Make every second count

heatXXL:ssä oli HEAT BCAA-energiajuomaa eurolla. Huomasin tiistaina sitä siellä, mutta kun ei ollut oikein kassissa tilaa, niin ostin vain kaksi. Siellä taisi olla kolmea makua tarjolla. Eilen join sitten aamulla mansikka-vesimelonijuoman ja se oli mielestäni todella hyvää. Päätin, että menen hakemaan sitä lisää. No piru eihän sitä ollut enää siellä kaupassa. Sekä mango-passion että orange -tölkkejä oli yli kymmenen laatikkoa, mutta sitä mitä halusin, ei ollut ollenkaan. No ei se mitään, ostin molempia kaksi, kun halvalla kerran sain. Ajattelin, että hinnat kuitenkin varmaan kallistuvat tänään torstaina, joten eilen oli ostettava sitä mitä siellä oli. Tänään tuli juotua sitten tuo mango-passion ja huomasin, että kas kummaa, tuon merkkisissä juomissa lukee kaikissa make every second count. Mikäs siinä, kai se on hyvä ohje se.

Piti käydä tänään sellaisessa ns. itsepalvelukirjastossa hakemassa pari opusta ja sieltä päätin sitten mennä yhdelle salille ex tempore tutustumaan, missä en ole ikinä ennen käynyt. Ihan vain pelkästään uteliaisuudesta ja sen vuoksi, etten jaksanut enää lähteä keskustaan. Vaihtelu rutiineihin pitää treenaamisen mielenkiintoisena. Ajattelin tehdä vähän salia alle, mutta se osoittautui mahdottomaksi. Huomasin, että paikat olivat aika kipeät tiistaista ja eilisestä. Niinpä rullailin alle aika paljon (varovaisesti kipujen vuoksi) ja sitten tein pohkeet 55 kilolla, 3 sarjaa. Tämän jälkeen piti vetää leukoja, mutta vatsalihakset olivat niin kipeät, etten vetänyt kuin kahdeksan. Päätin, että sekin jää huomiseksi. Niinpä tie vei matolle.

Juoksumatot olivat Star Tracilta, sellainen malli, joka ei ollut minulle tuttu. Päätin vetää sen perinteisen 15 km lenkin, jota viime aikoina olen tehnyt 1-2krt viikossa eli 2-3km lämmittely, sitten 10km kiihtyvä pk, jonka jälkeen cooldown. Se on pyörinyt jossain siinä 12-13.5 km/h mittarin nopeus niin että joka kilsa olen aina 0,1 km/h nostanut. Niin nytkin. Aloitin viiden minsan vauhdista lämmittelyn jälkeen ja laitoin sitten aina lisää. Nyt tosin vedin 12-13 kilsan välin vähän kovempaa juosten 500m at 4.17 min/km ja 500m at 4.00 min/km. Osin syynä oli se, että sivussa oli peili, josta pystyin katsomaan juoksutekniikkaani. Olin aika tyytyväinen siihen, miltä juoksuni nykyään näyttää, kehitystä on tapahtunut. Paikassa oli se tosin huonoa, että vaikka matoissa oli tuuletin, niin ilmastointi oli vähän huonompi, joten hikosin enemmän, minkä huomaa siitä, että vaatteet kastuivat enemmän kuin vastaavalla lenkillä yleensä.

Saunomisten ja muiden jälkeen sitten kotiin syömään vaihteeksi taas pastaa ja telkkarista A-Studio. Nyt on aika raukea, sopiva fiilis. Olen muuten viime aikoina juonut heti kun tulee treenaamasta kotiin, lasillisen jääteetä. Se tuntuu toimivan aika hyvin, jos on saunasta etc. vielä sellainen lämpö päällä.