Olisi ollut nastakeli

Alkutalvesta pohdin sitä, mikä on oikea talvijuoksukenkä. Olen ollut sitä mieltä, että lumettomilla keleillä pärjää normilenkkareilla, routaisessa maassa puolestaan joku hyvin vaimennettu kenkä kuten Hoka Clifton voisi olla hyvä. Sitten tulikin lunta reilusti ensimmäistä kertaa moneen vuoteen. Juoksin Mizuno Wave Harrier 3 -maastojuoksukengilläni ja olin erittäin tyytyväinen. Ei ole ollut sellainen tunne, että tarvitsisin nastalenkkareita. Kunnes tänään!

PSX_20180317_191835me

Myönnän, että on ollut tilanteita, joissa Larun rannoilla olevat polut ovat olleet jäässä keväällä lumien sulettua, samoin joinain talvina, jos on ensin satanut vettä ja sitten uudestaan pakastanut, mutta ne ovat sellaisia polkuja, joissa ei ole talvikunnossapitoa. Sinne on siis menty omalla vastuulla. Aika harvinaista on ollut tämä, mikä tilanne nyt oli, jolloin ne suuremmatkin ulkoiluväylät olivat peilijäässä. Lunta oli siitä sulanut vesisateiden myötä ja kovat pakkaset olivat jäädyttäneet ne uudestaan. Ne oli hiekotettu, mutta ei se auta kauheasti. Paseo-ravintolan edessä Vattuniemessä yksi vanhempi nainen kaatui ja löi päänsä, vaikka hänellä oli kävelysauvat.

Huvimaja
Tuossakin talossa olen joskus asunut, mihin kuuluu pihan huvimaja ja laiturilla mökki.

Juoksin muutaman kilsan niin varovaisesti liukastellen, että vauhtia ei ensinnäkään ollut nimeksikään, mutta toisaalta askelkin oli ilmeisesti omituinen, kun alkoi tuntua polvissa se juokseminen. Silloin tein päätöksen, että tämä saa riittää ja muutin vähän reittiäni. Juoksin yli puolet lenkistäni nyt niin, etten mennyt lainkaan ulkoiluteille, vaan pyrin juoksemaan hieman rannasta kauempana ajotiellä. Niissäkin oli jalkakäytävät monesti ihan jäässä, joten jos ei tullut autoa, niin juoksin keskellä ajotietä. Aina ei ollut mahdollista juosta asfalttitiellä, jolloin menin sitten jäätyneellä hiekkatiellä ja muutama kerta oli jopa niin onnekas kohta, jossa lumi oli sulanut ja oli paljasta hiekkaa näkyvissä.

Tällä viikolla tarkoitus ei ole juosta pitkistä. Tämän päiväisen 11,8km voisi toki tuplata. Huomiseksi on tulossa lännestä lämmin föönituuli ja plussakeli. Aurinkoinen ilma houkuttelee ulos, mutta nyt on kysymysmerkkinä: mihin menisin. Monella vakiolenkkipaikalla on todennäköisesti liukasta. Espoon Rantaraitti houkuttelisi, mutta onko siellä liian jäiset mestat. Nastakenkiä ei tähän hätään saa, joten pitää valita reitti sen mukaan, että juokseminen olisi helpompaa.