Helsinki10 pilalla

Tämä ottaa kyllä koville, ei voi mitään. On jotenkin todella turhauttavaa, kun on treenannut monta kuukautta hyvin ja tulee sitten kipeäksi. Nyt olen ollut 23 päivää tämän yskän kanssa tekemisissä ja varsinkin viimeiset kolme päivää olin todella huonona. Välillä oli niin paha olo, ettei voinut seistä, maata, eikä istua.

Sain eilen korjattua Polarin sykevyön. Kun olin vaihtanut pariston, se ei parittanut kellon kanssa. Testasin uudelleen onko patteri kunnolla, oli se. Laitoin luukun kiinni, eikä toiminut vieläkään. Olin tarkastanut, että kaikki on niin kuin videossa ohjeistetaan. Ei silti toiminut. Tämä oli joskus elokuussa. Kun ei millään toiminut, luovutin. Eilen aamulla päätin, että se on pakko saada toimimaan ja avasin sen vielä kerran. Otin pariston irti ja laitoin sinne ”kansiosaan takaisin”. Sitten huomasin, että se yksi metallinipukka on silti taipunut väärään asentoon (varmaan kun laitoin luukun viimeksi kiinni), vaikka olin sen tarkastanut. No väänsin sitä nuppineulalla oikeaan asentoon. Tuon jälkeen luukku kiinni ja sykevyö päälle. Kas kummaa, se lähti toimimaan.

Pidin koko päivän sykevyötä ja tarkkailin sykettäni. Se oli vähän koholla, mutta ei hälyttävällä tasolla. Kun kävelin hitaasti suoraan tai alamäkeen, niin se oli 80+. Kun kävelin portaita tai ylämäkeen, se oli 100+. Siis sellaista normaali kipeänä olemista, mutta ei kuitenkaan mitään sellaista, että olisi huolestuttava sydänlihaksen tai muun suhteen. Sen tiedän aika hyvin, kun olen siellä ollut. Syke ei nyt nouse äkkinäisesti pienestä rasituksesta.

Illalla katsoessani Bostonin maraa, oloni vähän parani. Ehkä se johtui siitä, että söin erinomaisen jäätelön, jota voin suositella. Tummasuklaa kuorrute ja karpalon makuista hilloa siellä vaniljajäätelössä. Lisäksi join tuoremehun. En tiedä paransiko tuo oloa, kun sain energiaa vai paraniko se muutenkin. Illalla olin kuitenkin taas ihan kuitti. Jouduin menemään sänkyyn klo 21.30 jo. Tosin en nukkunut yhteensä kuin 4 tuntia ja heräsin jo 3.48, mutta olin kuitenkin sängyssä 21.30 – 7.30 ja lepäsin. Tänään olo on parempi kuin se on ollut viime päivinä. Tosin rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, ettei se vieläkään ole hyvä ja pirunmoinen yskä vaivaa, keuhkot tuntuvat kipeiltä ja rintakehässä on painetta. Ilmeisesti kuitenkin parempaan suuntaan menossa.

Helsinki10 on ensi viikolla, nyt en voi jotenkin kuvitella, että ehtisin toipua 1,5 viikossa juoksukuntoon. En tiedä tekeekö se enemmän vihaiseksi vai surulliseksi.

Mainokset