Baltsu vs. Juoksija-lehti, halpishaaste

_20170914_150038Kuten varmaan hyvin tiedätte, niin on ollut käynnissä halpishaaste. Kumpi löytää paremmat kengät alle 70 eurolla, Baltsu vai Juoksija-lehti. Juoksija-lehti löysi kuusi markettilenkkaria, mutta eivät kertoneet, voiko jotain parempaa tuolla rahamäärällä löytää. Niinpä päätin tuon artikkelin luettuaan näyttää, miten asiantuntija toimii tossuhankinnoissa ja hankkia paremman kenkäparin.

Varsinaiset alennusmyynnit olivat jo ohi, mutta aina löytyy vaihtoehtoja. Spekseiksi päätin valita ns. neutraalin peruslenkkarin, jotta se vastaisi edes jollain tavalla ns. markettilenkkareita. Jos Sportsshoes.comissa olisi vielä se vanha systeemi, että 40 euron ylittävillä tilauksilla on ilmaiset toimitukset, niin haaste olisi ollut naurettavan helppo. Nyt kun niin ei enää ollut, vaan postivapaasti lähetetään vain sadasta eurosta lähtien, sieltä ei oikeastaan varteenotettavia tossuja tällä valuuttakurssilla löydy. Hyvät ylivuotiset maksoivat vajaat 70 euroa, mutta kun raja on kouraan asti toimitettuna 70€, niin ei onnistu.

Suomessakin liikkeistä voi löytyä sopivia tossuja. XXL:ssä on ollut välillä tarjouksia ja Stadiumilla on ollut monesti tapana myydä vanhenevia malleja pois 69,90€ hinnalla. Joskus jossain tietyssä liikkeessä voi olla tarjouksia, vaikkei saman ketjun muissa kaupoissa olisikaan. Samaten on kauppojen nettisivut plus tietysti vaikkapa Zalando, joka toimittaa postikuluitta. Olen tilannut juoksukengät mm. InterSportin, XXL:n, Zalandon ja jopa edesmenneen Fashionstoren verkkokaupasta unohtamatta sitten lukuisia englantilaisia verkkokauppoja. Vaihtoehtoja siis on.

Launch

Nyt ei tarvinnut vain kovin kauaa etsiä. Olen aika ajoin vieraillut InterSportin verkkokaupassa ja jostain syystä heidän mainoksensa osui jollekin vierailemallani verkkosivulle ja kun klikkasin siitä sinne verkkokauppaan, niin huomasin, että InterSport myi ylivuotisia, vanhempia malleja puoleen hintaan. Ainakin UnderArmour Charged Bandit 2 ja Brooks Launch 3 maksoivat 59,50€ plus postikulut. Kummankin kengän ovh oli 119 euroa. Tuo Under Armour oli aikanaan ollut ainakin Stadiumissa ja TopSportissa alennuksessa alle 70€, joten sitä on ennenkin myyty halvalla. En ole ihan varma, sopiiko se minulle hyvin juoksukengäksi. Periaatteessa siinä on vakautta, mutta se on vähän vetelä toisaalta. Asiaa ei tarvinnut miettiä kun pienin koko oli 45. Sen sijaan Brooks Launch 3:sta oli kokoni 43, joten oli pakko ottaa selvää, mikä tuo Launch on. En ollut kuullutkaan ko. tossusta.

Luin ko. tossusta useita artikkeleita ja katsoin youtube-videoita. Tuota kenkää verrattiin mm. New Balancen Zanteen, adidaksen Boston Boostin, Niken Zoom Eliteen ja Pegasukseen… Kyseessä olisi hyvän hintalaatusuhteen nopea yleiskenkä, joka painaa 278g ja omaa 10mm dropin. Välipohja muka mukautuu askeleen mukaan. Sehän kuulosti hyvältä. Sanottiin, että varvastila on kolmosmallissa aiempaa kapeampi ja matalampi, eikä pääliosan kangas kestä. Muistelin vanhan kokemuksen pohjalta, että Brooksissa on reilusti varvastilaa ja kun minulla ei ole erityisen leveä jalka, niin päätin tilata tuon kengän. Se kuulosti jo hyvältä 119 euron hintalapulla, mutta kun se on puolet halvempi vielä siitäkin, niin se kuulosti ryöstöltä. Päätin, että tilaan kengät ja katson sopiiko koko. Mikäli varvastila olisi jotenkin poikkeuksellisen ahdas, palauttaisin ne. Sunnuntaina klo 19.23 InterSportin lähetteen mukaan olin tilannut, tiistaina olivat paketin Oulusta lähettäneet ja noin puolen päivän paikkeilla tänään keskiviikkona paketti oli noudettavissa Matkahuollon lähimmästä palvelupisteestä. Hain ne noin kuuden maissa illalla, tulin kotiin, kokeilin kengät ja lähdin lenkille.

IMG_20170914_114211_695

Juoksin 16km ja olin todella tyytyväinen ko. tossuihin. Ne ovat todellakin työhevoset, joilla voi juosta sekä lujempaa, mutta myös hiljaa. Koska minulla on runsaasti nopeita kenkiä, niin eiköhän nuo korvaa suoraan Mizuno Wave Inspiret eli juoksen niillä peruslenkkejä, pitkiksiä ja palauttavia. Painokin on suht sama Mizunoiden kanssa.

Hankinta oli siis onnistunut ja pystyin tekemään pointtini selväksi. Saksan Runnersworldin Best Buy -merkinnän saanut Brooks Launch 3 oli itsellenikin hyvä ostos. Jos haluaa, niin lenkkarit voi siis hankkia halvalla. On valitettavaa, ettei Juoksija-lehti vaivautunut tuohon vertailuunsa ottamaan yhtään paria ns. kalliimpia kenkiä mukaan, jotka olisi hankittu diilistä rajulla alennuksella. Minä näytin, että se on paitsi mahdollista, niin parempi diili kuin ostaa halpislenkkarit.

PSX_20170913_220453

Rahaa hankintaani meni siis täsmälleen 63,40 euroa eli 59,50 euron kengät ja 3,90 euron postikulut. Samaa kenkää on Mikonkadun InterSportin poistopöydän alla vaikka kuinka monta laatikkoa naisille hintaan 60 euroa. Miesten tossuja ei näkynyt. Kävin tosiaan tänään siellä Mikonkadulla ja top 5 myydyimmät kengät heillä ovat tällä hetkellä 1) New Balance Zante v3, 2) Nike Pegasus, 3) Asics Cumulus, 4) adidas Boston ja 5) adidas Adios. Tuo kertoo paitsi sen, että tossupreferenssit ovat menossa kohti kevyempiä kenkiä ja lisäksi se kertoo sen, ettei Asics (DS-Trainer ja Kayano) dominoi enää. Zante maksoi 129 euroa eli se oli jossain määrin kampanjassa verrattuna 159 euroon, millä se aiemmin siellä on näkynyt. Samoin Pegasus oli 119 euroa, mikä on vähän halvempi kuin yleensä. Ehkä se 120 euroa on vielä hinta, minkä useimmat suostuvat maksamaan.

IMG_20170914_114211_690.jpg

Jos ja kun tuota Brooksia verrattiin Zanteen, Pegasukseen ja Bostoniin muun muassa ja jos kerran nuo kengät ovat myyntitilastojen kärjessä, ja niistä halvin maksoi siellä liikkeessä 119 euroa, niin kun minä maksoin 63,40€, niin tein käsittääkseni aika hyvät kaupat. Varsinkin kun lenkin jälkeen olen vakuuttunut siitä, että ne ovat hyvät kengät. Se on kyllä kuulkaas, niin että baltsu taisi voittaa Juoksija-lehden tässä tapauksessa.

Mainokset

3 Replies to “Baltsu vs. Juoksija-lehti, halpishaaste”

Kommentointi on suljettu.