Ostosuositus: iPhone 8 RED

Monet tietävät, että Nokian Lumia -puhelinten jälkeen olen siirtynyt Sonyn käyttäjäksi. Ensin minulla oli kullanvärinen Sony Z5 Premium ja nykyisellään kromin värinen Sony XZ Premium. Pidän ensinnäkin Sonyn muotoilusta, näytöstä, kameraominaisuuksista ja siitä, että se on melko harvinainen. Jokaisella möttösellä tai töppösellä ei ole samanlaista.

Applen tuotteita en ole ikinä käyttänyt. Minulla ei ole ollut iPodia, iMacia, iPadia tai iPhonea, eikä mitään muutakaan Applea. En ole koskaan käyttänyt mäkkiä, vaan ollut PC-mies vuodesta 1990. En ole oikeasti koskaan edes pitänyt niiden omenatuotteiden muotoilusta, vaikka niitä onkin kehuttu. Esim. se iPhonelle tyypillinen valkoinen reunus näytön ulkopuolella on näyttänyt minusta vastenmieliseltä. Siitä huolimatta vaikken ko. merkistä ole paljon perustanut, niin on todettava, että he ovat viime aikoina petranneet ja nyt he tuovat markkinoille todella, todella hienon puhelimen.

iphone8-gallery0-2018Apple julkisti siis iPhone 8 ja 8 Plus (Product) RED Special Editionit, jotka tulevat myyntiin tänään, perjantaina 13. päivänä. En tiedä tuottaako tuo päivämäärä epäonnea vai ei, mutta tuote on hieno. Täytyy tosin todeta, että tämän päivän myynninaloitus ei koske Suomea, vaan täällä esim. Verkkokauppa.comissa puhelin on ennakkomyynnissä vasta. Aikanaan kun ostin Sony Z5 Premiumin sillä tavalla, että oli ennakkotilaus sisällä, niin se arvioitu toimitusaika ei pitänyt ollenkaan kutinsa, vaan jouduin venaamaan aika pitkään puhelinta. Eli ei sitä todellakaan tiedä, koska se lopulta tänne saadaan. Luulisin kuitenkin, että Apple on valmistuttanut niitä aika paljon, joten eiköhän tässä kuussa.

Yllä näette Marques Brownleen unboxing-videon tuosta tuotteesta. Tykkään katsoa hänen teknologiavideoitaan monesta syystä. Yksi on se poikkeuksellisen hyvä asiantuntemus. Hän käyttää kaikkien merkkien tuotteita ja tuntee kaikki ekosysteemit, joten hän osaa todellakin verrata. Lisäksi hän ei ole minkään merkin fanipoika, vaan kertoo oikeasti, mikä on paras missäkin asiassa ja ennen kaikkea hän osaa erittäin selkeästi näyttää ja perustella, miksi joku on hyvä ja miksi taas ei. Tässä tapauksessa hän sanoi, että RED-malli on punaisempi kuin aikaisemmin ollen todellakin sellainen Ferrarin punainen ja etuosan valkoinen osa on nyt musta. Heikkoudeksi hän sanoi vähän sen, että tämä on mallin puolivälin update eli puolen vuoden päästä tulee uusi iPhone eli asiakkaan kannattaa miettiä, ostaako nyt tuo vai odottaako uutta. Tosin siitä uudestakaan ei sitten tule tuollaista punaista kuitenkaan heti, joten pointti on siinä mielessä epärelevantti.

technology-hero-desktop

Verrataanpa Ferrariin. Designed to delight sanovat uudesta Portofinosta. Mitkä siinä toistuvat? Musta ja punainen, punainen ja musta aivan kuten iPhone REDissä. Ehkäpä tuo iPhonekin on designed to delight.

Kelle tämä puhelin sitten sopii? No Ferrari-miesten lisäksi muillekin. Tämä on ehdottomasti businessmuotia. Jos itse olisin jonkun työnantajan palveluksessa, niin ottaisin sellaisen duunipuhelimeksi ja käyttäisin Sonyn puhelinta omassa käytössä. Minusta on luontevaa tai ainakin itselleni sopivaa käyttää työasioissa Ermenegildo Zegnan mustia liituraitapukuja ja mikä sopiikaan sellaisen puvun taskuun paremmin kuin ”Ferrari-puhelin”. Siinä saisi äkkiä ”redphone man”-lempinimen, mikä olisi hyvä.

Värillä on väliä ja tarina rakennetaan valinnoilla, yksityiskohdilla. Kuka vaan ei voi olla redphone man, mutta jotkut voivat. Btw, ostamalla (Project) RED -puhelimen, asiakas tukee AIDSin vastaista taistelua.

Lisätietoja: Apple.com

 

Mainokset