Baldini: Non arrendersi mai!

 

Mitä kuuluu Stefano Baldinille? Katsoin tänään yhdestä syystä jälleen kerran 2004 olympiamaratonin loppuratkaisut. Ne ovat erittäin inspiroivia. Baldini suorastaan tuntuu kiihdyttävän vauhtiaan loppua kohti. Luin myöskin Baldinin harjoittelusta ennen tuota olympiamaratonia. Kisaa edeltävät 13 viikkoa harjoituspäiväkirjasta oli siinä mukana. Ei yhtään vapaapäivää ja vielä kisaviikollakin hän juoksi 153km sisältäen sen olympiamaran ja neljää päivää ennen tehdyn 5x2000m vetotreenin. Muutenhan hän paineli reilusti yli 200km viikkoja ja oli kolmeen otteeseen korkeammalla eli Livigno 1816m, Predazzo 1018m ja St. Moritz 1822m tulivat tutuiksi.

stramilanoo
Asics FrontRunners

Päivitetäänpä tilannetta tämän päivän Stefano Baldinista. Kesällä 2016 kerroin blogissani ostaneeni Italian GQ-lehden, jossa oli juttu Baldinista. Se oli tehty 2004 olympiavoiton jälkeen perheen maatilalla. Nyt viime viikonloppuna tuli selville vähän sitä, mitä hän tekee tällä hetkellä. Huomasin, että yksi italialainen Asicsin FrontRunner, jonka kanssa olen jutellut, oli ollut Milanon Stramilano-kisassa ja hänellä oli kuva, jossa hän juoksi Baldinin kanssa kympillä siellä. Kuvia Baldinista tuossa tapahtumassa on mm. Stramilanon Facebook-sivuilla, -nettisivuilla sekä miehen omilla Instagram- ja Facebook-sivuilla. Valitettavasti me emme saa ikinä tietää, millaisessa kunnossa mestari oli, sillä kyseessä oli ei-kilpailullinen amatöörien fun run, jossa ei ole ajanottoa. Perhana sentään. Se puolimaraton on siellä kansainvälinen kilpailu, mutta kymppi on vain kansalle järjestettävää hupia. Hän oli käytännössä siellä Asicsin hommissa, koska se oli sellainen Asics FrontRunner -viikonloppu sille porukalle. Asicshan on Italian maajoukkueen tukija ja vaatettaja. Oli jo silloin, kun hän voitti Ateenassa olympiakultaa ja on yhä. Niinpä siinä mielessä on luontevaa, että Baldinikin on Asicsin FrontRunner. Varsinkin kun mies toimii Italian U18, U20 ja U23 -maajoukkueiden päävalmentajana ja liiton development managerina.

baldini.png

Otsikon lause tarkoittaa: Älä koskaan luovuta! Sattumalta olen käyttänyt samaa lausetta (tosin opin sen Oliver Kahnilta). Syy, miksi tiedän Baldinin tuota lausetta käyttävän, johtuu siitä, että se lukee hänen elämänkertansa takakannessa. En ole tuota kirjaa koskaan nähnyt henkilökohtaisesti tai lukenut sitä vielä, mutta Italian Runnersworldin mukaan se on pieni suuri kirja, joka koostuu 42 kappaleesta ja 195 vinkistä. Tämä ei ole ainoa kirja, minkä Baldini on kirjoittanut, vaan häneltä on tullut kaksi muutakin kirjaa juoksemisesta, mutta tämä on ehdottomasti niistä se, jonka aion lukea.

Lopetetaan tämä tarina Baldinin sanoi: ”correre è facile, divertente, fa star bene” eli juokseminen on helppoa, hauskaa, se tekee hyvää. Kannattaa uskoa!

Mainokset