne on tullut naisille eri väriä kuin ennen, joten sitä aiemmin myytyä väriä olevat laittoivat diiliin. Oiskohan ollut US 6.5 yksi pari ja US 8 kaksi paria (en ole ihan varma noista). Miehillehän samaa luxusta ei ollut tarjolla, koska tilasivat samaa väriä kuin aikaisemminkin. Huvittavaa on muuten se, että miesten Clayton 2 maksaa 160€ ja pitävät tuolla Forumin Inter Sportissa tällä hetkellä naisille hintaa 148€ (plus nuo kolme paria vielä edullisemmin). Onko tämä sitä naisten euro -jubailua? Jos otetaan Finlaysonin äijän 83 centistä ja EK:n 97 centistä keskiarvo, niin se on 90 centiä. Ihan tuohon ei päästä, kun Hokat ovat naisilla 92,5% miesten hinnasta.

Yllä on video, jossa kävelin ennen viime perjantain rankkasadetta. Tuon jälkeen alkoi tulla vettä kuin saavista kaataen ja kastuin prätkällä full. Olin tuota kuvatessani menossa Kamppiin kokeilemaan pehmeämpiä sneakereita, koska tuollaiset skeittikengät ovat ensinnäkin vähän epämukavammat, jos pitää paljon kävellä (akillesjänne alkaa huutaa hoosiannaa) ja niillä ei voi kävellä vauhdikkaasti. Sillä reissulla en oikein tosi makeita tossuja löytänyt. Tuntuu, että kaikista kiinnostavimmat kiertävät Suomea kuin ruttoa. Tiistaina kävin taas uudelleen asioimassa jossain 3-4 kaupassa ja onni oli hieman parempi. Löysin parin, joka on aika kiven alla ollut. Siitä joku toinen kerta.

Juoksufoorumilla muuten minun kirjoittamanani tossujen kuuhinnoista juttua, jos Seppo jaksaa niitä sieltä viestijonoista julkaista. Se on vähän niinkuin ammattiyhdistysliike tuo foorumi. Ei oikein hommia jakseta tehdä. Joskus tehdään, mutta vähän. Voisin kirjoittaa tänne joku kerta vähän laajemman selvityksen tossujen hinnoista.

 

Mainokset