Puma RS-0 Play – omituiset konsolipelikengät

pumars0Joku aika sitten Puma ilmoitti tuovansa markkinoille uudestaan RS-malliston. Aikanaan 1986 esitelty RS Computer oli kenkä, jonka saattoi yhdistää piuhalla Commodore 64:een, Apple II:een tai IBM PC:hen. Ko. kenkä sitten tarjosi juoksijalle informaatiota kuten kadenssin, juostun ajan ja kuljetun matkan sekä poltetut kalorit. Tuon jälkeen kengästä tuli vielä uusia malleja kunnes se vaipui pitkäksi ajaksi unholaan. Tämän vuoden huhtikuussa RS-0 mallilla he tekivät paluun ja jatkossa tulossa on vielä RS-100 ja RS-350. Nyt kyseessä ei ole mikään tietokonetossu, vaan puhtaasti retrohenkinen lenkkari suosittuun katumuotikategoriaan. Minusta ne pääväriltään valkoiset, mustilla sekä mintun värisillä detaljeilla maustetut kengät olivat hyvännäköiset, joten olisin halunnut niitä koittaa. Valitettavasti niitä ei Suomessa vain ollut missään myynnissä, joten unohdin koko asian.

DSC_3444-1376x774

Joku aika sitten näin YouTubesta, että ko. mallistosta on tullut joku Play collection, josta oli julkaistu valkoiset tossut, joissa on keltaisia, sinisiä ja punaisia elementtejä. En ole koskaan pelannut konsolipeliä, mutta tiesin värityksen liittyvän Super Mario Bros -hahmoon. En kauheasti innostunut noin värisekamelskasta, vaan pidin niitä keväällä myyntiin tulleita kenkiä tyylikkäämpinä. Asia ei siis kiinnostanut yhtään ja oletin, ettei niitä ole Suomessa muutenkaan. Tänään näin sellaiset kuitenkin Stockmannilla 2. kerroksessa mallinuken päällä, joten päätin mennä ylös 6. kerroksen urheiluosastolle kenkiä kokeilemaan. En meinannut niitä löytää kunnes lopulta hyllystä löytyi esillä kaksi kenkää. Toinen oli kokoa 42 ja toinen 44,5. Pumasta täytyy sanoa, että ne ovat yleensä todella isoa kokoa, joten päätin kokeilla kokoa 42. Se oli itseasiassa ainakin ohuilla sneakersukilla luultavasti sopiva koko, mutta kenkämalli oli suuri pettymys.

Nämä RS-0:t eivät ole erityisen mukavat kengät kuten vaikkapa Niken AirMax 270:t tai adidaksen Ultra Boostin, NMD:t tai jotkut vastaavat. Vaimennus on kovanoloinen ja ne kengät ovat jotenkin karut sisältä. Kaiken huipuksi se malli on todella korkea, joten täytyy varmaan olla korkeampi holvikaari, mitä minulla on, jotta ne kengät tuntuisivat luontevilta jaloissa.

dsc_3446-774x1376.jpgUlkonäöltään ne kengät olivat omassa jalassa paremman näköiset kuin luulin (vaikka vähän liikaa värisekamelskaa). Periaatteessa niitä voisi pitää shortsien tai sinisten farkkujen kanssa, mutta kun eivät olleet tuntumaltaan yhtään itselle mieluisat, niin käytän mieluummin esim. juuri niitä edellä mainittuja Nikeja. Noissa Pumissa ulkopohjakin oli jotenkin liukkaan oloinen, joten en siitäkään anna täysiä pisteitä. Tuosta on muuten olemassa myös kolme muutakin väritystä (jokaisen väritys jonkun konsolipelin mukaan), mustapunaiset ovat mielestäni parhaimmannäköiset.

dsc_3449-774x1376.jpgRetrokengät ovat ihan jees trendi sinänsä, mutta aina ne kengät eivät ole sellaiset, mitä itse tahtoisi käyttää. Silti se tarina 80-luvulta oli hauska, että tosiaan juoksukenkä on voinut toimia urheilukellon ”esi-isänä”.

Mainokset