Saucony pronaatiouutuudet

Sauconylta on tullut pari uutta mielenkiintoista kenkää, jotka sopivat ylipronaatiosta kärsiville juoksijoille.

Liberty ISO

Helmikuussa uutisoin Freedom ISO:sta. Olin todella kiinnostunut tuosta kenkämallista, sillä se tuntui olevan todellinen allrounderi. Siinä on alhainen droppi, mutta toisaalta myöskin kohtalaisesti vaimennusta ja ainakin Mårten Boström (jonka kanssa kengästä juttelin Instagramissa, kun hän reissasi paljon maailmalla ja juoksi Freedomeilla) oli sitä mieltä, että niillä kengillä voi juosta lenkin kuin lenkin.

libertyISO

Minulle se kenkä ei vain sen takia sopinut, kun se oli aika löysä. Kun itselläni on tämä ylipronaatiotausta, niin jos ostan neutraalin kengän kuten nykyään usein teen, niin silloin sen täytyy olla kyllä kiertojäykkä/stabiili. Niinpä päädyin hankkimaan Hoka Clayton 2:t silloin, kun Freedomia olin pohtinut. Nyt tämä Liberty ISO tuo hyvän vaihtoehdon, sillä se on kuin Freedom ISO kevyellä pronaatiotuella eli todella mielenkiintoinen vaihtoehto. Aivan samalla tavalla kuin Freedomissakin. tässä uutuudessa on EVERUN-välipohja ja ISOFIT-nauhoitus. Sisäreunan pronaatiotuen lisäksi kengässä on vahvistettu kantakuppi. Se kantaosan löysyys oli nimittäin myös yksi tekijä, minkä vuoksi ajattelin Freedomin olevan kelpaamaton juoksijalle, jolla on pronaatiota.

libertypohja

Minusta tämä on hyvännäköinen kenkä ja supermielenkiintoinen uutuus muutenkin. Jos yhtään Freedomista voi päätellä, niin lisää värejä on tulossa, mutta kyllähän tuo sinivalkoinen ”suomitossukin” kelpaisi. 4mm droppi tosiaan 18mm keulasta ja 22mm kannasta tässä kengässä. Ainoa selkeä heikkous mielestäni on korkea hinta. Samoin kuin Freedom, niin tämä Libertykin on Amerikassa 160 dollaria, mikä on enemmän kuin muut Sauconyt ja se tarkoittaa sitä, että kun Freedom on ollut täällä lähellä 200 euroa, niin sama koskenee tätäkin. Ikävästi vähän kallis, mutta hyvä.

Guide ISO

guideiso

Peruslenkkariosastollakin on tapahtunut, sillä Guide 10 on muuttunut Guide ISOksi. EVERUN-välipohja siinäkin, mutta uudistuksena tälle vuodelle tuo ISOFIT päällinen. 8mm dropin omaava Guide on ollut itselleni todella mieluisa juoksukenkä. Ostin Guide 5:n ennen mystistä telakkaani joskus vuonna 2013 ja sitten kun tuli uudet välipohjat, niin Guide 9, joka sai joka paikassa pelkkiä kehuja, olisi kiinnostanut. Kenkätilanteeni oli vain sellainen silloin, etten tarvinnut peruslenkkareita. Niinpä vaikka hypistelin Guide 9:ä kaupassa, kokeilin sitä jalkaan jne., niin en tossuja hankkinut. Sitten kun olisin halunnut hankkia, niin niitä ei enää ollut ja Guide 10, jossa oli uudenlainen engineered mesh -päällinen, ei oikein sopinut jalkaani. Se varvastila tuntui matalalta. Se kenkämalli olisi pitänyt käydä kokeilemassa uudelleen, jotta olisin nähnyt, sopiiko se minulle vai ei. Joka tapauksessa Guide 9 oli parempi omaan jalkaani kuin Guide 10 ja sen vuoksi minulla ei nyt Sauconyn peruslenkkareita ole.

 

guideiso2

Itselläni on ollut kolme paria Sauconyn peruslenkkareita. Ensimmäisen pronaatiotuetun, hyvin vaimennetun parin ostin Sportexposta keväällä 2001, seuraava pari tuli hankittua varmaan joskus 2010, kun ostin Hurricane XI ja sitten oli tuo Guide 5. Kaikissa on ollut hyvää se mukavuus ja runsas varvastila. Siinä mielessä oli yllätys, ettei se Guide 10 tuntunutkaan enää samalta. Jännä nähdä millainen Guide ISO sitten on. Sauconyn pohjatkin ovat olleet ihan hyvät ja pitäneet joka alustalla, joten siinä mielessä Guide on hyvä peruslenkkari lenkille kuin lenkille. Amerikassa Guide ISO on 120 dollaria ja kun Suomessa saatavuus on vähän heikko, niin olen huomannut aiempina vuosina hintojen olleen tämänkin mallin osalta täällä vähän yläkanttiin. Selvästi esim. Niken Pegasusta kallimmat, vaikka hintalappuhintaeroa Amerikassa on vain 10 taalaa.

Lisätietoja kengistä: http://www.saucony.com

Mainokset