Run like Mo!

Mikä yhdistää Mo Farahia ja Baltsua?

nike-air-zoom-pegasus-34-mo-farah-1On hämmentävää huomata, että Mo Farah tykkää juosta jopa kolmenkympin lenkkejä juoksumatolla ja tekee niitä nimenomaan Niken Pegasus 34:lla.

Yllä esiintyvä spesiaalimalli tuli viime kesän mm-kisojen aikaan myyntiin juhlistamaan Mo Farahin uraa. Olin silloin jo kiinnostunut siitä tossusta, sillä se oli minusta aivan superhieno. En kuitenkaan sitä hankkinut, sillä en tiennyt sopiiko Pegasus minulle. Sittemmin otin riskin ja hankin Pegasus 34:n Breaking2-värityksellä, mikä myös on hieno ja huomasin, että pidän ko. tossumallista. Parissa viikossa on kertynyt siihen pariin jo 85 kilometriä. Harmi, ettei tuota Mo-erikoisväritystä ole enää saatavilla.

Luulin kuitenkin, että kyseessä on vain markkinointijuttu, myyntikikka, mutta tänään näin Mo Farahin YouTube-kanavalla, että mies oikeasti käyttää niitä tossuja itsekin. Laitoin jo miehelle itselleen kysymyksen aiheesta, mutta en malttanut odottaa vastausta, vaan matlockasin asiaa. Se ei ole todellakaan vain tuota videota varten ne Pegasuksen jalassa, vaan Niken sivuilla lukee seuraavasti:

To celebrate Farah’s achievements and commemorate his homecoming, Nike customized the latest model of his favorite training shoe, the Nike Air Zoom Pegasus. “I have been running in the Pegasus for years, and it’s a shoe I can always rely on,” says Farah, who’s been known to log an average of 125 training miles a week. “The mixture of cushioning and responsiveness gives me a versatile option to run fast some days and far others.”

Olen vähän häkeltynyt. Mo Farah, maailman paras juoksija, on siis samaa mieltä kuin Baltsu siitä, että tuo Pegasus on hyvä, monipuolinen peruslenkkari, jolla voi juosta erilaisia vauhteja. Nopeasti ja hitaasti. Hänellähän nopeat ovat vähän eri luokkaa kuin minulla, joten siinäkin mielessä tämä on mielenkiintoinen juttu. Löysin hieman myöhemmin toisen videon, joka vahvistaa, että hänellä on tosiaan Pegasukset, joilla juoksee, mutta ne on tehty hänelle sillä tavalla kustomisoidut, että kantaosa on matala, koska hänellä on ollut akillesongelmia. Erikoista on se, ettei hän käytä edes rotaatiota, vaan käyttää samaa paria 3-4 viikkoa ja sitten vaihtaa uuteen. Todella simppelisti voi mennä, jos haluaa näissä kenkäasioissa.

Voi olla, että minulla alkaa olla aika hyvä tuntuma juoksukenkiin. On kiva kuulla, että huippujuoksijatkaan eivät juokse peruslenkkejään millään ihan superkevyillä kinvaroilla tai adioksilla, vaan kun määrää isketään koneeseen, saa olla vähän painavampi, mutta responsiivinen tossu. Kuten tässä tapauksessa Nike Air Zoom Pegasus 34. Niin minulla kuin maailman parhaalla juoksijallakin. Samoin on mielenkiintoista tuo, että mies lähtee juoksumatolla hitaasti liikkeelle, eikä temmo heti kovaa. Warm-up ja cooldown ovat tärkeitä.

Run like Mo! Run like Baltsu!

 

Mainokset

2 Replies to “Run like Mo!”

Kommentointi on suljettu.