Pienet pettymykset äkkiä ohitse

IMG_20180404_201900_902Jos ihminen kokee pienen pettymyksen, takaiskun asiassa, joka ei ole hänelle mikään maailman isoin asia, niin silloin on parasta laittaa heti tai ainakin mahdollisimman nopeasti pallo uudelleen ilmaan, jolloin se alkuperäinen pettymys häviää.

Hyviä esimerkkejä esimerkiksi ovat seuraavat tilanteet: joku mielituote poistuu kaupan valikoimista. Ihminen kokeilee ja valitsee jonkun riittävän hyvän ja jonkun ajan päästä asia ei enää vaivaa. Sama koskee ravintoloita, baareja jne. Jos joku elokuvanäytös, ravintola, lento tai hotelli on täynnä, niin valitsee jonkun toisen.

Samalla tavalla se menee ihmissuhteissa. Viime viikolla reklamoin, kun juoksun parissa toimiva henkilö kohteli minua epäasiallisesti. Samassa yhteydessä poistin erään henkilön kaveripiiristäni. Kyseinen henkilö edusti niitä negatiivisia ilmiöitä, joita lajikulttuurissa tällä hetkellä on. Nyt en enää edes oikein muista, että he ovat olleet olemassa.

Helsinki Marathonin reittiä kohtaan kokemani pettymys on kanssa yksi esimerkki pienistä pettymyksistä. Minulla oli vähän eri kuva järjestäjien tahtotilan suhteen. Luulin, että he eivät tyytyisi niin vähään. Toisaalta pitää hyväksyä se, ettei kaikilla ihmisillä ole korkea vaatimustaso. Niinpä kun koin pienen pettymyksen, niin tein välittömästi päätöksen etsiä korvaava ratkaisu ja se löytyi Turun kisan muodossa. Hekin voivat toki yllättää ja Helsingin kisa voi olla parempi kuin Turun, mutta senkin kanssa pitää pystyä elämään. Neljän kierroksen maraton ei ole oma juttuni.

Vastaavia tilanteita tulee eteen jatkuvasti, eikä niitä kannata jäädä murehtimaan. Ainoa tapa mennä eteenpäin on se, että ottaa sen alkuperäisen pettymystä aiheuttaneen asian tai tavaran tilalle jonkun toisen. Siinä voi jopa innostua. Itse treenaan nyt innostuneesti sillä ajatuksella, että juoksen (jos ei mitään satu) tulevana kesänä Turussa.

Mainokset