Kehonhuoltotunti testattu

PSX_20180327_104129Tänään pikkaisen kurkku kipeä ja nuha, ehkä hieman huono olokin. En ole ihan varma, olenko tulossa kipeäksi vai johtuuko olo vähäisestä nukkumisesta. Joka tapauksessa olo ei ollut tänään ihan timanttia. Päiväohjelma oli aika erikoinen, koska olin ilmoittautunut sille Kehonhuoltotunnille ja se oli jo klo 16.35. Eli tarkoitus oli käydä siellä, juosta vähän päälle, saunoa ja lähteä takaisin hommiin. Niin tapahtui.

Se kehonhuoltotunti oli tosiaan 60 minuuttia, josta valtaosa tehtiin seisaaltaan ja loput maton päällä. Siinä oli paitsi liikkuvuusharjoituksia niin myös venyttelyä. Luulen, että siitä oli apua. Osa liikkeistä tuntui aika helpoilta, mutta sitten oli tosi vaikeitakin. En tiedä oliko syynä hieman huono olo, eilinen pitkis vai vähäinen uni, mutta ensimmäinen reilut puoli tuntia, jolloin tehtiin seisaaltaan, oli mulle aika rankkaa. Väsytti ja oli vähän heikko olo. Ei nyt sellainen olo, että meinaisi pyörtyä, mutta lähes. Matossa sen sijaan olo oli paljon parempi.

Uskon, että tunnista oli hyötyä. Nilkat, pohkeet, takareidet, lantio, selkä, hartiat jne. Liikkuvuutta ja venytystä. Asioita joita itse ei ole osannut tehdä tai joita ei tule tehtyä. En tosin usko, että sitä tuntia joka viikko tarvitsee tehdä, vaan aina joskus. Teen sen verran oheisharjoittelua nykyään, etten koe tarvitsevani tuota jatkuvasti, mutta joskus toki. Ohjaaja oli tosiaan sama kuin pe Kumpulassa Takareisiklinikalla.

Tuon jälkeen menin juoksumatolle. En ole tuolla Töölössä käynyt ollenkaan, koska huomasin tammikuussa, että matot on säädetty niin, että ne sammuvat 20 minuutin jälkeen. Asia oli edelleen niin ja se harmitti. Se kestää kauan saada se matto uudelleen käyntiin. Eikä viereisillä matoilla pääasiassa ollut edes ketään. Se oli ihan pelleilyä. No juoksin 11 kilsaa reilussa 55 minuutissa. Eka 20 minsaa sain 3,9km. Toiseen sain 4km ja kolmannella setillä olin jo alle vitosen vauhdissa vaikka kyse olikin palauttavasta lenkistä. Siitä huolimatta päätin, että ihan koko 20 minsaa en tee, vaan täsmälleen 3,1km, jotta saisin tasan 11km kasaan.

Sauna oli heikossa hapessa. Jostain syystä, vaikka sinne heitti löylyä, ei se tuntunut vaikuttavan mitään. No ei se mitään, parempi kuin ei mitään. Lähtiessäni huomasin, että tuollakin respassa on nyt myynnissä hierontapalloja. Sama oli tilanne Kumpulassakin ja hinta on halvempi kuin esim. XXL:ssä. Aika hyvä!

Joo, tosiaan satunnaisesti ottanen jatkossa tuota kehonhuoltoa mukaan ohjelmaan.

Mainokset