Fillarointi: Svinö on hyvä kohde

dsc_3337-1040x780.jpgViime kesänä vasta totuttauduin maantiefillarointiin. Ei varasisäkumia, rengasrautoja tai pumppua mukana, joten pidin lenkit tarkoituksella vähän lyhyempinä. Sitä paitsi tein maratonohjelmaa, joten ajoitin ajeluni torstain ja lauantain palauttaville päiville. Niinpä ne olivat tosiaan lyhyitä, alle tunnin pyörälenkkejä. Tänä vuonna tilanne on toinen.

Kannan mukanani edellä mainittuja romppeita, vaikken vielä sitä rengasta osaisikaan vaihtaa. Olen päättänyt niin, että jos rengas menee kauempana, niin katson YouTubesta ohjevideon ja vaihdan renkaan tien päällä. Jos taas rengas menee jossain, mistä ei ole kovin pitkä matka metro tai juna-asemalle, tulen julkisilla pois ja korjaan kumin kotona. Niinpä lenkkien pituudet ovat nousseet. Kuvaavaa tästä ovat esimerkiksi tämän viikon maanantai- ja torstai-iltoina ajetut 45-46km polkaisut.

Kun halusin pidemmälle, niin ei riittänyt enää se, että kävisin jossain Nokkalan majakalla, joten piti miettiä vaihtoehtoisia kohteita. Yhden kerran ajoin viikonloppuna, joten aikaa oli ja silloin kävin kiertämässä kaikessa rauhassa Bodom-järven, mutta entäpä arki-illat, jolloin aikaa on vähemmän. Kävin kerran lauantaina Sommarössä eli Suvisaaristossa ja petyin siihen, että kun olin ostanut alkoholittoman oluen paikallisesta kyläkaupasta ja jatkanut tietä eteenpäin, niin päädyinkin dösän päätepisteelle keskelle metsää, josta jatkui vain kaksi hiekkaista yksityistietä. Mietin, että ei tämä ollut sitä, millaisena muistin Suvisaariston olevan. Istuin siellä metsässä jossain rinteessä ja join sen juoman ja päätin: tänne en tule enää.

DSC_3340-1376x774.JPGMaanantaina mietin, että kuinka on mahdollista, että Espoon tyyliin ainoa venebensa-asema on just siellä Suvisaaristossa ja siellä on ollut ihan kiva satama, kun olen käynyt paikalla joskus veneellä. Muistin, että paikan nimi on Skata Marin, joten päätin ajaa sinne ja katsoa loppumatkasta, missä se on. Kun olin ylittänyt sillan, tiesin, että jossain vaiheessa pitää mennä vasemmalle, joten pysähdyin ja katsoin kartasta. Selvisi, että se sijaitsee Svinössä ja sinne menevä tie on Skatantie ja se lähtisi vähän kaupan jälkeen vasemmalle. Päätin ajaa sinne. Se osoittautui niin hyväksi ratkaisuksi ja lenkistä tuli sen verran mukava setti, että toistin eilen illalla saman lenkin. Täytyy vain sen verran huomioida, että se kyläkauppa menee kiinni iltaseitsemältä ja lauantaina kolmelta, joten jos on liikkeellä myöhemmin, on pakko huomioida tuo asia. Onhan pyörässä toki juomapullo, mutta en mä oikein tällaisella kevyellä fiilistelylenkillä vettä halua juoda, vaan ostan juoman ja laitan sen paidan selässä olevaan taskuun ja ajan mukavaan paikkaan juomaan sen. Niinpä olen nyt pari kertaa käynyt Iivisniemen K-Marketissa. Se reitti ajaa siitä ohitse, eikä siinä ole kuin muutaman kymmenen metrin poikkeama, joten kätevää siellä on käydä ostamassa olut tai limu. Tosin täytyy sanoa, että valikoimaltaan ja hinnoiltaan tuo K-market on yhtä heikko kuin se kyläkauppa, mutta ei sitä fillaroidessa halua reitiltään liian kauas mennä, joten näillä mennään.

Olen tottunut nyt pyöräilemään ja saanut ajoon jonkinlaista rytmiä. Sen lisäksi kun reitti on tuttu, on sitä helpompi ajaa. Toki liikennevaloja ja muuta hidastetta on aika reilusti, mutta se on normaalia, kun en asu missään maaseudulla. Tuo 45+ kilsaa on sopiva iltalenkki fillarilla.

Mainokset