Mennään metsään

Ylellä on tullut nyt koko aamu sellaista ohjelmaa Nuuksiosta kuin Mennään metsään. Siellä on siis joku polkujuoksu, valinnan mukaan 5 tai 10km, joka lähti klo 11 jälkeen Solvallan urheiluopistolta, joka puolestaan sijaitsee lähellä luontokeskus Haltiaa. Ohjelman mukaan siellä oli tänään starttaamassa 400-450 juoksijaa. Se on aika paljon, kun ottaa huomioon, että minä esimerkiksi en ole koskaan kuullutkaan ko. tapahtumasta.

En ehkä kuulu kohderyhmään tai vaihtoehtoisesti en seuraa Yleisradiota riittävästi, mutta tässä on nyt Ylen sivu, josta näkee ne muut päivämäärät. Seuraavan puolen vuoden aikana kiertävät nimittäin kaikki Suomen 40 kansallispuistoa. Esim. Juhannusaattona järjestettävä Tammisaaren kansallispuiston lenkki on aika erikoinen, Ei mitään hajua miten sinne pääsee, mutta koska kansallispuisto on saaristossa, niin sinne pitänee mennä veneellä. Siellä on kansallispuistoon kuuluva isompi saari Älgö ja oletan tuon lenkin olevan siellä. Olin lapsena kesäisin paljon sielläpäin, sillä yhdessä lähisaaressa oli isovanhempieni mökki. Oletan siis, että tapahtuma on Äögössä ja sinne mennään veneellä Sommaröstrandin satamasta. Ko. satamassa on Skåldö Fiskebod kauppa sekä 5Knivar-ravintola. Olen käynyt joskus siellä pippuripihvillä. Ollaan tultu broidin kanssa sinne nopealla, pienellä veneellä syömään ja joskus menty autolla. Tosin silloin ravintolan nimi on ollut muistaakseni vielä joku muu, mutta ihan sama.

Sinänsä siis tuollainen kiertue ei varsinaisesti ole kisatoimintaa, vaan sitä, että ihmiset liikkuisivat enemmän luonnossa. Kun on tapahtumia, niin se houkuttelee mukaan tai ainakin se kynnys lähteä muodostuu pienemmäksi. Itse kun olen nyt kipeänä, niin en olisi tänään muutenkaan voinut osallistua ja monesti muulloin harjoittelu vie ajan, eikä pääse tai osa paikoista on liian kaukana, mutta ideana tuo on ihan hyvä.

Mainokset