Toukokuussa hyvä määrä kilsoja

DSC_3046-1040x780Perinteisen kuukausiyhteenvedon aika. Huhtikuustahan en tainnut sellaista edes tehdä. No siitä ei olekaan juurikaan mitään kerrottavaa, kun olin kipeänä käytännössä koko kuukauden. 110,8km tuli yhteensä ja siitä alussa ja lopussa ne kilsat. Se oli pelkkää hidasta pk:ta. Yhteensä vuoden alusta 1333km kuitenkin tammi-huhtikuu.

Miten toukokuu sitten meni? Määrällisesti hyvin, tehollisesti ja kunnollisesti huonosti. Juoksin 25 lenkkiä, yhteensä 365,3km, mistä tulee keskiarvoksi 14,6km. Se on hyvin tyypillistä minulle, keskiarvo on koko vuoden ollut reilussa 14 kilsassa. Tänä kuukautena tosin oli selvästi enemmän tosi lyhyitä lenkkejä. Eilen 7km, tiistaina 6,8km, kerran 8km, kerran 6km. Toisaalta vastaavasti pidempiä pitkiksiä ja myös puolipitkiä. Vauhti on sen sijaan ihan kadoksissa. Juoksin toukokuussa kaksi tehotreeniä. Kerran 5x1000m / 600m hölkkäpalautuksilla ja kerran 15x 2min/1min kenialaisen vauhtileikittelyn. Ei kulkenut mihinkään. Sen lisäksi juoksin kaksi kertaa muuten jossain määrin reippaampaa. Yhden kiihtyvän matolla (tosin nopein kilsa vain 4 min/km) ja yhden vauhtileikittelymäisen lenkin ulkona, jossa tein spurtteja. Vauhtikestävyyttä ei tosiaan vielä ole yhtään. Vaikka yritän juosta tosissani, niin en pääse mihinkään.

DSC_3028-1376x774
Puolustusvoimat 100 vuotta Senaatintorilla

Toukokuu toi myös paluun talven jälkeen maantiepyöräilyn pariin. Pyöräilin viisi kertaa, yhteensä 176,9km, mistä tulee keskiarvoksi n. 35,4km. Täytyy kuitenkin todeta, että siinä oli kaksi pidempää lauantaipyöräilyä ja kolme lyhyttä reilun parin kympin palauttelevaa pyörittelyä. Tämän lisäksi pyöräilin tämän kuukauden aikana aika paljon  kaupunkipyörällä. Määrää on vaikea arvioida, mutta sanotaan esim. parisataa kilsaa.

Liikuntaa siis tuli ihan kivasti surkean huhtikuun jälkeen. Coretunnilla kävin kolme kertaa ja Body Attackissa pari kertaa. Punttitreenejäkin tein jonkin verran ja muuta omatoimista, vaikka lämpenevät kelit pitivätkin minut enemmän poissa salilta kuin aiemmin. Kuukauteen sisältyi yksi lepopäivä, jolloin olin vähän krapulassa. Nyt tiistainakin piti olla lepopäivä, mutta kävin iltasella vielä 6,8km kevyellä, lyhyellä lenkillä, sillä huomasin lämpötilan nousevan. Iltakasilta oli Kaisaniemessä näet 24,8 astetta. Yhteensä nyt vuoden alusta on juoksukilsoja kertynyt 1698.

Miten tästä nyt kesäkuulle mennään? Pakko saada vauhteja takaisin. Menen HHM:lle, mutta enhän minä siellä voi pitää yllä mitään kisavauhtia, kun pystyn sellaista juoksemaan vain pari kilsaa. Silti se toimii jonkinlaisena herätyskellona ja tuo varmasti hyvän harjoitusvaikutuksen. Täytyy lisätä nyt reippaampaa juoksua, vaikka se tuntuisikin kuinka vaikealta. Heti tänä iltana menen radalle.

Mainokset