Joululahjavinkit 2017

xxmas

Jouluun on reilut pari viikkoa. Moni miettii varmasti, mitä sille juoksijalle voisi hankkia. Olen päättänyt antaa tässä nyt viisi eri ideaa sellaisista tuotteista tai palveluista, mitkä olen hyviksi tänä vuonna havainnut.

  • Nike Air Zoom Pegasus 34 -juoksukengät

pegasus3434Vuoden suurin yllätys. 242,5km olen nyt noilla juoksukengillä juossut juoksumatolla sisältäen kaikkea vauhdikkaista 300m vedoista jonnekin 30+km pitkikseen saakka. Päätelmä tällä kokemuksella on se, että nuo ovat erinomaiset peruslenkkarit. Ne ovat tunnokkaat ja responsiiviset, mutta samalla hyvin vaimennetut. Pohjakumi on ehkä kulunut hieman ja eivät ole ehkä liukkaalla niin pitävät. Nuo ovat ainoat pienet miinukset. Yksi amerikkalainen kommentoi minulle YouTubessa, että hän astui johonkin piikkiin, mikä tyhjensi päkiän kohdalla olevan ilmataskun ja kengästä tuli käyttökelvoton eli mihinkään naulaan ei kannata astua. Sen sijaan plussia on vaikka millä mitalla. Yleistossu, mikä sopii laajalle käyttäjäjoukolle ja kun niistä löytyy toistakymmentä värivaihtoehtoa, niin voi hankkia juuri sellaisen kenkäparin, mistä lahjansaaja pitää.

Kisakengille ja muille kevyille tossuille kertyy aika vähän kilometrejä, mutta peruslenkkarit kerryttävät äkkiä paljon kilsoja. Niinpä juoksija tarvitsee jatkuvasti uusia peruskenkiä ja siihen tarkoitukseen tämä Pegasus 34 on yksi parhaista. Kuten sanottua, niin kenkä sopii laajalle käyttäjäjoukolle ja mikä parasta: tossujen ulkonäkö on sen verran hyvä, että se sopii myös salikäyttöön vaikkapa ryhmäliikuntatunnille tai miksei jopa casual käyttöön.

  • Helsinki Half Marathon -ilmoittautuminen

hhmKesäkuussa juostava Helsinki Half Marathon on kaikin puolin erinomainen puolimaraton. Reitti on melko tasainen, joten hyvän ajankin voi tehdä, jos juoksu kulkee. Vuodenaika on juuri sopiva, kun ei ole liian kylmäkään, vaan sopivaa kesäntunnetta. Juoksu on aamulla aikaisin, joten mahdollinen lämmin päiväkään ei haittaa. Lisäksi aikaisen kellonajan vuoksi koko päivä on vielä edessä.

Tapahtuman sijainti on keskeinen. Lähtö ja maali Finlandia-talolla ja reitti kulkee asfalttiteitä pääasiassa Helsingin kantakaupungin rantoja pitkin. Siellä on aina ollut hyvä tunnelma ja huolto. Lisäbonuksena tapahtuman mitalit ovat persoonallisia ja erikoisia.

Minusta varmaankin Suomen paras massajuoksutapahtuma ja kun puolikas on sen pituinen kisa, että se sopii oikeastaan kelle vain, niin lahjakortti tuonne sopii hyvin joululahjaksi.

  • Huawei AF15 -tripod/selfietikku

huaweiBluetooth-laukaisimella (Android-yhteensopiva) toimiva yhdistelmä tripod-jalustaa ja selfietikkua. Se on tietysti alunperin suunniteltu Huawein kännyköille, mutta toimii erinomaisesti myös ainakin oman Sonyn puhelimeni kanssa. Kokoontaitettuna se vie todella vähän tilaa, joten sen voi ottaa mukaan vaikka taskuun, mutta toisaalta täyteen mittaan avattuna tuo AF15 on niin pitkä, että sillä saa todella erinomaisia selfieitä otettua vähän kauempaa. Jalustaa käyttäen toki myöskin todella kätevä ottaa sekä valokuvia että kuvata videoita.

  • Shoe Dog – Niken perustajan muistelmat

shoedog.jpgJoulu ei ole mitään ilman kirjalahjoja, joten annetaanpa pari vinkkiä siihenkin. Tämä Shoe Dog on erittäin mielenkiintoinen kirja, joka on paitsi businesstarina, niin samalla antaa myös hyvän kuvan juoksukenkien historiasta. Minun käsitykseni Phil Knightista muuttui, kun luin tuon kirjan. Samoin käsitykseni Nikesta brändinä muuttui. Luin vuodenvaihteessa siis sen alkuperäisen, englanninkielisen version. Nyt kirjasta on saatavilla suomenkielinen käännös. Varoituksen sanana se, että kirja voi parantaa lukijan käsitystä Nikesta ja huonontaa käsitystä Asicsista.

  • Aki Hintsa – voittamisen anatomia

hintsa

Pääsiäisenä luin Aki Hintsa -kirjan nimeltään Voittamisen anatomia. Se on Oskari Saaren kirjoittama kirja edesmenneestä formulalääkäri Aki Hintsasta. Tuo kirja on todella viihdyttävää lukemista ja sisältää mielenkiintoisia tarinoita formulamaailmasta, mutta myös esimerkkejä kurinalaisista, viimeisen päälle 100% ammattilaisista urheilijoista kuten Haile Gebrselassie ja Sebastian Vettel ovat. Sen lisäksi siinä puhutaan kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja se on tärkeätä meille kaikille. Vaikka urheilisimme tai vaikka tekisimme paljon töitä, niin elämä on kuitenkin kokonaisuus. Kaikki äärimmäisyyksiin menevä touhu esim. ravinnon suhteen, on ihan huuhaata. Jos ei ole huippu-urheilija, niin ei tarvitse elää huippu-urheilijan elämää eli ei tarvitse olla millään ihmedieeteillä tai tipattomalla. Tuon kirjan lukemalla tajuaa näitä asioita ihan eri tavalla.

  • Bonusvinkki: Vihreät kuulat ja Heineken

Kun lukee niitä kirjoja, niin silloin voi mässäillä, jotta sitten on kaloreita, mitä polttaa lenkeillä. Yllättävän hyvä yhdistelmä on Fazerin vihreät kuulat ja Heineken-olut. Niitä yhdistää paitsi väri, mutta jotenkin muutenkin sopivat maultaan hyvin yhteen.

Minun tapanani ei ole miettiä liikaa joululahjoja, mutta ostaa silti aina jotain, joka sopisi juuri sille lahjansaajalle eli sellaisia funtsittuja juttuja. Pääasia on se, että muistaa.

Mainokset