Nike Zoom Elite 10 on kuopattu

ZENyt on todella surullisia uutisia. Sain lauantaina kuulla, että Nike olisi kuopannut Zoom Elite 10:n. Asia on itseäni askarruttanut ja vaivannut viime aikoina. Olen aistinut, että jotain on pielessä, sillä siinä missä joskus talvella kympistä puhuttiin paljon ja näin kuvia, missä prototyyppejä testattiin Keniassa, niin sitten tuli jonkinlainen radiohiljaisuus. Helmikuussa olisi mielestäni pitänyt jo seuraaja julkistaa, eikä mitään tapahtunut.

Nike Zoom Elite 9 on loistava juoksukenkä. Se on saanut ylistäviä arvioita ja monet ihan kilpajuoksijat sprinttereistä maratoonareihin käyttää sitä harjoittelussaan. Itselleni se kenkä on ehkä kaikista mieluisin tossuistani tällä hetkellä matolla suoritettuihin vetoihin ja tempojuoksuun. Se on hyvin päkiävaimennettu ja kevyt kenkä, joka on kuin yö ja päivä verrattuna edeltäjämalliinsa Zoom Elite 8.

Nikella on kuitenkin valtavasti eri kenkämalleja. Aivan huippumaratoonareiden Vaporfly4%:sta on ikään kuin karvalakkimalli Zoom Fly, joka osittain kilpailee samoista ostajista kuin Zoom Elite. Lisäksi ensifiilistelyjen perusteella osa juoksijoista kokee, että uusi Air Zoom Pegasus 35 on mennyt hieman nyt Zoom Eliten suuntaan eli se tuntuu kevyemmältä, nopeammalta kengältä. En ole kuitenkaan nähnyt missään mitään speksejä, joten en tiedä, onko kenkä oikeasti keventynyt vai eikö. Zoom Elite 9 on ollut kuitenkin reilut 50 grammaa Pegasusta kevyempi.

Harmin paikka, sillä tuntuu, että se ZE9 oli todella onnistunut kenkä ja oli sellainen looking forward -olo koskien kymppiä, sillä se vaikutti ulkonäöltään vieläkin paremmalta ja luulen, että siinä olisi ollut vieläkin enemmän vaimennusta kevyessä paketissa. Se olisi voinut olla hyvä maratonkenkä. Ymmärrän kyllä Niken päätöksen, sillä kun on valtavasti eri malleja (nyt keskittyvät React-mallien lanseeraukseen), niin on vaikea saada kauppiaiden ja kuluttajien huomio kohdistumaan kaikkiin. Tuollainen kenkä myy vähemmän kuin Pegasus tai hypetetyt React-mallit, joten sen ylle on helppo vetää ruksit.

Harmittaa, ei voi mitään. Eihän sitä tiedä, onko tämä tilanne lopullinen. Ehkä Zoom Elite palaa taas jossain vaiheessa. Nautitaan nyt niin kauan kuin olemassa olevaa iloa vielä kestää.

(Huom. koska minulla ei ole Zoom Elite kympistä kuvia, niin tässä esiintyvä kuva on muokattu omasta paristani ysejä).

Mainokset