Vielä kerran jäälle! Mahtavaa!

MänKäsi ylös, kuka uskoi, että pääsiäisenä Helsingissä voi juosta vielä meren jäällä? Tai no pääsiäisen aika vaihtelee. Kuka uskoi edes siihen, että maaliskuun 30. päivä pääsisi jäälle? Viime vuoden huomioon ottaen aika harva luulisin.

Aamulla näytti olevan hieno ilma. Tarkoituksena oli kuitenkin mennä salille tekemään punttien kanssa ja juosta tempoa, kun se viime viikon tempo jäi takareisiklinikan takia väliin. Kova yskä kuitenkin sai toisiin ajatuksiin. Jätin tempon väliin ja päätin lähteä ulos juoksemaan. Onneksi näin.

En olisi uskaltanut enää mennä jäälle, itseasiassa en ole käynyt siellä enää pitkään aikaan ja viime aikoina nyt varsinkin kun on näkynyt ihan sulaa vettä, niin ajatus tuntui älyttömältä. Tänäänkin aurinko paistoi, lähtiessä oli 1,4 astetta ja vaikka yö oli ollut todella kylmä, lähes -10C, niin se aurinko lämmitti jo todella paljon. Yhdessä vaiheessa tuntui jopa kuumalta tuossa vaatetuksessa, mitä minulla oli. Kevään tuntua todellakin.

Ei ollut siis tarkoitus mennä jäälle, mutta Mestaritallin luona näin ihmisten tulevan jäältä. Neljän italialaisen ulkoilijan seurue nousi jäältä pois ja samalla näin, että siellä jäällä on valtavasti porukkaa. Päätin mennä katsomaan mikä on tilanne. Tuo on matalaa lahtea ja siellä vaikutti olevan paksu teräsjää. Sen jään päällä oli ihan hitusen lunta. Siellä jäällä oli myös aivan käsittämätön valo. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lumi heijasti. Se oli todella hienon näköistä.

Päädyin juoksemaan jäällä Seurasaareen saakka. Siitä siirryin mantereen puolelle ja lähdin eteenpäin. Nyt ihan parina viime päivänä on alkanut olla sulaa kaikkien siltojen välittömässä läheisyydessä. Niin oli Munkkiniemestä Kuusisaareenkin. Siinä ei nyt sisänsä ollut mitään muuta ihmeellistä kuin se, että ohut lumikerros loi taas hauskan, jopa kauniin kontrastin yhdessä auringonvalon ja sinisen meriveden kanssa. Jatkoin eteenpäin. Lehtisaaressa rantaa pitkin ja kun saavuin Kaskisaaren sillalle, niin näin kaksi joutsenta sillan vieressä. Seurasin niiden toimintaa joku viitisen minuuttia. Siinä oli sellainen pieni laituri, jonka päässä oli tosi vähän vettä. Näin kirkkaan veden läpi kivisen pohjan ja huomasin, että joutsenet pitivät kyllä oikeastaan koko ajan päätään siellä merenpohjassa. En oikein tiedä, mitä syömistä sieltä pohjasta ottivat. Jännä juttu, että onko siellä tähän vuodenaikaan jotain kasvillisuutta sitten. Ilmeisesti.

Tuon jälkeen juoksinkin sitten kotiin syömään. Kello oli jo jotain puoli neljä, mutta päivä oli parhaimmillaan auringonpaisteen ja lämpötilan suhteen. Oli ihan fiiliksiä nostattava iltapäivä. Monesti sitä on ollut pääsiäisenä jossain reissussakin, mutta ei sitä oikein näin sinkkuna jaksa lähteä mihinkään. Mökin vuokraaminen ja yksin kököttäminen eivät oikein inspaa. Lisäksi esim. Tahkon ja Levin baarit ovat kuin nuijalla lyötyjä pääsiäisenä ja jengi aivan lärvit. Sain tarpeeksi sekoilua kun näin Sillanpään kamapäissään eilen tv-haastattelussa. Hän sanoi, että toisten juttu on kiusata itseään juoksemalla metsässä kun taas hänen juttunsa on vetää metamfetamiinia. Täytyy kyllä sanoa, ettei käy häntä kateeksi. Tuollainen sää tuolla, niin kumpi on nyt fiksumpaa: nauttia luonnosta ja juosta hyväkuntoisena hyvällä fiiliksellä tai sekoittaa päänsä ja pilata terveytensä jollain huippuvaarallisella kamalla. Juoksijoiden sanotaan joskus olevan hulluja, mutta mieluummin niin kuin jotain muuta.

PSX_20180330_204120Kuka muuten uskoo, että kuvassa esiintyvät Sequence Boostit ovat nyt melkein 900km kilsaa juostut 3 vuotta vanhat kengät? No totuuden nimessä juoksin niillä aluksi vain Arenan 400m radalla ja juoksumatoilla. Siirsin ne vasta viime lokakuussa ulkokäyttöön, kun niissä oli n. 650km. Eli eivät ole sen takia varmaan niin paljon kuluneet, mutta kyllä siinä Boostissa silti joku taika on. Syksyllä mietin, kun heitin yhden 21km lenkin Espooseen noilla lenkkareilla, että perhana olisi pitänyt ostaa toiset silloin, kun niitä oli Stockmannilla todella halvalla. En halunnut ostaa, koska pidin niitä vähän kömpelöinä juoksumatolle. Ne olivat olivat olleet ihan ok, kun juoksin Arenalla peruslenkkejä ja pitkiksiä, mutta silloin, kun käytin niitä juoksumatolla, piti olla varma siitä, ettei ohjelmassa olisi reippaampaa juoksua. Esim. Pegasuksilla tai Launcheilla tai Inspireilla pystyy juoksemaan paljon luontevammin myös kovaa kuin näillä. Sen sijaan se vaimennus kestää hyvin ja muutenkin kengät kestävät erinomaisesti ja ovat ulkona nyt olleet erinomaiset hiljaisemmille vauhdeille. Niinpä kun niitä oli niin superhalvalla toissa kesänä myynnissä, niin olisi pitänyt hankkia. Toki sen jälkeen tilanteeni on vähän muuttunut ja minusta on tullut vähän enemmän juoksukenkäanalyytikko ja seuraan teknologioita ja uutuuksia, mutta tuolloin diilit kiinnostivat ja olin lähellä ostaa, mutten ostanut.

Maanantaina tulee kuulemma lumimyrsky, silloin voisin mennä salille tekee punttia. Huomenna ja sunnuntaina ulkona, jos sää suosii.

 

 

Mainokset