Avoin haku sisäpiiriin

ferrariJohtavia pelaajia haetaan! Tämän päivän Helsingin Sanomissa on juttu, jossa kerrotaan 20 vuoden takaisesta Helsingin IFK:n lätkän kultajoukkueesta, jota sanotaan kaikkien aikojen parhaimmaksi liigassa pelanneeksi joukkueeksi. Se on mielenkiintoinen juttu, kannattaa lukea. Lainaan joukkueen valmentajaa Erkka Westerlundin sanoja: ne ylimääräiset prosentit, jotka tekevät joukkueesta mestarin, tulevat johtavista pelaajista. Tämä on tärkeä juttu. Olen joskus kritisoinut sitä, että joka kaudella ei ole ollut johtavia pelaajia tai sitten, jos niitä on ollut, niin eivät ole olleet luonteeltaan voittajatyyppejä. Esim. 2011, jolloin tuli mestaruus, johtavia pelaajia oli useita kuten mm. Ville Peltonen, Mikael Granlund, Kimmo Kuhta ja Toni Söderholm ja näistä mm. Peltosella oli valtava voitontahto ja hän tiesi, miten menestytään. Tämä kun yhdistettiin valtavan hyvään ja pedanttiin valmentajaan Kari Jaloseen, niin menestys oli huikeata.

Tästä saadaan hyvä aasinsilta juoksuun. Seurat tai porukat toimivat samalla tavalla kuin joukkueurheilussakin toimitaan. Meidän tasollamme kyse ei toki välttämättä ole samalla tavalla huippu-urheilusta, mutta jos kaikki eivät viihdy tai koe sitä porukkaa omakseen, niin silloin tulee vaikeuksia. Olemme huomanneet tämän netin parissa kuten Juoksufoorumilla. Ilmapiiri on ollut sellainen, etteivät kaikki pelaa samaa maalia kohtaan. Ilta-Sanomissa oli joku aika sitten Vesa Rantasen kolumni, jossa sanottiin, että maakunnissa HIFK:sta ei pidä kukaan. Voi olla. Ei minua periaatteessa kannattajana haittaa, vaikka jokainen lantasaapas vihaisi meitä ja meidän seuraamme. Samoin minua ei haittaa yhtään, vaikka jokainen ”peräperperin teuvohakkarainen” vihaisi minua juoksun parissa ja länkyttäisi ympäri internettiä. Sitä nimettömänä selän takana paskanjauhajia kutsutaan muuten Saksassa termilla Handschuhschneeballwerfer eli hanskat kädessä lumipalloa heittävä. Se vastustus ja kitinä ei siis haittaa, mutta en halua heitä mukaan omaan porukkaani.

Tiedän täsmälleen millaisen porukan haluan juoksun pariin kasata. Olen muiden asioiden kuten golfin, tenniksen, kaveripiirissä ja yöelämässä sellaista kokenut. Eli pois se hampaat irvessä talvisodan hengessä lumihangessa tarpominen ja tilalle sellainen meininki, jossa on kivaa ja puitteet ovat kunnossa. En vain pysty luomaan sitä kulttuuria yksin, enkä voi ottaa mukaan porukkaa noin vain, koska sen kulttuurin pystyy luomaan vain se ydinporukka, sisäpiiri, ne johtavat pelaajat. Jos on joku 3-5 tyyppiä ja luodaan se meininki, niin se jälkeen voi ottaa mukaan porukkaa, jotka kokevat toiminnan mielekkääksi.

Niinpä julistan nyt avoimen haun löytääkseni oikeanlaisia sisäpiiriläisiä luomaan porvarillisen juoksuporukan. Olen hahmotellut vähän sellaista profiilia henkilöstä, joka voisi olla sopiva johtavaksi pelaajaksi ja tässä siis niitä kriteereitä:

  • n. 25-45v mies tai nainen (ei kiveenhakattu kriteeri)
  • kasvanut Helsingissä tai Espoossa (tai jossain merkittävässä kansainvälisessä metropolissa)
  • opiskellut Helsingin kauppakorkeakoulussa, Hankenilla tai Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa (tai jossain vastaavassa ulkomaalaisessa eliittikoulussa)
  • hallitsee englannin ja ruotsin lisäksi jonkun seuraavista eurooppalaisista kielistä: italia, espanja, ranska tai saksa
  • arvomaailmaltaan oikeistolainen/porvari
  • luonteeltaan enemmän all-in kuin himmailija
  • ei alkoholiongelmaa, mutta ei myöskään absolutisti. Tykkää ottaa oluen silloin tällöin
  • ei ongelmia ravinnon kanssa eli ei mitään höpövegejä, vaan henkilö, joka tykkää syödä hyvän pihvin tai burgerin silloin tällöin
  • ei ns. jäykkä jätkä, vaan zoukkimeininki käy
  • diggaa ns. makeista asioista elämässä

Mitään hakuaikaa en aseta, vaan toiminta etenee sitten, kun oikeat ihmiset löytyvät. Ei tässä nyt mikään hengen hätä ole, vaan tehdään pitkällä aikajänteellä tätä juttua. Toki olen brändännyt asian ja luonut perusjuttuja pohjalle (jotka toki ovat tässä vaiheessa salaisia), joten valmiuksia edetä on. Samoin kun on niin pitkä kokemus siitä, mikä juoksussa on pielessä ja miten asioiden pitäisi olla, niin kyllä jos löytyy innokkaita henkilöitä, joilla on omaa näkemystä ja osaamista, niin uskon, että muutamassa tunnissa fläppitaulun ääressä saadaan jo paljon aikaan.

Jos kiinnostaa siis olla mukana luomassa sellaista juoksuporukkaa, jota ei ole vielä ikinä nähty, niin kantsii meilata baltsuwinning at gmail.com.

Mainokset