Kuplia puhkesi mm-futiksessa (lohkot A ja B)

worldcup

Eilen saatiin alkulohkojen viimeinen kierros käyntiin ja saman tien kaksi lohkoa valmiiksi. Tässä vaiheessa turnausta tahti onkin tiivis ja toiset menevät jatkoon kun taas samanaikaisesti toiset pettyvät ja saavat pakata laukkunsa. Toivottavasti pääsevät sitten vielä turvallisesti perille saakkakin, kun kahta joukkuetta kuljettaneiden koneiden moottorit ovat jo toistaiseksi tämän turnauksen aikana syttyneet tuleen.

Eilisen teemana oli kuplien puhkeaminen. Ensinnäkin Uruguay näytti vihdoinkin tehojaan ja Venäjä puolestaan haavoittuvaisuutensa. Alun helpot matsit olivat antaneet vähän liian ruusuisen kuvan Venäjän iskukyvystä ja eilen saivat sitten märän rätin kasvoilleen. En katsonut kuin ensimmäisen jakson, vaan lähdin vesijuoksemaan, kun tauolla peli oli selvä. 2-0 Uruguaylle ja olisi voinut olla itseasiassa rumemmatkin lukemat. Lisäksi yksi venäläinen lensi ulos kahden keltaisen kortin vuoksi. Niinpä 3-0 maali oli sitten vain kosmetiikkaa. Uruguay oli selvästi parempi ja ansaitsi voittonsa.

Toisessa lohkossa peli meni todella jännittäväksi. Katsoin matsia Iran-Portugali, mutta kommentoin tässä nyt ensin peliä Espanja-Marokko, jonka suhteen olen sen varassa, mitä koostetta olen jälkikäteen nähnyt. Seurasin toki Kickerin liveseurannasta tilannetta katsoessani toista peliä. Sarjataulukko nimittäin vaihteli koko ajan. Marokko meni yllättäen kahdesti johtoon. Ensinnäkin Ramosin virheen jälkeen läpiajo ja pallo varmasti maaliin. Sen Espanja kuittasi melko nopeasti, kun Isco laittoi pallon sisään maalin edestä Iniestan erinomaisen syötön jälkeen. Toisella jaksolla Espanja puolusti kulman huonosti ja tuli erittäin hieno puskumaali. Pitkään näytti sitten jo siltä, että Espanja häviää matsin, sillä takaa-ajo oli ponnetonta. Ei ollut sellaista draivia, mitä Saksalla oli pelissään. Ehkä tässä alkaa näkyä nyt se, että Espanjan valmentaja sai kenkää juuri ennen turnausta. Jopa äitini on sitä mieltä, ettei Espanja tule pärjäämään sen seikan vuoksi. Lopulta kuitenkin nopeasti annetun lyhyen kulman jälkitilanteesta Espanja tasoitti ja tuo maali hyväksyttiin vasta videotarkastuksen vuoksi. Maali siivitti Espanjan jopa lohkovoittoon tuossa tasaisessa porukassa.

Portugali puolestaan on pelannut surkeat kisat. Se oli minusta huono jo kaksi vuotta sitten, mutta helpomman kaaviopuolen vuoksi pääsi vähän kuin säkällä finaaliin ja onnistui siinä lyömään itseään paremman joukkueen voittaen Euroopan mestaruuden. Varsinkin alkulohkovaiheessa POR oli silloin heikko. Unkaria vastaan pelattu matsi jäi esimerkiksi hyvin mieleen. Katsoin pelin samalla kun juoksin juoksumatolla ja näytin sormilla sitten tilannetietoja yhdelle unkarilaiselle tutulle, joka oli ryhmäliikuntatunnilla samanaikaisesti siinä vastapäätä. Tänä vuonna Portugali on ollut erikoistilanteissa tehokas, mutta pelannut umpisurkeasti. Eilenkin Iran oli jopa parempi tuossa ottelussa. Oma veikkaukseni on se, että maa lähtee lauluun heti ensimmäisessä jatkopelissä. Ronaldo näytti eilen taas kaikki kasvonsa paitsi maalin. Hän kaatuili, hankki rankkarin (jonka missasi) ja löi rumasti vastustajaa. Joku olisi voinut siitä rikkeestä antaa jopa punaisen, mutta itse olin myös keltaisen kannalta sen vuoksi, koska se iranilainen hoippui jotenkin omituisesti selkä edellä tavallaan tunkien naamaa siihen eteen. Ruma temppu se silti oli, mutta en olisi ajanut pelaajaa ulos.

Nähdyn perusteella Venäjä, Espanja ja Portugali eivät tule näissä kisoissa menestymään. Espanja voittaa Venäjän ja menee kahdeksan parhaan joukkoon, mutta siitä eteenpäin vaaditaan tasonnosto. Portugali puolestaan häviää seuraavassa pelissä Uruguaylle ja lähtee himaan. Näin se vain on. Tänään ratkaistaan seuraavan lohkon jatkoon menijät ja niitä kommentoin huomenna.

Mainokset