Kenkäterapiaa!

Kaikki juoksijat ovat jonkinlaisia juoksukenkäfriikkejä tai eivät ehkä kaikki, mutta useimmat ovat. Shalane Flanagan on tunnettu siitä, että hän pitää valtavasti Niken Zoom Vaporfly 4% -kengistä. Hän haluaa juosta kaikki nopeammat treenitkin niillä, eikä pelkästään vain kisoissa. Hänen mukaansa ne kengät todellakin tekevät nopeammaksi. Tähän yksityiskohtaan Nike on nyt leikkimielisesti tarttunut ja tehnyt Shoe Therapy -nimisen mainoksen.

En tiedä teistä, mutta minusta tuo oli erinomainen mainos! Ja mitä tulee tuohon Vapoflyihin, niin onhan se huikea tuote. Ei pelkästään se, että niillä näytetään tehtävän jatkuvasti huipputuloksia (viimeksi mm. 18 sekunnin päähän puolikkaan maailmanennätyksestä sunnuntaina Berliinin puolikkaalla), niin lisäksi se mystisyys, mikä johtuu osittain sen tuotteen rajoitetusta saatavuudesta, tekee siitä todella hypetetyn jutun.

Pidän muuten kaikista eniten tuosta crimson punaisesta -värityksestä niissä kengissä. Se on ehdottomasti paras tähän mennessä julkaistuista. Gwen Jörgensen juoksi muuten niillä (piikkareiden sijaan) kympinkin Stanfordissa joku aika sitten voittaen sen kisan. Moni ihmetteli, miksi ja nyt Gwen itse julkaisi videon pelkästään perustellakseen sitä asiaa. Laitetaan sekin tähän nyt. Tarkkasilmäisimmät huomaavat jälleen kerran hänen ranteessaan Polarin M430:n, tällä kertaa uudella värityksellä.

Kekseliäät mainokset ovat hyvä lisä tuotteen muuhun markkinointiin ja nyt Nike teki hyvää duunia. Se on hyvä vain, jos tuollaista absoluuttista eliittitason kisakenkää käyttäviä pidetään vähän friikkeinä. He satsaavat joka asiaan täysillä ja haluavat tehdä asiat nopeasti. Yksi asia, mitä Shalane ei tosin terapiassa kertonut oli se, että haluaako hän harrastaa seksiä nopeasti Niken Vaporflyt jaloissaan. Ehkä se on toisen haastattelun aihe se.

Mainokset