Kritiikkiä baltsulle

Piip, piip, piip. Puhelimeni on yhä huollossa, mutta varapuhelimena toimiva halpis Nokia Lumia 630 pystyy välittämään kaikkia muita viestejä paitsi Facebook-mesen viestejä. Sain jopa kommenttia: hommaa S8. Siis minullahan on hyvä puhelin, mielestäni parempi kuin mitkään Samsungit ja se on vain huollossa sen takia, kun takuu umpeutuu. Toki siinä oli sellainen tyyppivika, että kuulokeliitäntä pettää vähäisen käytön jälkeen, joten halusin sen korjatuksi, mutta useimmissa tuotteissa on jotain. Muuten se on erittäin robusti puhelin ja todella hyvännäköinen. 4K näytöllä pystyy katsomaan hyvin videoita ja laitteella pystyy itse fotaamaan hyvin. Ehkä ainoa negapuoli on se, että muistia on vain 32 gigaa (mikä pari vuotta sitten ei ollut kalleimmissakaan malleissa tavatonta), mutta onneksi sitä on saanut kortilla laajennettua. Niinpä tavoite on käyttää sitä puhelinta vielä pitkään. Jos jossain vaiheessa tulee ongelmia, niin sitten vaihdan ja kerron toki siitä. Valinnoissani brändi näyttelee yhtä pääosaa ja korealaisten protektionismi sekä tietyt negatiiviset piirteet chaebol-yritysrakenteluissa eivät hirveästi saa intoutumaan heiltä puhelinta ostamaan. Varsinkaan kun Samsung on ollut lahjuskohussa, minkä seurauksena heidän pääjohtajansa sai 5 vuotta kakkua. Jos ostan premium-tuotteen, haluan digata myös siitä merkistä ja suoraan sanottuna Samsung on minusta halpispaskaa, jota myydään nyt kalliilla (toki S8 olisi ollut viime viikon maanantaina Powerissa vain 495€). Niinpä en sitä ostaisi. Korealaisista harkitsisin jo mieluummin video- ja kuvaominaisuuksien vuoksi LG V30 -puhelinta, mutta sen ulkonäkö ei säväytä. Google Pixel 2XL puolestaan omaa kaikkien aikojen parhaimmat kameraominaisuudet kännyköissä, mutta sen takaosan ulkonäkö tökkii ja näytön kanssa on ollut ongelmia. Applen tuotteita en tunnetusti edes harkitse, joten jos oikeasti tänä päivänä pitäisi ostaa puhelin, niin se olisi kyllä varmaan Oneplus 5T 128GB hintaan 559 euroa. Siinä saa aika hiton hyvän puhelimen aika hiton halvalla. iPhone X:n pelkkä korjaus maksaa enemmän kuin tuo Oneplus koko uusi puhelin.

Mennään siihen kritiikkiin. Niin sain viestin, jonka mukaan kritisoin muka ForrestG:tä, vaikka hän on saavuttanut sm-maratonilla mitalin. Minusta tuo ei pidä paikkaansa. Tilanne on vain se, että hän ilmoitti Juoksufoorumilla, että baltsuvalmennus on diibadaabaa ja olin asiasta eri mieltä, joten haastoin hänet valmentamaan Nylkkyapinan ja Sepon alle 2.51 maratonaikaan ja itse valmentaisin itseni samaan. Tässä ei siis ole kyse Tami vs. Enbuske -tyyppisestä tilanteesta, jossa Tami on hiilenä (tiedän faktana, koska kaverini soitti Tamille) siitä, että Enbuske on mollannut hänen brändiään. Samalla tavalla ForrestG mollasi Baltsu-brändiä, mutta en pidä sitä mitenkään ongelmallisena asiana. Jokaisella on oikeus kritiikkiin ja on erilaisia lähestymistapoja harjoitteluun. Hänen urheilijansa keskeyttävät ja juoksevat minun näkökulmastani liian hiljaisilla vauhdeilla kehittyäkseen, joten mielestä minun kirjallisuudesta, YouTubesta ja omalla järjenkäytöllä opittu näkemys on vain yksinkertaisesti oikeampi tapa toimia.  Toki tiedostan sen, että FG on saavuttanut sm-mitalin ja juossut maran alle 2.30, mihin itse en pysty. Luulen, että jos olisin nuorena aloittanut juoksuharrastuksen, niin olisin voinut juosta maratonin 2.30-2.35, mutta sitä on tässä yhteydessä turha pohtia. Minun tavoitteeni on päästä M45 sarjalaisena yleisen sarjan sm-maratonille mukaan. Se voi onnistua ja se voi epäonnistua, mutta menen mieluummin sitä tavoitetta kohti sellaisella nykyaikaisella valmennustietämyksellä, joka on maailmalla osoittanut toimivuuttaan viimeisen parin kolmen vuosikymmenen aikana kuin jollain suomalaisilta huru-ukoilta kuulluilla höpöjutuilla kuten että pitkikset pitää juosta hiljaa. No way José.

Niinpä vaikka saisin kritiikkiä siitä, että haastoin ForrestG:n niin ei se minua haittaa. Olen mielestäni oikeassa valmennuksellisissa asioissa.

Mainokset