Hoka Clifton 4:t 86 euroa!

clifton4black

Uusi Hoka Clifton 4 on ollut markkinoilla nyt elokuusta saakka ja joissain myymälöissä niitä on ollut saatavilla vasta pari viikkoa. Niinpä hinta on pyörinyt siinä 130 euron tienoilla, eikä mitään diilejä ole vielä näkynyt. Jos on halunnut säästää, on ostanut vanhemman mallin kolmosen, joita ainakin Hokan omat sivut ja Sportsshoes.com myivät elokuussa 78-79 eurolla. Tänään avautui ensimmäisen kerran mahdollisuus hankkia uudet Clifton 4:t huomattavalla alennuksella.

_20170925_094254.JPG

Kyseessä on siis XXL:n osta 3, maksa 2 -tarjous, joka on voimassa heidän tavarataloissaan ma ja ti sekä verkkokaupassa ke 27.9 klo 10 saakka. He tarjoavat halvimman ilmaiseksi. Kun tieto tarjouksesta lävähti ruudulleni, minulle tuli heti mieleen Clifton 4. Tsiigasin toki valikoiman läpi ja siellä olisi mm. adidaksen Supernova, Asicsin Noosa FF ja Gel-Kayano, New Balancen Vazee Pace v2 ja Mizunon Wave Inspire 13 sekä Wave Rider 20 vaihtoehtoina heille, joita nämä Hokan eivät kiinnosta tai heille, jotka haluavat erilaisia kenkiä tuohon kolmen diiliin, mutta minä menisin kyllä all-in ja ostaisin kolme paria Cliftoneita. Tuo on hinta on oikeasti todella kilpailukykyinen. Kuten kuvasta näkee, niin XXL:n hinnalla 129 euroa, tulisi kolmesta parista maksettavaksi tuplat eli 258 euroa, mikä tekee parille 86 euroa. Mistä saa tuota mielenkiintoista uutuutta tuohon hintaan? Ei mistään.

Jos et tiedä millainen kenkä Hoka Clifton 4 on, niin tässä on pari arviota. Runningsshoesguru tarjoaa sanallisesti suhteellisen kattavan arvion ja The Ginger Runner arvioi videolla viihdyttävään tyyliin kengän. Varsinkin jälkimmäisessä puhutaan siitä, että kenkä ei olisi niin joustava kuin mitä Clifton on alunperin ollut ja siitä, että painoa on tullut lisää. No tossu painaakin nyt 265 grammaa, mutta ei se minusta paljon ole. Kun vertaa mihin tahansa tossuun muutama vuosi sitten, niin tämä olisi ollut todella kevyt ja kun miettii sitä, että tuo on kuitenkin vaimennetuimpia ns. maksimalisti kenkiä, niin onhan se kevyt. Toisaalta se, että tossusta on tullut responsiivisempi ja vähemmän vaahtokarkkimaisempi, niin onko sekään nyt sitten huonoasia. Toki, jos joku haluaa sen vanhan tyylisen, niin silloin hän voi hankkia jostain alesta Clifton 3:t tai odottaa alkuvuoteen, jolloin Hoka tuo sen vanhan mallin uudestaan markkinoille uudella päällisellä nimellä Napali. Itseäni tämä Clifton kiinnostaa kyllä enemmän kuin Clifton 3. Syynä on responsiivisuus ja se, että välipohja on nyt tiiviimpi kuin aikaisemmin, minkä pitäisi lisätä kengän käyttöikää, kun se vaimennus ei mene kasaan yhtä nopeasti kuin aikaisemmin. Samasta asiastahan puhuttiin NB FuelCell-esittelyn yhteydessä viime viikolla.

_20170925_094313.JPG

Huomautan, että varastot ovat aika pienet noissa myymälöissä. Esim. Kluuvissa hyllyssä taitaa olla kaikki koot huomioiden 10 paria miesten tossuja ja sama määrä varmaankin naisten kenkiä. Molemmille on tarjolla vain tuota mustavalkoista väritystä. Niinpä voi olla, että huomenna tilanne on jo melko heikko. Lisätäydennystä tulee vasta sitten kun diili on jo ohi. Verkkokaupan sivuilta näkee tilanteen myös myymäläsaatavuuden suhteen. Itse toki tilaisin netin kautta, mutta jos ei tiedä omaa kokoa tai jos haluaa kerätä kolmen hengen Hoka-partion vaikkapa kavereista tai hankkii kengät itsensä lisäksi vaimolle sekä appiukolle, niin voi olla syytä mennä paikan päälle liikkeeseen. Silloin menisin heti 🙂

Itse en tätä tarjousta nyt hyödynnä. Ensinnäkin tuo mustavalkoinen ei ole minun suosikkiväritykseni. Toki jos hinta on halvempi, niin värityksen merkitys vähenee. Tärkeintä on kuitenkin se, että pidän Cliftonia itselleni potentiaalisena jalkineena kesän assukaudelle ja nyt kun siirrytään syksyn ja talven mittaan enemmän juoksumatolle tai tehdään kevyitä lenkkejä hiekkateillä, niin tossutarpeet ovat vähän toiset. Niin ja ostinhan eilen Pegasukset, joten vaikka yhdet Mizunot jäivätkin juuri pois rotaatiosta, niin mulla taitaa olla taas 16 paria juoksukenkiä. Tämän kanavan tarkoitus ei kuitenkaan ole kertoa pelkästään siitä, mitä Baltsu tekee, vaan antaa muille vinkkejä ja apua, joten tiedän monen Hoka-juoksijan ja ultraajan kiinnostuvan tästä diilistä. Samaten henkilö, jolla ei ole vielä Clifton kokemusta, voi kokeilla mallia, kun sen saa halvemmalla. Jos ei tykkää, niin sen voi myydä jopa pois (pienellä tappiolla) Facebookin tai Juoksufoorumin kierrätyspalstoilla, kun on itse alunperin maksanut selvästi vähemmän kuin mitä ovh on.

Yhteenvetona voisi todeta: Baltsu finds the best deals.

 

Mainokset