Brooks palaa Suomen markkinoille

glycerin16
Brooks Glycerin 16 (miesten)

Myönnän, että minua harmitti suunnattomasti se, kun Brooksin maahantuonti loppui. Heillä oli juuri mallisto parantunut ja tulossa uuden teknologian juoksukenkiä markkinoille. Mallisto oli siis mielenkiintoisempi kuin ikinä ja sitten se poistui täkäläisiltä markkinoilta kokonaan. Siitä asti olen odottanut, koska jotain uutisia kuullaan. Sain sitten eräästä kaupasta tiedon, että Asics pudottaa maahantuontiväliportaan pois ja rakentaa oman organisaationsa. Aiemmin Asicsin tossujen kanssa tekemisissä ollut henkilö puolestaan alkaisi tuoda Brooksia maahan. En tiennyt, kuinka salaista tietoa nämä ovat, joten en kirjoittanut blogiini heti mitään. Se on nimittäin niin, että jos joku kertoo minulle jotain luottamuksellisesti, niin jatkossa ei kerro, jos olen julkistanut asian, mikä ei ole julkinen. En tiennyt oliko asia nyt näin, joten päätin ottaa selvää. Löysin haluamani tiedon.

ravenna
Brooks Ravenna 9 (miesten)

Tämän huhtikuussa julkaistun uutisen mukaan ruotsalainen, 22 vuotta Asicsin maahantuonnin parissa duunia tehnyt Erik Nystedt on perustanut yrityksen nimeltään Brooks Scandinavia AB ja saanut Brooksin Ruotsin, Norjan, Tanskan, Suomen, Viron, Latvian ja Liettuan maahantuonnin. Tuo kuulostaa fiksulta. Itse pidän yhden maan maahantuontiorganisaatioita liian pieninä, joten isompi alue kuten Pohjoismaat + Baltia on juuri oikea tapa toimia. Silloin pienemmänkin merkin maahantuonnin voi saada kannattavaksi.

Jutussa kerrotaan, että Brooks satsaa Eurooppaan ja on perustanut moniin maihin oman organisaationsa ja tänne Pohjolaan antanut sitten tämän jälleenmyyntioikeuden. Yhtiöllähän on vahva omistaja eli Warren Buffettin Berkshire Hathaway ja heillä on intressi kasvattaa myyntiä reilusti. Nyt kun mallisto on uudistunut, niin se on realistista. Brooks on pitkään ollut hyvä kenkä, mutta vähän tylsä. Amerikassa juoksukauppojen myydyin merkki, mutta ne mallit ovat olleet ulkonäöltään ja väritykseltään kuin kenkien Skoda Octavia tai Toyota Avensis. Nyt tilanne on muuttumassa, kun on tullut uutta teknologiaa, uusia värityksiä jne. Uskon, että Brooks on monelle jatkossa todella potentiaalinen vaihtoehto.

levitate
Brooks Levitate (naisten)

Malleista voisi mainita vaikkapa vaimennetut neutraalit kengät Glycerin ja Ghost sekä pronaatiomalli Adrenaline, kevyemmät ja riisutummat Launch (neutr.) ja Ravenna (pron.) sekä uuden DNA AMP -teknologian (haastaa Boostin) mallit Levitate (neutr.) ja Bedlam (pron. tulossa) sekä Levitaten kevyempi malli Ricochet (tulossa). Lisäksi merkillä on useita maastojuoksukenkiä ja kevyitä kisatossuja.

Mallisto on siis nyt todella mielenkiintoinen ja 2019 keväällä niitä on tulossa siis myyntiin laajasti urheilukauppoihin. Muutama malli tulee olemaan tyyliin kaikissa isoimmissa liikkeissä ja mukana kampanjoissakin. Uskon, että tämä tulee onnistumaan sen vuoksi, että heillä, jotka tästä projektista nyt vastaavat, on pitkä kokemus alalta, joten tietävät mitä tekevät ja omaavat sen lisäksi hyvät suhteet jakelukanaviin.

Muistathan, että Baltsulla on 1000km kestotestissä Brooks Launch.

Lisätietoja mallistosta: brooksrunning.com

Mainokset