Olen kipeänä, en tiedä mikä vikana

Olen yskinyt nyt yli viikon. Tänään on 9. päivä tätä riemua. Koko ajan on tuntunut, että ei se haittaa, jos yskittää, kun en ole muuten kipeänä. Olo oli ihan hyvä, mutta suosiolla jätin kovat harjoitukset väliin, jos henki ei mahdollisesti kulje täydellisesti.

Lauantaina juoksin reilut 18km ulkona, ei mitään ongelmia. Sunnuntaina kun juoksin 22,3km niin nenä valui aika paljon ja aloin olla jotenkin uupunut, joten loppumatkan juoksin meren jään kautta, jotta lenkistäni ei tulisi niin pitkä. Ajattelin, että väsymys johtuu auton kanssa temppuilusta. Olin lauantaina lenkin jälkeen inssaamassa varmaan tunnin. Hakkasin jäätä auton pyörän edestä ja takaa. Sunnuntaina aamulla sama juttu. Sunnuntaina kävin vielä kaksi kertaa uudestaan siellä eli pelkästään sunnuntaina tuli vasaroitua jäätä kolme tuntia.

Nuha
Nokka valui ja aivastutti

Eilen olo oli huonompi. Nukuin huonosti ja lähdin aamulla aikaisin taas auton luo. Kaadoin kuumaa vettä ja hakkasin jäätä taas tunnin. Olin tehnyt sunnuntaina ja maanantaiaamuna pelkästään varmaan kolme tuntia niin hommia, että käsi oli veden alla, kun hakkasin jäätä, mikä oli renkaan tuntumassa. Oli jotenkin hutera olo. Ajattelin, että johtuu vain väsymyksestä. Sitten lähdin salille. Tein punttia, en meinannut jaksaa tehdä. Onneksi sentään huomasin polven olevan kunnossa. Kaatumisestani oli tullut vain isokokoinen mustelma. Rullailin jalat ja menin juoksumatolle. Hirveä hiki tuli, mutta en jaksanut. Kovin vauhti, mitä sain pidettyä oli 5.24 min/km ja vaikka juoksin keskimäärin tuota selvästi hiljempaa, niin 2 km tuntui 20 kilsalta. Päätin, että juoksen 8 km. En pystynyt. Päätin, että juoksen 5 km ja niin tapahtui. En muista milloin olisin niin vähän juossut. Menin saunaan. Kädet kirvelivät ja ottivat itseensä löylyistä. En tiedä johtuuko siitä, kun niissä on haavoja kaikkialla ja parista kohdasta puuttuu joku biittikin. Osuneet sinne jäähän jne. niin se ei ole tehnyt hyvää. Vai oisko tullut paleltumia. No ei se mitään, lähdin syömään. Illalla vielä tunniksi sinne hakkaamaan. Pikku hiljaa tila oli tullut isommaksi ja kun olin laittanut suolaa kilokaupalla pyörien etupuolelle, niin sain lyötyä oikein kunnolla lappeellaan vasaralla sinne auton alle, joten nyt tapahtui paljon enemmän kuin se alkuvaiheen pieni naputtelu, jossa löin aluksi ihan vasaralla ruuvimeisselin päähän ja sitä kautta sain ihan pieniä paloja kerrallaan jäätä irti. Lopulta näytti aika hyvältä ja kun saatiin neljän henkilön ”partio” siihen työntämään, niin se lähti siitä. Täytyy kiittää Staraa siitä, että auraavat lumet autoihin kiinni ja sitten kun sitä sulaa tuolla tavalla auton alle, niin jos tulee -10C tai kylmempää öisin pidemmäksi aikaa, niin jäätyyhän se perhana.

Polvi
Polvi kaatumisen jälkeen.

Kumma kyllä ei ole kuumetta. Eilen kun oli illalla huono olo, mittasin niin oli vain 36,4C. Nyt nukuin yöllä tosi huonosti. Heräsin viideltä vajaan viiden tunnin unien jälkeen. Tuntuu jotenkin keuhkoissa kipua, mutta se varmaan johtuu oikeasti kylkeen ja selkään tulleista ongelmista yskimisestä. Tosin en ole varma onko se paineen tunne myöskin tullut siitä, kun käytin vasaraa joku 5-6 tuntia. Aika yksipuolista toistoa, enkä ole ihan tottunut nikkaroimaan. Makasin aamulla siis vain valveillani, enkä saanut unta. Aamulla kun mittasin lämmön joskus yhdeksän aikaan, niin se oli vain 36,1C. Se on alhaisempi kuin normaali ruumiinlämpöni.

En oikein tiedä missä on vika. On aika huono olo, mutta ei aivan karmea. Tässä kävi nyt vähän kehnosti, etten päässyt lepäämään pääsiäisenä, joten en osaa sanoa, mikä vaikutus sillä on. Tarkoitus olisi pitää nyt joka tapauksessa juoksutaukoa. Eilenhän juoksu osoittautuikin mahdottomaksi, kun yritin.

Ai niin, tänään alkoi kaupunkipyöräkausi. Steissille oli tuotu pyöriä telineeseen ja siellä oli joku nuori nainen niitä esittelemässä. Ilmapallojakin oli paljon. Jututin häntä hetken, mutta vielä en ryhtynyt kaupunkipyöräilyn asiakkaaksi. Kolmas kesä taitaa olla tuo järjestelmä käytössä, enkä tosiaan ole vielä kokeillut, mikä johtuu lähinnä siitä, että ajan omalla pyörällä. Jos käyttäisin ratikkaa tai bussia, niin silloin toki kannattaisi kokeilla kaupunkipyörää, kun omaa fillaria ei noihin kulkuvälineisiin saa ottaa mukaan.

Mainokset