Pro Touch sukkadiili Inter Sportissa

protouchEuron diili? No ei ihan, mutta melkein. Inter Sport mainosti kahden euron sukkia, joten pitihän ne testata. Tuollaisia Pro Touchin sukkia minulla ei koskaan ole ollutkaan. Sen sijaan minulla on neljä paria varrellisia Pro Touch -sukkia, jotka on ostettu kahteen otteeseen kahden parin pakettitarjouksena hintaan 5 euroa/paketti. Kerran Mikonkadun Inter Sportista ja kerran vuoden 2013 HCM:n expon kaupasta. Ne ovat olleet siinä mielessä erinomaisia sukkia, että ne eivät ole ihan ohuita, mutta eivät todellakaan paksujakaan. Silti ne käyvät oikeastaan kaikkien kenkien kanssa. Hoka Claytoneilla pidemmillä lenkeillä ne tuntuvat olevan oikeastaan ainoat sukat, jotka niiden kenkien kanssa toimivat. 20km asti toimii moni sukkapari, mutta siitä eteenpäin preferoin Pro Toucheja. Niiden sukkien huono puoli on tosin se, että isovarpaan kohdalta ne kuluvat kovin helposti puhki verrattuna muihin juoksusukkiin. En ole kuitenkaan viitsinyt heittää niitä pois, koska reiät ovat olleet niin pienet ja koska niitä sukkia ei saa enää kaupasta. Ainakin niin kauan kuin nuo Hokat ovat minulla, haluan pitää ne sukat rotaatiossa. Oheinen kuva näyttää nyt yhden sukan, jossa reikä on jo isontunut sille tasolle, että se on kyllä käyttökelvoton.

Sukat
Pro Touchin sukat alkaa olla kaikki neljä paria finaalissa.

Muutenkin tuntuu, että sukkalaatikossani alkaa olla pullonkaula valkoisten sukkien kohdalla. Alun perin kaikki juoksusukkani olivat valkoisia ja se aiheutti hieman ongelmia pesun suhteen. Joskus 2006 ostin yhdet mustat sukat ja joku aika myöhemmin yhden kahden parin paketin mustia Brooksin sukkia. Nuo kolme sukkaparia ovat edelleen hyvässä vireessä. Itseasiassa minulla on 8 paria mustia sukkia ja vaikka kuinka paljon muita värejä. Rikkimenneet ja poisheitetyt sukat ovat sen sijaan olleet käytännössä kaikki valkoisia, joten niiden lukumäärä on vain vähentynyt, eikä tilalle ole tullut juurikaan uusia. Valkoista pyykkiä pesee muutenkin harvemmin, joten ne viipyvät pesukopassa kauemmin kuin värilliset, joita pesen yleensä kerran viikossa. Riippuu tietysti, minkä värisiä kenkiä käyttää, mutta itselläni on nyt sisällä käytettävien juoksukenkien arsenaali sellainen, että valkoisia sukkia tulee käytettyä aika paljon, joten niitä voisi ostaa lisää.

Niinpä kun näin tuon mainoksen, kävin Inter Sportissa. Livenä se valkoinen ei näyttänytkään hyvältä. Se musta logo yhdistettynä siihen valkoiseen näytti jotenkin ankealta, joten en ostanut niitä. Mustiakaan en ostanut, sillä minulla on tosiaan 8 paria mustia sukkia ja vaikka käytän aika paljon mustia Bostonin, Zoom Eliten, Salmingin ja Pegasuksen kanssa niin aina kun mustia tarvitsen, niin niitä on saatavilla. Kuvaan lisäten siellä oli myös sinisiä sukkia saatavilla ihan hitusen. Niitä en ostanut, sillä minulla on viisi paria sinisiä sukkia, eikä yhtään sinisiä kenkiä tällä hetkellä. Sen lisäksi siellä oli jonkinlaiset haalistetun korallin väriset sukat, jotka olivat yksinkertaisesti rumat. Tuo kuvassa näkyvä neonkeltainen oli must-ostos. Itselläni on yhdet XXL:stä ostetut neonkeltaiset sukat, jotka näyttävät todella hyvännäköisiltä Bostonien kanssa. Niinpä halusin sitä väriä lisää. Heräteostoksena ostin lisäksi magentan väriset sukat (Team Telekom nevöföget). Vaikka tällä hetkellä ei ole oikein kenkiä, joiden kanssa ne sopivat, niin joskus voi olla. Ne menevät hyvin valkoisten ja mustien juoksukenkien kanssa. Mietin myös, että jos osoittautuu, että tuo sukkamalli käy Hokien kanssa niin voin käyttää niitä magentan värisiä sukkia Hokien kanssa kesähelteellä sen aikaa kunnes minulle tulee sen väriset juoksukengät, joiden kanssa ne käyvät. Hinta oli niin halpa, että kannatti ostaa se väri valmiiksi arsenaaliin. Ai niin ja voinhan käyttää niitä valkoisten pyöräilykenkieni kanssa myös (jos ne eivät ole liian ohuita fillarointiin). Potentiaalisesti mahtavaa! Jan Ullrich, Bjarne Riis, Erik Zabel, Andreas Klöden, Alexander Vinokourov, Udo Bölts, Rolf Aldag ja Jens Heppner vapiskaa 😉

Pro toAvasin illalla himassa sen paketin ja kokeilin sukkia jalkaani. Ne ovat todella ohuet, verkkomaiset päältä, mutta pehmeät jalassa. En kokeillut ne jalassa vielä mitään kenkiä jalkaani, mutta mahdollisuus on, että ne sopivat hyvin myös Pegasuksen kaltaisten peruslenkkareiden kanssa ja voivat olla hyvät sukat myös hellekelillä. Normaalisti tykkään käyttää ohuita sukkia nopeiden kenkien kanssa kuten Adios, Boston, Zoom Elite, Vazee Pace jne., mutta saattaa olla, että nämä menevät myös peruslenkkareiden kanssa. Ehkä tämä varrettomuus on nyt trendi. Nuorethan menevät tuolla nilkat vilkkuen, joten me, jotka mielellämme käytämme varrellisia sukkia kylmemmillä keleillä ja muutenkin peruslenkkareiden kanssa, jäämme paitsioon. Toinen huomio on se, että näissä sukissa ei oltu merkitty vasenta ja oikeaa sukkaa erikseen. Kaikki halvimmat sukathan eivät olekaan mitenkään erikseen muotoiltu kummallekin jalalle, joten tässä säästetään valmistuskustannuksissa, kun ei tarvitse tehdä kuin yhdenlaista sukkaa. Olen saman muutoksen huomannut Asicsin ja XXL:n halvimmissa sukissa. Se voi olla myös kuluttajien toive. Huithapelit eivät osaa järjestää sukkia niin, että parit menevät oikein. Naisille esim. saattaa olla monesti ylitsepääsemättömän vaikeata ymmärtää se, kuinka suurta tarkkaavaisuutta vaatii se, jotta kuivumassa olevat sukat saadaan paritetuksi oikein.

Mitä tulee sitten sukkien kokoon, niin tulee huomioida se, että ne tulee hankkia jalan, eikä kengän koon mukaan. Eli vaikka juoksutossuni ovat kokoa 43, niin jalkani on 42 eli ts. ostin tässäkin tapauksessa sukat kokoa 39-42 ja kun ne ovat vähän joustavaa materiaalia, niin ne ovat juuri sopivan napakat. On toki jotain merkkejä, joissa koot ovat summittaisempia eli esim. 41-45, mutta ne ovat varmaan sitten venyvämpiä. Ohut sukka venyy yleensä paremmin kuin paksu, joten ohuemmat voivat olla isommalla skaalalla. Fakta on kuitenkin se, että jos sukka on liian iso, niin se voi aiheuttaa hiertymiä.

Vaikken siis kokeillut ko. sukkia vielä treenissä, niin jalassa ne vaikuttivat sen verran hyviltä, että menen tänään vielä katsomaan, oisko niitä sukkia vielä siellä jäljellä. Jos on niin ostan valkoisetkin, sillä vaikka ne näyttivät vähän vaatimattomilta (näyttäisivät paremmilta, jos logo olisi muun värinen kuin musta), niin pullonkaulani sukkarintamalla on nimen omaan valkoisissa sukissa.

edit. kävin lounaan jälkeen ostamassa yhdet valkoiset.

Edit 2. Testasin sukat. Eivät ole niin ohuet kuin luulin eli Pegasuksien kanssa menivät hyvin. Olivat jopa vähän kuumat, mutta se voi johtua taudistani. Hikosin mielettömästi kun tein 50min crossarilla. Toisaalta valkoinen ei näyttänytkään sillai ankealta kuin paketissa.

Mainokset