Fashion Friday: MM-kisojen top3 (+1) -pelipaidat

dfb3Kisat alkoivat eilen, joten on aika nostaa esille parhaimman näköiset pelipaidat. Toisin kuin neljä vuotta sitten, en nyt pidä Saksan paidasta. Se retroidea on ihan hyvä. Kotipaita on kuin 1990 maailmanmestaruuspaita, mutta en pidä siitä, että se on nyt mustavalkoinen, eikä lipun väreissä. Vieraspaidassa on puolestaan samaa ideaa kuin Saksan ja Hollannin paidoissa 1988 EM-kisoissa, mutta se on liian synkkä nyt väriltään. Niinpä nostan nyt esille muita maita ja pudotan Saksan top 5:n ulkopuolelle.

Se täytyy ensiksi mainita, että Niken designosasto on ottanut ison harppauksen eteenpäin. Monesti heillä ei ole ollut onnistuneita asuja, mutta nyt useimmat parhaimmista ovat Niken toimittamia paitoja ja kun ottaa huomioon ne maat, jotka eivät edes kisoihin päässeet, joilla on Niken pelipaidat, jotka ovat hienot, niin maa on nyt kyllä ykkössijalla ja mennyt ohitse tuossa suhteessa adidaksesta ja Pumasta.

Tässä oma top 5:

nigeria

  • Nigeria. Valitsen tämän luomuksen kisojen parhaaksi pelipaidaksi. Se myytiin jossain parissa minuutissa loppuun kun se tuli myyntiin. Todella pirteä väritys, joten ei ihme.

croatia

  • Kroatia. Punavalkoruudukko on vain yksinkertaisesti hiton hyvännäköinen, joten kuuluu ehdottomasti kärkeen. Joku ei ehkä pidä neliöiden sahanlaita reunoista. Minusta ne tuovat kivan lisäsäväyksen ja paita on minusta toiseksi paras.

argentina

  • Argentiina. Väritys on näistä varmasti paras. Vaaleansininen ja valkoinen pystyraidoitus toimii erinomaisesti. Siihen yhdistetyt mustat adidaksen raidat täydentävät loistavasti kokonaisuuden. En tykkää yläosasta, sillä se kaulus erottuu siinä jotenkin valkoisen eri sävyssä ja raita loppuu kesken. Niinpä jopa mietin, pudottaisinko paidan pois, mutta tuota yksityiskohtaa lukuun ottamatta se on täydellinen ja mielestäni nro 3.

Otetaan sitten jokeriksi mukaan yksi, joka ei ihan tuohon top kolmoseen mahtunut, mutta joka olkoon esimerkkinä kisan yksinkertaisen tyylikkäistä pelipaidoista, joita myöskin on muutamia. Tämä niistä paras (toki esim. Uruguay hyvä myöskin).

brasil

  • Brasilia. En ole kovin suuri tuollaisen keltavihreän pelipaidan ystävä, mutta onhan se sliikin näköinen. Mikään yksityiskohta ei ole pielessä ja keltaisen sävykin on nyt taas vaihteeksi vähän voimakkaampi, mikä on mielestäni askel oikeaan suuntaan.

On paljon muitakin ihan jees paitoja, mutta niissä on kaikissa joku pikkujuttu, joka ei oikein iske. Esimerkkinä mainittakoon vaikkapa Australian paita, joissa on hihoissa/olkapäissä jotain omituisia mustia juovia. Sama koskee Ranskan muuten tyylikästä tumman sinistä paitaa, jossa on omituinen yläosa niskan ja olkapäiden tienoilla.

franceJos ei halua pelipaitaa käyttää, niin silloin voi mallistossa olla pre-match paitoja tai ihan tavallisia t-paitoja, joita voi käyttää tunnustaakseen väriä. Tämä Ranskan pre-match -paita on häikäisevän upea merimieshenkinen ilmestys.

Harvinaislaatuinen lista tämä nyt oli, kun en kelpuuttanut Saksaa mukaan. Valkoinen paita ja mustat housut, mikä siinä voisi mennä vikaan. No nyt ei riittänyt, enkä paidasta innostunut. Vedän itse päälleni sen 2016 kisojen Schweinsteiger-paitani, enkä edes katsele tuon uuden paidan perään. Toisina päivinä saattaa päälläni olla adidas Originals t-paita, jossa on Saksan kartta ja lippu. Itseasiassa se paita on päälläni tänään, vaikkei Saksa edes pelaa. Laitoin sen vuoksi, että juhlistan nyt kisojen alkamista tuolla tavalla.

 

Mainokset