Juhannuksessa pahinta on sää

midsummerEipä tullut nähtyä kokon kokkoa tai mitään muutakaan Juhannukseen liittyvää, kun sää on ollut kylmä ja sateinen. Se on muuten kumma, että kun sää Juhannuksena on useimmiten surkea, niin silti kuvat ovat aina niitä kesäisiä. Tosin en moiti siitä. En eilen itsekään kaivanut kameraa esille tai ylipäätänsä liikkunut ulkosalla. Yhden 10km kevyen lenkin kävin juoksemassa ulkosalla sateisessa ja tuulisessa kelissä. Muuten katsoin jalkapalloa, pesin pyykkiä, söin itsetehtyjä hampurilaisia ja taisin juoda päivän ja illan aikana yhteensä kolme olutta ja yhden lonkeron. Huikeat Juhannusjuhlat!

Tänään on aurinkoista, mutta tuulista. Mietin jos lähtisin radalle treenaamaan. Takareidet ovat olleet muutaman viikon kireät, joten ei se juokseminen ihan herkkua ole, vaikkei nyt varsinaisesti vaivaakaan. Eikä juoksuvauhditkaan vielä päätä huimaa, mutta juoksemalla radalla on helpompi juosta kuin muualla. En tiedä onko Pyrkkä auki, mutta sinne pääsee aina katsomon kautta, joten ihan sama sinänsä.

Toukokuussa ja kesäkuun alussakin oli niitä lämpimiä ilmoja, jolloin oli mahdollista ottaa aurinkoa. Jopa uimaan olisi voinut mennä, jos olisi tajunnut. Vesi oli juuri sillä rajalla, että se saattaisi olla jo uimakelpoista. Jos Juhannuksena olisi tollainen keli, niin sehän olisi kiva. Voisi ottaa aurinkoa, uida, grillata ulkona jne. Se on sellaista meininkiä, mihin näitä vapaapäiviä voisi käyttää. Toki eihän huonot ilmat Juhannuksia Suomessa viettäneille yllätyksenä tule, joten voisihan sitä osata paremmin niihin varautua. Tosin en kyllä keksi miten keksisin itsekseni kylmällä kesäkelillä järkevästi tällaisia pyhiä viettää, vaikka mikä olisi. Se, että värjötellään sadetakissa, vaatisi jo jotain hyvää seuraa.

No ei auta kuin sopeutua ja mennä eteenpäin. Tässä tapauksessa se tarkoittaa sitä, että kohta on lähdettävä lenkille.