Tonnihaaste – juoksukengillä 1000km

logo_white_background

Olen juossut kaikilla juoksukengillä sen 1000km. Tällä viikolla taitaa 14. (jos oikein muistan) pari saavuttaa tonnin pyykin. Minulle se on ollut itsestäänselvyys. Tosin kenkien kestävyys on huonontunut. Markkinoille on tullut kalliita kisakenkiä, joiden ei kuulukaan kestää kuin muutama kisa kuten esim. Nike Zoom Vaporfly 4%. Maksavat 275 euroa, mutta eivät kuulemma kestä mitään. No, jos tekisin maratonilla 4% ennätysparannuksen pelkän kengän vuoksi, niin voisihan sen maksaa.

Päällisetkin pettävät monesti nykyään helpommin kuin ennen johtuen siitä, että niiden halutaan olevan ohuempia, kevyempiä ja hengittävämpiä. Eivät toki kaikki, mutta monet. Vaimennus menee toisissa kengissä huonommaksi nopeammin kuin toisissa, joten senkin suhteen tossuissa on eroja ja sama koskee tietysti kenkien pohjia.

Niinpä päätin, että julkaisen jatkossa Facebook-sivullani 1000 – Mission Accomplished! -ketjussa kuvia tossuista, joilla on juostu 1000km, jotta ihmiset voivat nähdä miten ko. malli on kestänyt. En lupaa, että joka mallilla tonnia juoksen, vaikka toistaiseksi niin onkin tapahtunut.

Se on muuten mukavaa, kuinka itselle tulee hyvä fiilis siitä, kun tossupari saavuttaa 1000km ja jää pois käytöstä. Siinä tulee sellainen sense of accomplishment eli tuntuu, että jotain on tullut tehdyksi. Niinpä päätin tässä investoida sen verran, että hankin tonnihaasteelle logonkin.

Mainokset