Kaikkien aikojen keuhkotauti

Yhden päivän kevät! Sellainenko meillä oli? Eilen tosiaan 10+ astetta. Tänä aamuna heräsimme siihen todellisuuteen, että yöllä oli satanut lunta. Sitä ei ollut kaduilla, mutta nurmikoilla, autojen päällä jne. Asfaltti oli ilmeisesti sen verran lämminnyt eilen, että siihen lumi ei jäänyt, vaan suli.

Olostani alan olla huolestunut. 28.4 on Helsinki10 ja jo sitä edeltävänä viikonloppuna halusin kilpailla jossain. Totuus on kuitenkin nyt se, että keuhkoihin sattuu. Menin eilen salille ja tein punttitreeniä. Kyllä vähän hikoilutti, mutta ei olo ollut niin huono kuin pääsiäismaanantaina. Niinpä kun rullailin, niin ajattelin, että kevyttä hölkkää pystyisin varmaankin juoksemaan. Menin juoksumatolle ja juoksu oli ensimmäisestä askeleesta lähtien kauheata. Laitoin nopeudeksi 11km/h ja sinnittelin. Olo ei parantunut yhtään, joten lopetin 6km kohdalla. Hikosin kuin mikäkin ja noin hidas vauhti oli raskasta. Ei voi käsittää, miten hankalaa se oli. Saunassa olin jo todella väsynyt. Hädin tuskin jaksoin kävellä sen jälkeen edes portaita.

Yskä on nyt muuttunut käheämmäksi. Isoja paloja limaa lähtee vähemmän ja se on sellaista käheätä ja rintakehä on kipeä. Ei ole kuitenkaan kuumetta, joten en tajua, mikä ihme on vialla. Kun tietokoneella tekee hommia, niin olo on suht koht ok, mutta muuten ei.

Alan pikkuhiljaa huolestua, sillä kovemmasta treenistä tulee tänään 3 viikkoa ja viimeiset 1,5 viikkoa olen käytännössä ollut juoksematta.