Adidas Solar Boost – huikea uutuus!

dsc_2580-1376x774.jpgViime torstaina 17.5.2018 julkaistu adidas Solar Boost on mielestäni adidaksen tärkein juoksukenkälanseeraus sen jälkeen, kun Ultra Boost tuli. Tässä kengässä on nimittäin jotain poikkeuksellista ja todella nykyaikaista. Niinpä halusin rauhassa tutustua asiaan, enkä kirjoittanut ko. tossusta torstaina, enkä vielä perjantainakaan, vaan vasta nyt. Sinänsähän tämä olisi mennyt viime viikolla sekä tossutorstaille tai fashion Fridaylle.

Adidas ei kovinkaan paljon rummuttanut etukäteen tätä kenkää. Itseasiassa huomasin vasta kaksi viikkoa ennen julkaisua Running Shoe Geeks -ryhmässä jonkun pikaisen arvion ko. kengästä. Jotenkin en innostunut siitä ollenkaan ja sivuutin tossun. Torstaina, kun julkaisupäivä koitti, huomasin Mikonkadun Inter Sportin ikkunaan ilmestyneen nuo kengät ja jotain tekstiä rakettitieteestä. Päätin, että menen tutustumaan seuraavana päivänä.

dsc_2574-1376x774.jpgPerjantai koitti ja lounaan jälkeen oli aika mennä asioihin perehtymään. En lähtenyt soitellen sotaan, vaan luin riittävästi sekä ko. juoksutossumallista että sen taustalla olevasta filosofiasta. Lisäksi katsoin yhden videon kengästä. Menin Mikonkadulle ja kengät olivatkin siellä hyvin esillä. Adidaksen nurkkauksessa oli sellaiset Solar Boost -telineet ja tossuhyllyn edessä oli pöytä, jossa niitä oli enemmänkin esillä. Huomasin, että miesten väritys on lähes täydellinen, naisten ei niinkään. Kun katselin tossulaatikoita, minulta tultiin kysymään tarvitsenko apua. Osoittautui, että koko 43 1/3 oli tyhjä eli siellä oli laatikko, muttei kenkiä. Olivat ilmeisesti myyneet ne kengät ilman laatikkoa ja laittaneet tyhjän boxin hyllyyn. Minulla oli jalassa todella ohuet ns. sneakersukat, joten sanoin, että voin kokeilla puolta numeroa pienempää kenkää.

dsc_2575-1376x774.jpgSe tuotteita esittelevä nainen oli pukeutunut adidaksen kamoihin, joten hän oli joko maahantuojalta tai sitten joku promotyöntekijä, mutta täytyy sanoa se, että hän oli paitsi erittäin mukava, niin sen lisäksi todella hyvin asioista perillä oleva. Häntä oli selvästi koulutettu juurikin tuon mallin suhteen. Hän tiesi, mitä adidas on sillä hakenut ja millainen kenkä se on. Kokeilin kenkiä jalkoihini ja ne tuntuivat todella hyviltä. Se päällinen on todella joustavaa ja kun liikuttelee varpaita tossuissa, niin ne tuntuvat todella mukavilta ne kengät. Sukkamainen rakenne kietoo jalan ympärilleen, mutta ei purista liikaa. Kantaosa on poikkeuksellisen joustava (vähän kuin Ultra Boostissa), joten ei ainakaan kenelläkään hinkkaa akillesjänteen kohdalta. Se ei ole kuitenkaan vetelä, vaan sivussa olevat tuet tuovat stabiliteettiä. Kengässä on myöskin vaimennusta mukavasti. Nainen ehdotti, että kokeilisin kenkiä juoksumatolla, johon sanoin kernaasti kyllä. Siellä oli aika pieni juoksualaltaan se matto, mutta vedin sellaista kevyttä 11 km/h hölkkää. En viitsinyt ihan rallatella tai kenkiä rääkätä, jotten aiheuttaisi mitään pahennusta, kun hän oli laittanut kuitenkin minulle mattoon nopeutta vain 7,8 km/h, mutta kyllä tuolla 11 km/h nopeudellakin jo näkee, minkä kaliiberin kengät ne ovat.

miami-dolphins-football-logo.pngOtin kengät pois jaloista ja kerroin naiselle, että väritys on kuin Miami Doplhinsilta otettu. Olen semisti kannattanut ko. jengiä jo vuodesta 1988, jolloin ensimmäisen kerran Miamissa kävin ja pari kertaa minulla on ollut joku niiden paitakin. Kerroin naiselle asiasta. Hän oli sen verran hyvin tuossakin jutussa mukana, että kun lähdin sieltä kaupasta, niin hän sanoi lopuksi vielä: sun pitää mennä ostamaan sellainen delfiinipaita. Harvoin Suomessa muuten tapaa missään kaupassa naista, joka on mukava, hyvännäköinen, tietää asioista, eikä ole tyhmä kuin saapas. Hyvä veto siis adidakselta. Tämä henkilö saa myytyä niitä kenkiä, se on aivan varma. Omaa kokoani en siis saanut testattua, joten hän sanoi, että Stockalla voi olla. Kiitin yhteistyöstämme ja päätin lähteä sinne. Kuulemma terveiset menevät perille siitäkin, kun kerroin, ettei Suomessa hihattomia juoksupaitoja myydä missään. Samoin kuin siitä, kun kerroin, että tämä on onnistunut kenkälanseeraus adidakselta.

dsc_2579-1376x774.jpgMenin Stockmannille ja siellä oli vielä parempi osasto. Valaistus on siellä ilmiömäinen ja juttelinkin asiasta tossuja esittelevän miehen kanssa, joka oli myöskin pukeutunut päästä varpaisiin addun kamoihin ja hän sanoi, että se huonekorkeus mahdollistaa siellä hyvän valaistuksen rakentamisen. Siellä oli Solar Boost -seinämä kohdassa, jossa yleensä on ollut Ultra Boosteja esillä. Sen lisäksi siellä oli kanssa niitä telineitä, mitä Inter Sportissakin oli ollut. Stockalla niitä oli vain paljon enemmän. Kengät olivat hyvin esillä ja niiden edessä oli välittömästi penkkejä, joita niitä oli mahdollista sovittaa. Kokeilin 43 1/3 ja ne olivat todella hyvät jalassa. Juttelimme pitkään ja tämä mies oli asiantuntija. Hän tiesi paitsi tästä tossumallista, niin paljon muistakin. Kävimme läpi lähes kaikki adidaksen ja Niken kenkämallit. Se oli todella mukava jutella, kun on itsellä sama kiinnostuksen kohde ja kun tajuaa saavansa lisää tietoa.

dsc_2577-2201x1238.jpgHypistelin niitä kenkiä, sillä ne olivat todella huikaisevat yksityiskohdiltaan. Joka kohtaan kun katsoo, paljastuu jotain poikkeuksellista. Siellä on eri materiaaleja ja kauniita yksityiskohtia. Pohjassa siellä menee sellaiset ”kiskot”, jotka ovat vähän samanlaiset kuin New Balancen 890v6:ssa on. Mies näytti kuinka se ikään kuin napsauttaa askeleen eteenpäin. Ne pohjat tavallaan joustavat, mutta toisaalta kiskojen ja torsionin vuoksi kuitenkin myöskin stabiilit ja responsiiviset. Adidaksen speksien mukaan kenkä painaa koossa UK 8.5 306 grammaa, mutta eivät ne tunnu niin painavilta. Sitä painoa ei näissä huomaa lainkaan.

dsc_2573-1376x774.jpgSolar Boost korvaa Supernovan ja hyvin tekeekin. Olen pitkään miettinyt, mikä adidaksen ns. peruslenkkareissa mättää, kun ne tuntuvat olevan designiltaan vaatimattomat ja kaikin puolin kömpelön oloiset. Nyt kun Nikelta tuli koko ajan uutta kuten Epic React, Odyssey React, Pegasus 35, niin ajattelin Addun putoavan kyydistä kuin eno veneestä. Sitten yht’äkkiä puun takaa tulee tällainen lanseeraus, joka heitti adidaksen kertaheitolla vähintään samalle tasolle.

DSC_2576-774x1376Olen lukenut juttuja siitä, mistä kenkä on saanut inspiraationsa kuten vaikkapa NASAsta kertovasta kirjasta tai siitä, kuinka aurinko tuo iloa ja inspiraatiota ihmisille, joten en viitsi mennä tässä siihen. Tyydyn toteamaan, että tässä on kyseessä kenkämalli, jossa on hyödynnetty rakettitiedettä eli on ollut aika futuristinen tapa lähestyä asioita. Lopputuloksena on kenkämalli, joka on moderni, superhyvännäköinen ja ennen kaikkea älyttömän mukava jalassa. Se painaa jonkun verran, mutta ei ole kömpelö. Sanoisin, että siinä on hyvin todennäköisesti loistava allrounder ja hyvä pitkistossu.

Adidas on nyt tehnyt minusta todella hyvää työtä, enkä tällaisena SE Floridasta innostuvana voisi kuvitella mitään väritystä, joka olisi hienompi kuin tämä Miami Dolphins väritys, jossa yhdistyy aqua ja orange. Aqua on varmasti meri ja orange luultavasti se aurinko tai olisiko Floridan appelsiinit. Mene ja tiedä, mutta on hienot! Ne ovat niin hienot, että tuollaiset kengät moni juoksija ottaa varmaan mukaansa jopa silloin, kun hän menee nukkumaan. Nämä ovat toistaiseksi kaikista upeimmat juoksukengät, mitkä olen tänä vuonna nähnyt.

Lisätietoja: https://www.adidas.fi/men-solar

Mainokset