HHM: paita haettu ja ennakko

dsc_3211-1376x774.jpgPerinteisen HHM-ennakon aika. Kävin heti klo 16 noutamassa tänään numerolapun ja paidan. Ilmeisesti jako oli alkanut jo ennen tasaa, sillä siellä oli porukkaa jonkun verran. Numerolappujen jako oli jaettu jonoihin numerolapun numeron mukaan. Äärivasemmalla oli jälki-ilmoittautuminen. Sen jälkeen omituisessa järjestyksessä muut sillä tavalla, että yksi jono oli aina jokaista 500 numeroa kohti. Kummallista kyllä 500-999 oli pitkä jono ja muihin ei ollut ollenkaan jonoa. Minut oli laitettu tuohon ryhmään jonottamaan eli ilmeisesti ajateltu, että luuseroin, enkä juokse 500 joukkoon. Viime vuonna numeroni oli 36. Nyt 579 eli olen heikentynyt järjestäjien mukaan 543 pykälää vuodessa! Lopulta sain numerolapun ja kisapaidan ja päätin lähteä tsekkaamaan lähtöaluetta.

Vieressä oli viinakauppa, mutta ei siellä oikein mitään oluita ollut kylmässä. Vaikka tuo ei olekaan mikään varsinainen expo, niin yritän tästä numeron hausta jonkinlaista fiilistelyä hakea, joten halusin ostaa yhden oluen ja käydä lähtöalueella katsomassa ajolinjoja, tsekata paidan jne. Niinpä hain olueni sitten S-Marketista.

REITTI

HhmVähän ajan päästä olin Töölönlahdella. Olin suurin piirtein katsonut sen reittikartan ja tiesin, kuinka se menisi, mutta kun katsoin heidän nettisivuilta nyt, niin hämmästyin. Miten hitossa se nyt oikeasti menee. Meni vähän aikaa kunnes tajusin, että heillä on sivuillaan väärä kartta ja se päivitetty kartta on jossain muualla. Se olikin heidän Facebook-sivuillaan, josta sen sitten katsoin. Suurimmat erot viime vuoteen ovat siinä, että Oodi-työmaan vuoksi ei juosta siitä Sanomatalon edestä, vaan tehdään sellainen siksakki ja mennään Musiikkitalon edestä. Siinä on pari jyrkkää mutkaa, mutta juostavuuteen vaikuttaa kyllä kaikista eniten se, mitä tälle alla näkyvälle betoniporsashässäkälle tehdään. Jos se viedään hemmettiin ja saa kiertää jalkakäytävän kautta, siitä tulee paljon helpompi isolle porukalle juosta. Jos ei, niin good luck!

dsc_3214-1376x774.jpgMuutenhan keskeiset reittimuutokset menevät niin, että Pohjoisrantaa jatketaan Pitkälle sillalle saakka, josta pääsee laskeutumaan Hiltonin edestä eli se nousu Hakaniemen sillalle jää pois. Suurin muutos on siinä, ettei Kalasataman jälkeen juosta pitkää suoraa Arabianrantaan saakka, vaan Kyläsaaressa käännytään vasemmalle ja tullaan Teurastamon ohi. Siitä sitten Teollisuuskatua päästä päähän Pasilaan. Tällä muutoksella onneksi se on karmea nousu Sofianlehdosta Mäkelänrinteen uimahallin ohitse ylös Pasilaan jää pois. Se oli ihan hirveä kohta ja vähän jäykillä jaloilla vauhti tuntui pysähtyvän kokonaan siinä ylämäessä.

VARUSTESÄILYTYS

Tänä vuonna on pakko käyttää sitä järjestäjiltä saatavaa varustepussia. Tiedättekö mitä käy, kun kaikilla on samanlainen pussi? Järjestäjät eivät löydä kenenkään kamoja. Sellainen ongelmahan oli Helsinki10:ssä. Pussit eivät olleet järjestyksessä ja kun ei voinut kertoa, minkänäköinen kassi on kyseessä, niin he eivät niitä löytäneet. Tässä on siis ison fiaskon ainekset. En tiedä pitäisikö kassissa olla joku kaukosäätimellä toimiva sireeni, jolla se löytyisi vai miten pitäisi toimia. Veisin aivan varmasti kamani salille, jos se olisi mahdollista, mutta kun kuntosali aukeaa vasta 8.45 lauantaisin, niin sitäkään ratkaisua ei voi käyttää. Pakko siis viedä sinne ja toivoa, ettei oman kassin päällä ole satoja samanlaisia pusseja. Kerran jouduin odottamaan Midnight Runissa Kaisaniemen puistossa varmaan joku 45 minsaa kunnes löysivät pussini. Silloin kaikilla oli samanlaiset oranssit Stadiumin pussit ja sinne oli viety tajuton määrä pusseja omien kamojeni päälle.

PAITA

dsc_3219-1376x774.jpgKuten aiemmin olen jo maininnut, niin paita on erinomainen. Tuollainen omena näyttää hyvältä ja se on yksi ehdottomista mieliväreistäni. Viime vuonna jo peräänkuulutin sitä, että Björn Borgin vaatesponsorina pitäisi olla vastuussa paidoista ja nyt kun näin on tapahtunut, niin ratkaisu on loistava. Paita on hieno! Ihan ykkösluokkaa tapahtumapaidoista ikinä. Tosin jos minä olisin ollut asialla, niin olisin myynyt kyllä siihen yhden sponsorilogon. Money talks and bullshit walks! Paita on jopa niin hieno, että jos kisan aikana ei ole lämmintä, niin voisi harkita sitä, että ei laittaisi hihatonta kisapaitaa, vaan tuon paidan päälle. Sen näkee lauantaina.

KISATAKTIIKKA

Jostain syystä en ole oikein toipunut kevään viruksesta ja vauhtikestävyyteni on nollassa. En ole päässyt oikein tekemään kunnon harjoituksia. Näin ollen odotukseni ovat todella alhaalla. En voi siis lähteä nyt tekemään mitään hyvää suoritusta, vaan on pakko taistella. Ajattelin lähteä 1.25 porukkaan ja roikkua siinä sen aikaa kuin mitä pystyn ja tulla lopun sisulla. Se voi olla pirun pitkä matka tässä tilanteessa tuollainen puolimaraton.

 

 

Mainokset