Farkkuvinkki juoksijoille

ZaraLihavat dominoivat Suomen housumarkkinoita. Juoksijan kaltaiset slimmimmät miehet eivät tahdo saada täältä mitään sopivankokoisia housuja. Ei voi olla merkkiuskollinen ja päättää esim. ostavansa joka kerta siniset perusfarkut Dieselin mallistosta Larkee mallia kokoa 29W30L. Se ei vain käy päinsä. Yleensä pieniä ei ole tilattu ollenkaan. Olen ostanut Dieselin, Tiger of Swedenin, Tommy Hilfigerin, Polo Ralph Laurenin, Hugo Bossin, Armani Jeansin, Calvin Kleinin jne. farkkuja. Viihdekäyttöön siihen päälle vielä mm. Dolce & Gabbanaa. Oikeasti aina sattumalta, mitä sopivaa kokoa on löytynyt. Joskus ei ole löytynyt mitään.

Zarajeans

Nyt alkuviikosta näin, että olin istunut johonkin skeidaan. Ihan kuin olisi ollut appelsiinimehua tms. persuksissa. Päätin vaihtaa housut. Sama juttu taas, ei saa farkkuja mistään. Farkut ovat myöskin sellaiset, ettei niitä niin mielellään tilaa netistä, koska samalla merkilläkin saattaa olla eri housujen suhteen eroavuuksia koossa. No joka tapauksessa, nyt ei löytynyt mitään. Sain idean. Mietin, että oiskohan Zarassa jotain. Menin sinne ja huomasin, että siellä on parin kympin todella halpaa scheissea, mutta yllätyksekseni siellä oli myöskin premium farkkuja, jotka näyttivät aika hyviltä. Ne maksoivat 49,95€ ja niitä ole eri värisiä. Tarvitsin suht voimakkaan kirkkaan siniset, joten päätin kokeilla. Pinon pienin oli Zaran 38 kokoa, mikä lapun mukaan vastasi 30 tuumaa. Kävin kokeilemassa ja tuumasin, että farkut ovat ehkä vähän liian isot. Vyötärön alle mahtuisi jalkapallo. Samoin reiden yläosasta ne olivat löysät, eivätkä perseestä tiukat. Menin takaisin katsomassa vaatekasoja. Huomasin, ettei muissakaan väreissä ollut pienempää. Sitten näin farkuissa olevasta lapusta, että siinä lukee 38 40 42 44 46 eli eivät he tee premiumfarkkuja kuin koossa 30-34 tuumaa. Niinpä piti miettiä otanko 30 tuumaiset vai enkö. Menin uudelleen sovituskoppiin ja nyt otin kauluspaidankin pois ja sovitin pelkkä t-paita päällä niitä farkkuja ja katsoin itseäni peilistä. Mietin hetken ja päätin vetää liipaisimesta. Marssin kassalle, ostin farkut ja lähdin oluelle.

Zarajeans

Nyt olen käyttänyt näitä farkkuja 3-4 päivää ja täytyy sanoa, että piru, että ovat mukavaa kangasta. Vaikka ne maksavat paljon vähemmän kuin premiummerkit, niin ne ovat Zaran omassa kategoriassa premiumia kuten farkuissa lukikin. Eli materiaali on ihan jees ja kun miettii, että kun pitävät alhaisempaa katetta kuin paljon mainostavat muotimerkit, eikä välikäsiäkään ole, niin he pystyvät myymään tavallaan kohtuuhalvalla kohtuuhyvää laatua. Mietin, että jos verrataan esim. matkustamiseen niin Zaran farkut ovat Norwegian ja Dieselit ovat sitten joku Lufthansa. Siinä on eroa, mutta käytännössä kummalla vain voi lentää suht mukavasti määrän päähän. Minusta nämä farkut ovat kerrassaan erinomaiset.

Zarajeans

Ne ovat slim fit. Heillä on kapein skinny fit ja tuota mitoitusta näkyi niissä parin kympin halpisfarkuissa (joissa btw oli paljon pienempiä kokojakin kuten 36). Tämä slim fit on seuraavaksi kapein. Juoksija, kun laittaa tällaiset päällensä, niin ei tuo slim nyt niin slim ole ja kun vertaa siihen, että olisin voinut ostaa 29 tuumaiset, jos niitä olisi ollut, niin nyt minulla nämä ovat esim. perseestäkin vähän löysät eli näistä tuli sellaiset mukavan loose fit -farkut omalla kohdallani.

Zarajean

Jos tuntuu, että on vaikeuksia löytää tarpeeksi pienen vyötärön farkkuja, niin kannattaa tsiigaa Zaraa. Niillä on oikeasti siinä kasassa joka mallista jokainen koko, eikä niinkuin esim. Stockmannilla, että on ihan tsägästä kiinni, mitä siellä on myynnissä.

One thought on “Farkkuvinkki juoksijoille

Kommentointi on suljettu.