Sadepäivän tunnelmia

IMG_201Tänään on sadepäivä. Muutaman minuutin päästä sadepäivää juhlistetaan Helsinki Half Marathonin -porrastreenillä Paloheinässä. En ole paikalla. Syynä luonnollisesti se, että heräsin klo 9 ja makaan edelleen sängyssä. Ulkona sataa. Jos treeni olisi ollut klo 13, niin olisin voinut mennä – ainakin jos ei sataisi kaatamalla.

Juoksufoorumilla toivottiin rankkaa sadetta ja saatiin sitä. Syynä tietysti esim. se, että Seppo on ostanut jonkun bigstar-sadetakin. Minä jos mietin asiaa, niin vaikka olisi maailman kallein ja paras sadetakki, niin jos ei ole mitään tihkusadetta, vaan sataa kaatamalla, niin silloin menisin silti kuntosalille mieluummin kuin ulos lenkille. Ainakin nyt kun elämme vuodenaikaa, jolloin ulkona on muutama aste lämmintä.

Kaikki järkevät ihmiset jäisivät varmaan sänkyyn ja sen jälkeen kävisivät kaupassa, tekisivät ruokaa, katsoisivat jonkun leffan ja viettäisivät sellaisen cozy-päivän. Urheilijan on pakko miettiä harjoitusta, mutta siis oikeasti. Mennäkö ulos lenkille vai mennäkö salille. Tällä hetkellä fiilis on se, että menen salille, treenaan sisällä, saunon sen jälkeen ja relaan. Jos sataa kovaa, niin en viitsi mennä ulos lenkille. Mikäli olisi vain tihkusade, saattaisin mennä.

Ymmärrän toki, ettei juoksutakkitilanteeni ole mallia bigstar. Minulla on kolme juoksutakkia. Joskus vuonna 2001 ostettu adidaksen överiohut juoksutakki, jota en käytä juuri koskaan, koska se on niin ohut. No en siitä juuri mitään maksanutkaan adidaksen outletissä, jonne menin sen takia, koska piti hakea lenkkaripari maahantuojalta, jonka sain sen takia, kun liityin yhdelle kuntosalille, jota adidas sponsoroi. Joka tapauksessa takki on liian ohut. Jollain rankkasateella kesällä se menee. Sitten minulla on reilu 10 vuotta sitten Tukholmassa asuessani Stadiumista ostettu neonkeltainen Brooksin takki. Se on ihan jees, mutta liian väljä. Malli on vähän pallomainen. Ehkä se olisi vähän parempi, jos se olisi pienempää kokoa. En tiedä, mutta käytän sitä silti kakkostakkinani. Jos toinen on pesussa tulee juostua Brooksin takilla ja tietysti pimeällä se on hyvä, kun ei tarvitse heijasteliiviä laittaa. Kolmas takkini on Reebokin takki, jonka ostin Budget Sportista 20 eurolla joskus 2010. Se on lähes aina käytössä, kun juoksen ulkona juoksutakki päälläni. Se on ollut erinomainen kapeamallinen takki ja hintalaatusuhde siis todella kohdallaan. Eihän tuollainen takki tunnu oikeasti edes kuluvan. Ainoa, mikä niistä pesussa lähtee, ovat ne hopeiset heijastenauhat. Ne kuluvat puhki.

Välillä olen katellut kenkiä ostaessani, että samalla voisi tilata jonkun alennuksessa olevan muutaman kympin takin, mutta sitten toisaalta aina nousee esiin sama kysymys. Mistä tiedän, miten ohut tai paksu se takki olisi. Jos se on sellainen ihan räkää oleva superohut, kylmä takki, niin en tekisi sillä mitään. Eli näillä mennään on aina ollut sanontana. Onhan minulla tietysti Mikonkadun Inter Sportista syksyllä 2006 ostettu Björn Daehlie -hiihtopuku, mikä maksoi silloin settihintana 99 euroa. Sitä olen käyttänyt paitsi hiihdossa niin talviaikaan juoksussakin. Takki on juoksutakkia paksumpi, joten jos on kylmää ja tuulista, lämpötila lähellä nollaa, niin saatan laittaa pelkän hiihtotakin ja käyttää juoksutrikoita. Sitten jos menee oikeasti tyyliin pakkaselle, laitan myös hiihtohousut ja sinne alle Craftin hiihtoalusasun.

Summa summarum, vaikka olisi mitkä vermeet, en pitäisi sadepäivistä, enkä mielelläni juoksisi rankkasateessa. Nyt täytyy tsiigata sadetutkaa ja pohtia, juoksenko ulkona vai matkaanko salille. Tilanne on auki vielä tässä vaiheessa.

Edit. Salille menin. Rullailua, 2000m soutua ja 10km kevyttä mattojuoksua. Kyllä olivat lihakset kipeänä ja olo väsynyt. Sauna teki hyvää.

Mainokset