Niken 500 euron juoksukengät ja halpishaaste

breaking2Breaking2-projekti, joka huipentui toukokuussa Monzan formula1-radalla lähes kahden tunnin alitukseen, on tuonut hyviä vaikutuksia myös muillekin juoksijoille. Itselläni Monzasta ei ole jäänyt niin hyviä kokemuksia. Kesällä 2009 Milanossa oli ilmeisesti jotkut messut ja kun olisi pitänyt saada hotellihuone (seuraavana aamuna Linatesta lento klo 6.55 Tukholmaan), niin joka paikassa myytiin eioota, eikä mitään airbnb:ta ollut olemassakaan. No ei se mitään, puhelinyhteydessä Suomeen selvittelin ajaessani Autostradaa, että olisiko jossain muualla lähistöllä vapaata hotellihuonetta. Monzasta löytyi motellihuone hintaan 395€. Ei auttanut kuin mennä sinne. Se oli ihmeellinen paikka. Sinne ajettiin kuin campingalueelle ja portilla oli respa kuin jossain tietullikopissa. Siitä sitten sisään ja se oli sellainen oon muotoinen rakennus, jossa jokaisella oli oma autotallinsa. Auto ajettiin sisään ja ovi laskeltui kiinni. Sen jälkeen sieltä autotallista oli ovi makuuhuoneeseen. Sen makuuhuoneen täytti valtava sänky. Joka paikassa oli jotain neonvaloja jne. Oli siellä toki kylpyhuonekin, mutta siis kun kokonaisuutena huonetta pohtii, niin tulee mieleen, että se oli pornoluola. Sinne menevät naimisissa olevat äijät varmaan panemaan jotain rakastajatarta, niin ettei kukaan näe. Joo, mä maksoin siitä 395 euroa, ettei oikein nukuttanut ja sitten piti herätä neljältä jo kun lähdin lentokentälle. En tekisi tuota diiliä toiste, joten tämän postauksen lopussa on esimerkki paremmasta diilistä.

eliud-kipchoge-wearing-nike-zoom-vaporfly-elite.png

Se Monzasta. Tänään Nike myi 99 paria Nike Vaporfly Elite kenkää Kipchogen versiona sisältäen hänen mantransa Beyond the Limits etc.  hintaan 500 euroa. Siellä oli joku Niken sovellus, minne Nike memberjuoksijat voivat laittaa tämän päivän juoksusuorituksensa ja sitten niitä osto-oikeuksia kai arvottiin. Loput olivat myynnissä Berliinissä Niken liikkeessä, koska nythän oli mara siellä. Tuo hintahan on nyt täysin posketon. En juoksukengästä isointa seteliä maksaisi, oli se sitten millainen hyvänsä. Toki jokainen, joka sen kengän saa ostettua, voi toki myydä parin voitolla, jos haluaa.

Sinänsä kiva, että tapahtuu asioita ja tiede menee eteenpäin. Tämä on mielenkiintoista aikaa olla kiinnostunut juoksukengistä. Itseäni esim. jotkut sykemittarit eivät voisi vähempää kiinnostaa, vaan jätän ne DC Rainmakerille, mutta olen äärimmäisen kiinnostunut juoksukengistä. Sen jälkeen, kun luin Phil Knightin -kirjan Shoe Dog, olen ollut eri tavalla kiinnostunut Niken tossuista. Toki on minulla muutama tossut ollut heiltä aiemminkin, muutama vuosi sitten mm. LunarGlide 3+ ja 4+. Minua harmittaa, etten ostanut ajoissa LunarGlide 8 OC:ta, joka oli viime vuoden olympiakisoihin tullut väritys. Kun ne olivat menneet, niin värit muuttuivat ankeaksi. Tuo jäi kaivelemaan. Toki sain joku aika sitten ostetuksi Zoom Elite 9:t mukavassa värityksessä.

Niinpä kun näin Breaking2-projektin iceblue-värityksen, päätin, että sen haluaisin. LunarGlideen sitä ei tullut, vaan vaihtoehtoina olivat Vaporfly 4% ja ZoomFly. Noissa on tullut jo toinen, tummempi väritys, joten kun ne ovat rajoitetusti saatavilla ja kun en tiedä, missä vaiheessa saisin jomman kumman niistä kengistä testiin, aloin harkita Pegasusta. En ole sitä mallia ikinä ennen harkinnut, kun en ole varma, sopiiko se minulle. Syynä on se, että se on kuitenkin neutraali kenkä ja vaikka olen viime aikoina siirtynyt kohti neutraalimpia kenkiä, niin ei se tarkoita, että kaikki niistä minulle sopisivat. Toisaalta Pegasus on jo 34. mallivuotta menossa, joten onhan se ollut todella suosittu todellinen peruslenkkari, joten tavallaan se siksi kiinnosti. Toiseksi kiinnosti tosiaan tämä väritys.

 

pegasusnike.jpg

Nyt kun viikolla katselin Baltsun facebook-sivustoa varten vinkkejä sekä naisille että miehille syksyn vaatetuksesta treenaukseen sisätiloissa kuntosalilla, huomasin, että Zalandossa tuota kenkää on iceblue- eli Breaking2-värityksessä. Kaiken lisäksi miesten malli oli diilissä 87,95€. Suomessahan Pegasus maksaa 132€ vaikkakin Inter Sport on sitä viime aikoina myynyt 119 eurolla, mutta ankeassa mustavalkoisessa värityksessä. Tämä hinta on siis hyvä Zalandolla.

_20170923_115750.JPG

Eilen tapahtui sitten sellainen asia, että kännykkäni piippasi ja ilmoitti, että Zalandolla on 20% alennus kaikista tuotteista tänä viikonloppuna. Jaoin tämän tiedon Facebook-sivullani. Myöhemmin selvisi, että alennus vaati 149 euron vähimmäisostot. Yksi pari kenkiä ei siis riittäisi. Siinä voisi toimia niin, että ostaa joko kaksi paria kenkiä itselle tai ostaa kaksi paria niin, että toiset jollekin toiselle. Vaihtoehtoisesti voi ostaa mitä tahansa vaatteita tai mitä hyvänsä juoksutossujen lisäksi, jotta saa ne menemään yli 149 euron, mistä se alennus sitten vähennetään. En halunnut tai tarvinnut kahta paria kenkiä, sillä minulla on varmaan muutenkin liikaa juoksukenkiä, joten päätin koota sellaisen mukavan kokonaisuuden. Oheista näette, kuinka lippis, shortsit ja Berliinin maraton -paita, jossa karhu tepastelee Niken tossut jaloissa vilkkuen, muodostaa kokonisuusden Pegasus 34 Breaking2 -mallin kanssa ylittäen 149 euron kokonaishinnan. Itseasiassa se summa oli 160 jotain ja kun vähennetään 20 prossaa, niin summaksi jäi vajaat 129 euroa. Valitettavasti tossujen hinnaksi oli jäämässä 70,36 euroa alennuksen jälkeen, joten se ei mahtuisi Juoksija-lehden 35-70 euron halpishaasteen haarukkaan. Ei kuitenkaan hätää, Ostohyvitys antaa Zalandosta maksimissaan 5% hyvityksen, joten se kortti piti vielä käyttää. Tässä tapauksessa hyvitys oli näköjään 2%, mutta se tarkoittaa kuitenkin se, että kun pari prosenttia napsaistaan tuosta pois, niin tossujen hinta putosi johonkin 69 euroon niin että heilahti eli mukana ollaan.

Aika mieletöntä, että Breaking2 -projekti paitsi tuo meille paljon tulevaisuuden innovaatioita lähivuosina, niin mahdollistaa myöskin ostaa 500 euron tai alle 70 euron juoksukengät. Eikö olekin ihmeellistä!

 

Mainokset