RunnersPointilta 30€ vanhoista kengistä

_20170906_113655.JPG

Pari kolme viikkoa sitten kirjoitin kenkien kierrätyksestä. Tämän jälkeen olen törmännyt mainioon ideaan. Pystyäkseni palvelemaan lukioita paremmin, olisi pitänyt ehkä asiasta heti kirjoittaa, mutta minulla on ollut vähän muuta puuhaa, kun faija kärsi aivoinfarktin ja olen itse ollut vuoteenomana sairastumiseni vuoksi. No parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

RunnersPoint-niminen kauppaketju tarjoaa Saksassa 30 euron alennuksen, kun tuo vanhan parin kierrätykseen 28.8-9.9. Tässä vanhat uusia vastaan -kampanjassa asiakas saa siis 30 euron alennuksen, kun hän tuo vanhat tossunsa kierrätykseen ja ostaa uudet. Samalla ne vanhat tossut menevät kierrätykseen. Käyttökelpoiset kengät menevät jonkun toisen käyttöön ja huonommat menevät joko kenkien kierrätyksen innovaatioprojektiin tai poltetaan energiaksi. Kaikki tästä kierrätyksestä kertyvät tulot annetaan Deutsche Sporthilfelle, joka tukee viittäkymmentä olympia- ja paralympialajia. Tämä 50 vuotta yksityistä tukirahaa nuoriso- ja huippu-urheilulle on tarkoittanut 49000:tta tuettua urheilijaa, jotka ovat saavuttaneet 247 olympiavoittoa ja 338 paralympiakultamitalia. Tämän lisäksi voisi mainita, että 90% kaikista saksalaisista em- ja mm-mitalisteista ovat olleet tukea saaneita urheilijoita. Tämä siis tarkoittaa sitä, että kaikki voittavat tällaisessa keräyksellä. Juoksija saa kengät halvemmalla ja hän tietää, että hänen vanhat kenkänsä päätyvät oikeanlaiseen jatkokäsittelyyn. Lisäksi hän tietää, että urheilijatkin saavat kampanjan vuoksi tukea. Erinomainen juttu.

Onhan Suomessakin moni asia mennyt eteenpäin. Ennen vanhoille kengille ei ollut mitään järkevää käyttötarkoitusta. Vein joskus käyttökelpoisia lenkkareita UFF:n laatikoihin, mutten tiennyt mitä niille tapahtuu. On erinomaista, että Stadiumissa on nyt se boxi, mihin voi pudottaa tavaroita, mitä ei enää käytä. Huonommat tossut menivät ennen kaatopaikalle, jossa ne ovat täältä ikuisuuteen. Nyt sentään sekajätekuorma menee Vantaan jätteenpolttolaitokselle, jossa ne poltetaan energiaksi. Parempi sekin kuin ei mitään, vaikka sitä tietysti toivoisi, että täälläkin toimittaisiin kuten Amerikassa ja olisi mahdollisuus lahjoittaa kengät johonkin keräykseen, jossa se kumi jauhettaisiin joustavaksi aineeksi käytettäväksi pelikenttien pehmusteiksi tai vaikkapa johonkin moottoriteiden meluvalleihin. Hyötykäyttö olisi siis paras vaihtoehto, mutta tämä polttaminenkin on parempi kuin ei mitään.

Mitä minä sitten tekisin tuolla kolmella kympillä. Ostaisin Nike Air Zoom Pegasukset, joko Mo Farah tai Breaking 2 -väreissä. Minulla on ollut sellainen tunne, ettei nuo Pegasukset oikein sovi jalalleni. Syy on se, että peruslenkkareissa toivon joko vähän pronaatiotukea tai muuten selkeää jämäkkyyttä ja vakautta, enkä varsinkaan korkealle holvikaarelle suunniteltua ratkaisua, sillä minulla holvikaari on aika matala. Niinpä LunarGlide on Nikeista se malli, joka olisi itselleni optimaalinen. Jostain syystä kuitenkin Nike ei ole enää tuonut samoja värityksiä molempiin malleihin, vaan Breaking 2 -teemassa Pegasus oli se entry level malli Zoom Flyn ja varsinkin Zoom Vaporfly 4%:n alapuolella. Arvokisojen suhteen Pegasuksesta on nyt jo muutaman kerran tullut aika makeita värityksiä ja tämä Mo-kenkä on nyt hyvä esimerkki siitä. Hinnat ovat RunnersPointilla kohdallaan. 119,90€, josta 30€ pois, niin jää maksettavaksi 89,90€. Okei, onhan Inter Sportilla ollut Suomessakin joskus kampanjoita, joissa Pegasus on ollut myynnissä tapauksesta riippuen jotain 79,90-99,90€, mutta nyt on ihan huikeat värit kehissä ja tuollainen hinta. NICHT SCHLECHT!

Jos siis satutte olemaan nyt Saksassa, niin ehkä kantsisi vaihtaa tossut uusiin. Koskakohan vastaavia tempauksia nähdään kotimaassa.

Mainokset