Kisamaanantai: paino-ongelma

dsc_2487-1376x774.jpgKatsoin eilen Köpiksen maratonin startin. Sen jälkeen menin aamupalalle, jonka jälkeen palasin ruudun ääreen ja aloin seurata kisaa. Katsoin tapahtumia jonnekin siihen saakka, kun kärki oli jossain 27km kohdalla. Sitten painuin omalle lenkilleni. Se oli ihan hyvä striimi selostuksenineen ja tulosseuranta tapahtuman verkkosivuilla, siitä saisi suomalaiskisatkin ottaa oppia. Kun pääsponsori on teleyhtiö, niin tuollaiset asiat osataan.

Kun ei ole kahteen kuukauteen tehnyt kovia harjoituksia ja kun oli yli kuukausi lähes täydellistä liikuntataukoa, niin ei ole kisakunnossa. Niinpä ensi lauantaina jää taas kisa väliin. Olin alun perin ajatellut juoksevani sen uuden Helsinki City 5 -tapahtuman, mutta nyt on turha mennä. Onneksi en ilmoittautunut. HHM:n suhteen tilanne on vielä auki. Ei ole mitenkään sellaista fiilistä, että neljässä viikossa saisin itseni kisakuntoon, joten motivaatio on tasan nollassa kilpailemisen suhteen, mutta katsotaan.

Minulla on jonkinlainen paino-ongelmakin nyt. Tuo oli erikoinen sairastelu, kun en voinut tehdä korvaaviakaan, mutta toisaalta kun korkein lämpö oli 36,3C, niin se johti siihen, ettei toisaalta myöskään ollut niin paha olo, ettenkö olisi voinut syödä. Itseasiassa oli ruokahalua vaikka kuinka. Kun oli tottunut monta kuukautta juoksemaan 90-120km viikossa ja sitten kun se putosi nolliin ja söin kuten ennenkin, niin paino kertyi. Nyt aamupaino on sellaiset 64,5kg, missä kaksi kiloa enemmän kuin ennen tätä sairastelua ja sellaiset kolme kiloa enemmän kuin mitä olen yleensä kilpailukunnossa ollut. En näytä miltään full läskiltä ainakaan vaatteet päällä, vaan hyvinvoivalta, mutta se on silti tosiasia, mikä pitää huomioida. Minun pituiseni Kilian Jornet painaa 57 kiloa. Ajatukseni, että itselläni hyvä paino voisi olla jotain 61 kiloa ei ole perustunut juoksunopeuslähtökohtaan, vaan ulkonäöllisiin asioihin. Nyt tämä tämänhetkinen paino ei ole oikeastaan edes siitä lähtökohdasta ajateltuna tarpeellinen.

On siis aika pirusti asioita nyt, mitkä ovat pielessä kilpailemisen suhteen. Kunto, vauhtikestävyys, paino… Ihanaa!

Mainokset