Tulos- vs. ulkonäköpaineet

Susijengin hyvät otteet ja jatkopaikka ilahduttavat. Jatkan samaa rataa eli tänään lyödään vettä myllyyn!

Keskustellaanpa tulos- ja ulkonäköpaineista. Joo, törmäsin Facebookissa Oona Tolppasen kirjoitukseen ulkonäköpaineista. Nostan Turengin jäätelötehtaan Toffeeräpylän reilusti pystyyn, sillä en lukenut jutusta sanaakaan.

6417901009454_0.png

Minusta kun katsoo keskivertosuomalaista, niin on jotenkin vaikeata uskoa, että Suomessa kärsittäisiin ulkonäköpaineista. Miettikääpä huutokauppajanaripariskuntaa. Ovat kuulemma maalla suosittuja, eikä ulkonäkö ole mistään catwalkilta. Eli Suomessa ei ole ulkonäköpaineita.

Onko sitten tulospaineita? Saako kuntoilija työpaikan kahvipyödässä huutia, jos puolikas ei kulje riittävän nopeasti vai saako hän hakea sympatiaa, kun kaksi tuntia ei alittunut, kun ei ollut aikaa käydä kertaakaan lenkillä? Jos paineita on, niin ne ovat kyllä vaimeita. Lehmän henkäyskin on voimakkaampi. Se on ikävää se.

PSX_20170907_142545.jpg

Nostetaanpa kierroksia. Syy, miksi tuossa on nyt auto kuvassa, johtuu siitä, että eilen kuvaamani Dodge Challenger SRT omaa 6,2 litran moottorin eli melkoisen myllyn. Ehkäpä meidän pitäisi yrittää löytää kavereita, joilla on iso moottori. Miksikö? No esim. sen vuoksi, että Espoossa järjestetään 24.-25.2 jälleen kerran perinteinen E24 kilpailu eli 24 tunnin ultrajuoksu sisähallissa. Se on järjestetty 10 kertaa aiemmin ja tulostaso on viime vuosina heikentynyt valtavasti, ts. sinne ei ole pyritty saamaan mukaan asiansaosaavia urheilijoita. Mietin, että what if. Mitä jos asetetaan tavoite ns. viran puolesta organisatoorisesti. Juoksufoorumilla kävinkin kyselemässä löytyykö jannuja, jotka juoksisivat 11. kerran järjestettävässä kisassa 11km/h keskinopeudella eli yli 264 kilometriä. Maailman ennätyshän on kuitenkin yli 300km, joten kai nyt jostain löytyy, jos tarpeeksi hyviä urheilijoita hankitaan. Tässä siis peräänkuulutan kisan promoottorilta rohkeutta tavoitella erinomaista tulosta.

Tavoitteet voisivat olla vaikkapa: ensikertalaiset >100 mailia, kokeneet naiset >180km, kokeneet miehet >200km, voittaja >264km, naisten voittaja >250km.

Tuleeko tulospaineita ja ovatko ne paineet ns. positiivisia paineita vai stressaavia, ikäviä asioita, jotka saavat  mahan sekaisin?

Mainokset