HCM:n ja häiden sijaan fillarilla skuugeen

dsc_2617-774x1376.jpgEn katsonut kuninkaallisia häitä. En osallistunut HCM:lle (vaikka sen heidän uuden matkan vitosen olisin halunnut juosta mikäli en olisi sairastunut ja menettänyt kuntoni), vaan fillaroin. Matkaa kertyi sentään joku 46km.

Suvisaaristossa ns. yleinen tie loppuu johonkin keskelle metsää. Siellä on dösän päättäri ja siitä lähtee sitten pari yksityistä pikkutietä. Näin ollen ei ollut mitään merinäköaloja tarjolla, vaan menin metsään rinteeseen istumaan ja katselin lähinnä autoja, jotka sekoilivat, kun eivät tajunneet heti, että se tie loppui siihen. Moni lähti oikealle ja peruutti hetken päästä takaisin.

dsc_2621-1376x774.jpgOlin ostanut kyläkaupasta alkoholittoman oluen. En meinannut millään saada sen jälkeen kenkää takaisin kiinni polkimeen. Ihmettelin, mikä hitto on vialla. Tuolla päättärillä sama juttu. Ei mene, vaikka poljin ja klossi olivat ehjiä. Niin vähän ajanut muutenkin, etteivät ne voikaan olla rikki. Tuskailua, seisoskelua, istuskelua, ihmettelyä. Lopulta huomasin, missä vika. Yhden ruuvin aluslevy oli vinossa ja törrötti pystyssä. Syynä se, että se ruuvi oli löystynyt ja etummainen ruuvi ja aluslevy olivat lentäneet kokonaan veke. Avaan aina tuon oikean puolen, jos täytyy laittaa jalka maahan. Niinpä siihen tulee vääntöä, joka varmaan löystyttää ruuvit. Olisi pitänyt tarkistaa, mutten tajunnut asiaa. Vanhat Shimanon kengät, joissa oli primitiivinen SPD-systeemi, olivat sellaiset, että kun ruuvit on kerran laitettu kiinni, niin ne pysyivät.

dsc_2628-1376x774.jpgTuon sekoilun jälkeen alkoi olla vähän kiire. Halusin nähdä sen Helsinki City 5:n startin. Ajoin sen verran reippaasti, että olin paikalla 15.05 eli 10 minsaa ennen starttia. Lukkoa ei ollut mukana, joten en viitsinyt mihinkään fillaria jättää. Näin etäältä tuttuja naamoja, mutten siis jaksanut mennä moikkaamaan. Katselin tuon startin ja mietin oispa ollut hauska olla mukana.

dsc_2704-780x1040.jpgMyöhemmin illalla kävin vielä katsomassa HCM:ää. Juoksijat olivat aika väsyneitä kisan loppuvaiheessa. Mietin, olipa mukava juttu, ettei tarvinnut olla mukana. Keli ei ollut paras mahdollinen ennätyksen tekemiseen. Reittikään ei ollut oikein hyvä aikaa ajatellen. Kaiken huippu oli se juoksijoiden vähäinen määrä. Joskus sanoin, että HCM on pikkukisa, kun siellä on 5000 juoksijaa. No nyt niitä taisi olla 1900. Niin tipoittain tuli yksi juoksija kerrallaan, että täytyy nostaa hattua heille, jotka siinä jaksavat yksikseen painaa täyttä vauhtia. SUL on jotenkin onnistunut luuseroimaan sekä HCR:n että HCM:n osanottajamäärät nopeasti alas.

Vielä noista klosseista. Pelkkiä ruuveja ei ilmeisesti myydä. Tosin jos ostaa klossit, niin eivät ne paljon maksa. Sellaisethan voisi ostaa valmiiksi. Sama ruuvihan varmaan käy sitten, kun vaihtaa klossit vai meneekö se ruuvin kierre jotenkin paskaksi, joten pitäisi olla aina uudet ruuvit? En ymmärrä mitään siitä joustovarasta. Mitä merkitystä sillä on, antaako se ”siimaa” sitä kautta. Niitähän on mustat, joissa ei ole yhtään. Harmaissa 4,5 astetta ja punaisissa 9 astetta. Ne harmaat tuli kenkien mukana. Kaikki maksavat kaupassa saman.

Tällainen lauantai. HCR:ää en nähnyt kärjen osalta, mutta sitäkin ehdin muuten pikkaisen nähdä, joten ehkä jotain kuvia on. Maanantaina voisin laittaa vähän Helsinki City Running Day -raporttia.

Mainokset