Rantamaratonin expo – New Balancea halvalla

DSC_5893.JPGOlin eilen ja tänään Rantamaratonin expossa. Eilen kun kävin hakemassa osanottajapaketin ja tänään vähän pitämässä sadetta. No, oikeasti eilen en kaivanut kameraa esiin, joten tänään menin sinne sillä asenteella, että viritän kameran valmiiksi ja laitan bluetooth-kauko-ohjaimen käteeni, jotta voin fotaa koko ajan, eikä tarvitse alkaa kaivaa repusta mitään. Se onnistui hyvin.

Tuo expo on todella suppea, itseasiassa se menee joka vuosi suppeammaksi, mutta siellä oli yksi tärkeä asia, mikä nostaa sen ykkösexpoksi Suomessa. Tänä vuonnahan sieltä ei tosiaan saanut mitään tuotenäytteitäkään mukaansa tai muuta ilmaiskamaa, mitä aiempina vuosina on saanut, eikä osastoja ollut oikeastaan kuin parilla juoksutapahtumalla, Juoksija-lehdellä ja mitalihenkareilla. Mutta siellä oli Inter Sport superdiileillä!

Kaikki muistavat yleensä Inter Sportit noissa expoissa. Otetaanpa esimerkiksi joku HCR tai HCM. Siellä myydään jotain tossuja, jotka maksavat 139 euroa ja väittävät huippudiiliksi. Ovh voi olla 159 euroa ja niitä saa joka muustakin kaupasta sillä 139:lla. Loogista? Täällä ei ollut niin!

DSC_5904.JPG

Jo viime vuonna siellä oli lava, jossa oli viidenkympin lenkkareita, mutta ne olivat silloin jotain halpismalleja kuten joku 720, joka on ilmeisesti joku halpa peruslenkkari. Tänä vuonna oli ihan eri meininki, sillä katsoin, että siinä lavalla oli päteviä tossuja. New Balancen 1400, Zante jne. Mikään ei välttämättä sellainen  mitä juuri minä itse haluan, mutta monelle juoksijalle sopivia neutraaleja kenkiä. 1400:han kelpaa hyvillekin juoksijoilla kisa- ja vetokengäksi ja Zante sopii hyvin monelle juoksijalle hyvin monenlaiseen käyttöön. Se on varmasti myydyin NB-kenkä tällä hetkellä ja Mikonkadun Inter Sportissa se on tällä hetkellä kaikista kengistä myydyin. Tuolla expossa osastolla työskentelevä nuori nainen kertoi, että sitä myydään paljon kuntosalikäyttöönkin. Moni menee esim. siis vaikkapa ryhmäliikuntatunnille tuollaiset jalassaan. No Esportissa Nike dominoi aika vahvasti, mutta kyllä se varmasti noin on.

2017-09-16_23.31.59

Hyviä, asiallisia tossuja halvalla. Ihan sama onko joku väri tai jopa malli vähän vanha, kun se maksaa vain viisikymppiä. Teki mieli mennä 10 metrin päähän kyselemään Juoksija-lehden osastolta, meinaavatko ostaa siitä yhden parin tai vaikkapa useamman ja tehdä jonkinlaisen revanssiyrityksen halpishaasteessa. Minähän osoitin kuinka alle 70 eurolla löytää hyvän kengän, eikä tarvitse tyytyä markettilenkkariin. He voisivat siis jatkaa tarinaa sillä, että löytävätkö he paremman kengän kuin minä vai löytävätkö ehkäpä jopa ns. kalliimman luokan kengän tuosta viidenkympin pinosta, joka on oikeasti huonompi kuin halpismarkettilenkkarit. Tosin tuo ”viidenkympin lava” saattoi yllättää heidät kuin ”mietaan” konsanaan.

DSC_5895.JPG

Tarjoukset eivät loppuneet tähän. Siellä oli erittäin paljon viime vuoteen verrattuna vaatteita myynnissä. En kuitenkaan katsonut niitä lainkaan. Se mitä katsoin, oli tossut ja huomasin esim. sen, että NB 1500v3 oli 99,90€. Kuten ole aiemmin todennut, niin en ole suuri sen uuden värin fani, vaan pidin siitä keltapunaisesta, mikä oli S/S 2017 -väri, mutta hinta on hyvä. Siitä moni saa hyvät kisakengät vaikkapa maratonille saakka. Uusi FuelCell oli myöskin todella suuressa alennuksessa. Sitähän on alunperin myyty 239 euron hinnalla, mikä on tietysti kuuhinta, sillä se maksaa Saksassa 180 euroa ja Yhdysvalloissa 160 dollaria. Nyt se on kuitenkin ollut monissa Inter Sporteissa ja Juoksija-lehden mainoksessa 199 euroa. Täällä se oli kuitenkin 149 euroa, mikä on jo aika kohtuuhinta. Se on 25 pinnaa pois tuosta sataysiysistä ja alkuperäisestä hinnasta jo yli 37 prossan alennus. Se on aika paljon. Toki samaan hengenvetoon pitää huomioida, että sama tossu on Runnerswarehousessa diilissä $109.99. Se tarjous koskee vain US orders, joten seltä ei voi tilata, mutta just sayin’.

Fuel

Pidin todella paljon tuosta FuelCellistä. Siitä täytyy tehdä vielä oma postauksensa. Pidin alun perin ihan älyttömänä ideana, että joku kenkä maksaa 239 euroa ja dissasin koko mallin. En siitä hinnasta pidä vieläkään, mutta nyt jos ajatellaan esim. tuota 149 hintaa, niin puhutaan jo ihan eri pallopelistä. Tossua oli esittelemässä Janne Ukonmaanaho. Nimi ei ehkä kaikille sano mitään, mutta se johtuu siitä, kun mies oli kolmen tonnin esteissä Keskisalon varjossa. Kuitenkin arvokisakävijä ja pätevä juoksija. Hän tiesi tossuista ja kävimme hänen kanssaan hyvät keskustelut eri malleista. Sain jopa kokeilla siellä hallissa niitä FuelCellejä. Niissä tossuissa on jotain maagista. Ensinnäkin se väritys on supermakea. Toiseksi sormituntumalla se kenkä on sick. Sivupinta on sellaista kummallista kalanruotoa, jota on pakko hipelöidä ja se tuntuu hyvältä. Pohja on todella pehmeä kun sitä painaa sormilla. Kun kengät vetää jalkaan ja niillä juoksee pienen pätkän, niin ne eivät tunnu painavilta tai löllöiltä, vaan responsiivisilta. Voisin kuvitella, että juoksisin mielelläni niillä assulla pidempiä lenkkejä 15-35km.

Niin ja se palvelu oli todella hyvää. Harvoin olen saanut Suomessa niin mukavaa kohtelua. Se nainen eilen oli todella kiva. Kertoi omista juoksuharrastuksistaan ja tossuista sillai reippaalla mielellä ja Ukonmaanahon kanssa päästiin sitten syvemmälle ja nautin todella paljon siitä keskustelusta. Loistava kundi hän ja varmasti vähän kokeneemmat juoksijat tykkäävät asioida hänen kanssaan. Se oli kaiken kaikkiaan todella hyvä käynti siellä Inter Sportin osastolla.

Mitä tulee sitten muuten siihen expoon, niin en tajua, mikseivät hommaa sinne enempää kaikenlaista, sillä puoli hallia on tyhjänä. Miksi esim. Nissan Micra on siellä urheilukentällä? Siis toki se auto siellä voi olla, mutta lisäksi pitäisi olla ständi hallissa sisällä. Kukapa ostaa juuri ennen starttia tai heti maaliintullessaan auton. Sen sijaan silloin kun on expossa numerolappua hakemassa, on sillä tuulella, että voi haluta rennosti keskustella ja silloin hyvä, mukava kohtelu osastolla voi johtaa kauppojen syntymiseen. Rouvalle kauppakassi tai perheen nuorisolle ensimmäinen auto. Sitä voisi vauhdittaa kilpailulla. Arpoa jotain Nissan krääsää. Ne, jotka eivät täytä kuponkia, tulevat kuitenkin varmaan sinne jollain Bemarilla tai Jaguarilla, joten eivät ole kohderyhmää, mutta kaikki he, jotka arvontalipukkeen täyttävät, voivat Micran ostaa ja kun lipuke on täytetty, myyjä saa heidän yhteystietonsa.

No joo. Tossudiilit olivat siis hyviä ja expo sitä kautta onnistunut. Toivotaan, että Juoksija-lehti löysi jotain diilejä testiin. Olivat kuitenkin siinä kymmenen metrin päässä.

Mainokset