HHM: mukaan vai ei?

IMG_20170610_181203_866.jpg

Eilen minulta kysyttiin menenkö mukaan Helsinki Half Marathonille vai enkö. Olen itsekin sitä asiaa miettinyt, sillä asiassa on puolensa ja puolensa. Käydäänpä niitä nyt läpi.

Ensinnäkin, kuntoni ei edellytä nyt kilpailemista. On huono fiilis mennä lähtöviivalle, kun tietää, ettei siitä juoksusta tule mitään. Tällä hetkellä jaksan juosta puolikkaan vauhtia ehkä pari kilsaa. Toki tässä on kaksi viikkoa aikaa, mutta ihmeitä siinä ajassa ei tehdä. Siinä missä maaliskuussa odotin kilpailemista innolla, niin nyt tunne on se, että se on pakkopullaa tuo tapahtuma. Silloin olin jo valmiiksi hyvässä kisakunnossa ja tarkoitukseni oli juosta ennen tuota puolikasta kaksi kympin kisaa ja yksi vitonen. Olin melko varma, että joku 1.20 lähellä oleva tulos voisi olla saavutettavissa puolikkaalla.

Toisaalta kisanomainen rypistys millä tahansa kuntotasolla parantaa tilannettani jatkoa ajatellen. Joudun siellä enemmän töihin kuin lenkillä eli se oikeasti hyödyttää minua käydä kilpailussa. Tapahtuma on kuitenkin hyvin järjestetty ja sijainti ihan ydinkeskustassa on loistava. Sieltä saa hienon paidan ja mitalin, eikä tunnelmassakaan ole valittamista. Siinä mielessä huonossakin kunnossa kannattaisi osallistua. Huonolla tuloksella tosin saa kritiikkiä sieltä sun täältä.

Olemme siis tasatilanteessa 1-1. Kumpaan suuntaan vaaka siis kallistuu. Ystäväni jatkoi ja mainitsi, että jos menen, niin Timo pääsee taas vittuilemaan. Ajattelin asiaa. Se sen ratkaisi. Minua ei tapahtumasta pidä poissa joku kahjo, joka on itse täysin onneton hölkkääjä. Vaikka hän kuinka vittuilisi, niin so what. Kusipäitä on maailma täynnä, enkä aio heistä välittää sen enempää. Menen sinne kilpailuun ja katson mihin sen päivän tilanne ja kunto riittävät.

HHM olkoon jonkinlainen kohta, josta lähdetään uuteen nousuun. Katsotaan kuinka huono se lähtötilanne nyt on ja lähdetään rakentamaan parempaa tulevaisuutta. Pääsiäisen tienoilla olin loistavassa kunnossa, kun olin treenannut 5 kuukautta ahkerasti sisältäen 4 kuukautta 90-120km viikkoja ja laadukkaita harjoituksia. Tarkoitus oli tehdä samaan malliin pari viikkoa ja sen jälkeen 18 viikon maratonohjelma, jossa nostetaan määriä ja tehoja. Sitten sairastelu pilasi kunnon. Olin 5 vkoa kipeänä ja luin Juoksufoorumista, että palautuminen aiemmalle tasolle vie kipeänäoloajan x 2,5 eli tuolla logiikalla minulta menisi 12 viikkoa päästä ennalleni. Siihen kun lasketaan päälle se 18 viikon maratonohjelma, niin onko se nyt niin, että elokuun Turun maratonin sijaan minun pitäisi juosta mara vasta joulukuussa. Perhana!

Mainokset