Pidin juoksutaukoa

Olen pitänyt tavallaan ylimenokautta, vaikkei olekaan ollut mitään maratonia takana, mistä pitäisi toipua. Ei vain huvittanut enää.

Asia meni itseasiassa niin, että olin todella hyvässä vireessä ja kunnossa heinäkuussa kunnes sain sitten jossain vaiheessa hamstring-ongelman. Se ei ole parantunut vielä 2,5 kuukaudessa sellaiseksi, että voisin juosta yhtään kovempivauhtista lenkkiä. Vähensin harjoitusmääriä ja jätin myös pitkikset pois, mutta kun syyskuussa oli kivoja ilmoja niin innostuin taas juoksemaan ja tein aika paljon peruslenkkejä. Sen jälkeen tuli tilanne, että tuli muita kiireitä. Autoin mm. muutossa. Vanhukset kun eivät voi mitään kantaa, niin vaikka oli muuttomiehiä 4kpl, niin yhtenä päivänä otin esim. 35000 askelta muuttokiireiden takia. En ehtinyt juurikaan nukkua ja koko kroppa särki, kun tuli tehtyä tuota hommaa kovalla intensiteetillä. Jalat ja kädet olivat mustelmilla ja ihan kuin hakatut. Sen jälkeen piti sitten levätä. Kokonaisuudessaan tuli viikon juoksutauko.

Nyt on satanut puolitoista viikkoa rankasti. En muista vastaavaa sademäärää pk-seudulla tulleen. Joka päivä käytännössä sataa rankasti. Se on vienyt treeni-innon. Olen jonkun verran tehnyt kevyitä lenkkejä, mutta toisaalta pitänyt tyyliin joka toinen päivä taukoa. Ajatukset eivät ole olleet lajin parissa. Ei ole oikeastaan kiinnostanut edes seurata mitä kansainvälisissäkään maratoneissa tapahtuu. Ainoa, minkä seurasin, oli Juha Jumiskon menestyminen rankassa ultrajuoksussa. Senkin vasta jälkikäteen. Kävin Juhan kanssa vähän keskustelua asian tiimoilta siitä, keskeytetäänkö kisat vai juostaanko ne maaliin. Olimme aika samoilla linjoilla.

Olen päättänyt sellaisen asian, että kerään 100 juoksijan listan. Nämä tulevat olemaan sellaisia juoksijoita, jotka mielestäni ovat esikuvia, inspiroivia juoksijoita. He voivat olla osa huippu-urheilijoita ja osa ihan tavallisia kolmen tunnin maratonin amatöörejä, mutta yksikään heistä ei ole paskahousu tai luuseri. Voisin ottaa tavoitteeksi vuoden parin sisällä esitellä täällä blogissa ne sata henkilöä. Nämä ovat kaikki sellaisia, joista voimme ottaa mallia, kun haluamme kehittyä ja mennä sinnikkäästi eteenpäin. Erityisesti vähemmän lajia harrastaneille tuo voisi olla hyvä inspiraation lähde, kun huomaavat, että tuollaisellakin taustalla voi juosta noin hyvin. Tässä vaiheessa mielessä ei ole vielä kovinkaan montaa nimeä, joten niitä pitää sitten vain jostain löytää.

Odotan kesää. Sade opettaa. Eilen esim. olin futismatsissa. Fillaroin sinne kaatosateessa. Onneksi olin laittanut sadeasun. Sen jälkeen istuin pelin pääkatsomossa ja vaikka on katos, niin ei se auttanut mitään. Joka penkkirivillä kastui. Pelin jälkeen kaatosade oli vain koventunut, joten sain polkea melkoisessa monsuunisateessa. Ajattelin, että kokemus oli kuin joku juoksukisa rajuilmassa. HIFK pelasi kuitenkin hyvin ja voitti vastustajan selkein lukemin, joten tavallaan se keikka sinne peliin oli inspiroiva tapa viettää iltaa. Tulin iloiseksi. Niinhän sen ylimenokaudella kuuluu mennäkin. En silti ymmärrä yhtään niitä, jotka valittavat kesäkeleistä. Ottaisin heti 20 astetta tai jopa 30 astetta tai jopa 40 astetta kunhan ei sataisi tai olisi kylmä. Jopa toissa kesänä vaivannut pakaravamma tuli jotenkin takaisin tuolla pelissä värjötellessäni. Illallisella tuntui, että minun on vaikea istua, kun pakaran yläosassa lähellä liitoskohtaa selkään, tuntuu kipua. Voi olla, että se on ohimenevä juttu, mutta onhan tuo keli silti ikävä.

Joo, vaikka juoksu ei nyt olekaan päällimmäisenä mielessä, niin toivotaan menestystä heille, joilla on vielä syksyllä joku Frankfurt, Valencia tms. kisa juoksematta.

Mainokset