Poliisi esti terrori-iskun Berliinin puolimaratonilla

Tänään juostiin Berliinin puolimaraton. Vähän harmittelin sitä, etten itse ole mukana tuollaisessa nopeassa kisassa. Olin nimittäin jo useamman päivän kuullut tunnelmia heiltä, jotka olivat tapahtumaan osallistumassa. Kisan jälkeen sain kuulla Instagramissa, että insta-tuttuni Philipp Pflieger juoksi siellä 1.03.14, joka on hänen ennätyksensä ja jopa jossain määrin kansainvälisen tason tulos. Hyryläisen piti kanssa olla mukana, jos näin suomalaisittain ajatellaan. Ei mitään hajua, kuinka hänellä meni.

Katsoin 50km hiihdon loppuun ja söin. Sen jälkeen lehdissä alkoi olla vähän erilaiset tunnelmat. Mediatietojen mukaan nimittäin poliisin erikoisjoukot estivät tänään tuossa tapahtumassa eli Berliinin puolimaratonilla terrori-iskun. He ottivat kiinni neljä joulumarkkinaiskun tekijän Anis Amrin lähipiirin jäsentä, joista päätekijällä oli ollut tarkoitus iskeä tänään ja murhata juoksijoita ja katsojia teräaseella.

Onneksi tulee näitä positiivisiakin uutisia. Varsinkin kun eilen se hullu ajoi Münsterissa suoraan terassille ja tappoi kaksi, monet muut loukkaantuivat. Se ei ollut terroi-isku, mutta yhtä kaikki, todella valitettava ja raukkamainen teko. Onhan tämä nyt melkoista, että juoksukilpailuun osallistumistakin pitää kohta pelätä.

Mainokset