Argentiina selvisi rimaa hipoen (lohkot C ja D)

argentina-flag-3476845_1280.jpgEilen saatiin pakettiin lohkot C ja D. Ensinnäkin nähtiin jotenkin pakkopullamainen ottelu Ranska-Tanska. Odotin siltä matsilta paljon, en saanut oikein yhtään mitään. Tuntuu, että Ranska menee koko ajan tuossa turnauksessa ns. minimeillä. Eilenkin tuntui, että kun molemmat pääsevät jatkoon, niin se yksinkertaisesti riitti heille. Katsoin silti pelin loppuun, ei olisi kyllä kannattanut.

Illalla ratkaistiin lohko D ja se oli paljon kimurantimpi. Kroatia oli varmistanut jatkopaikkansa, mutta itseasiassa kaikilla muillakin oli vielä mahdollisuudet ja saatiinkin melkoista draamaa. Itse katsoin ottelun Nigeria-Argentiina ja samaan aikaan toisaalla pelattiin sitten se Islanti-Kroatia. Argentiina oli kieltämättä ensimmäisellä jaksolla entistä kertaa tässä turnauksessa vähän parempi, mutta toisella jaksolla Nigeria oli taas hyvä kuten se oli ollut erinomainen myöskin Islantia vastaan jälkimmäisellä puoliajalla. Näin ollen oli suoranainen ihme, ettei Nigeria sitä ottelua voittanut. Joku toinen tuomari olisi saattanut antaa toisen rankkarinkin superkotkille, jolloin he olisivat menneet 2-1 johtoon ja peli olisi ollut Argentiinalta ohi, sillä tasapeli ei olisi auttanut Argentiinaa jatkoon. Siinä tasapelitilanteessa jatkoonmenijä olisi ollut Nigeria ja kun toisessa pelissä Islanti haki vimmatusti johtomaalia, niin jos tuo olisi onnistunut, niin jatkaja olisikin ollut Islanti. Kaikki oli siis auki, mutta kuten aina, niin jossain vaiheessa tilanne ratkeaa. Tällä kertaa kävi niin, että Argentiina onnistui yhdessä hyvässä hyökkäyksessä ja teki 2-1 voittomaalin. Toisessa pelissä kesken Islannin painostuksen vähän parhaita pelaajiaan lepuuttanut Kroatia teki samaten 2-1 maalin, jonka seurauksena Kroatia voitti lohkon ja Argentiina oli kakkonen. Suuri maansuru siellä siis vältettiin.

Muistan hyvin erään lauantaipäivän kesällä 2010. Ensin juoksin Paavo Nurmi puolimaratonin Turussa. Sitten menin Pikku-Torreen katsomaan pudotuspelin Saksa-Argentiina. Paikalla oli ulkkareita, osa Saksan ja osa Argentiinan paidoissa. Saksa voitti 4-0 ja argentiinalaiset (ilmeisesti opiskelijat) olivat vähän surullisia, mutta eivät maansa myyneitä, sillä joukkue oli silloin vähän huono ja valmentajana sekoili Maradona. Mieshän ei siis oikeasti osaa valmentaa lainkaan. Eilen hän sekoili vähän samaan tapaan stadionilla. Hän on tullut tunnetuksi näiden kisojen aikana siitä, että välillä hän itkee katsomossa, välillä nukkuu ja kuten eilen nähtiin, niin välillä näyttää keskisormiaan ja välillä mahaansa. Lopulta hän uupui niin, että tarvitsi lääkärihoitoa. Joidenkin tietojen mukaan mies kiidätettiin sairaalaan, joidenkin tietojen mukaan taas ei. Minusta tuossa Argentiinan futiskulttuurissa on parasta se, että myös naiset suhtautuvat lajiin intohimoisesti, mutta rehellisyyden nimissä siitä on kauan, kun joukkue on pelannut hyvin. 1978 Kempesin aikoina kyllä, samoin Maradonan aikoina 1986. Muulloin sen sijaan se on ollut yleensä huonoa ja hyvin usein on käytetty rumia otteita. Nyt tuntuu, että valmentajalla on Mixun otteet, kun hän haukkuu pelaajiaan ja valittaa, ettei hänen pelitapaansa ymmärretä. Pelaajat puolestaan eivät juurikaan valmentajaa arvosta. Kentällä sitten ovat surkeita, eikä se Messikään oikein loista. Nyt se riitti joka tapauksessa jatkopaikkaan, toivottavasti ei siitä enää pidemmälle. Toivoin toisella jaksolla kyllä Nigerian voittoa, sillä minusta he pelasivat iloista hyökkäyspeliä.

Jatkossa parit ovat siis Ranska-Argentiina ja Kroatia-Tanska. Pakko uskoa siihen, että Ranska pudottaa Argentiinan. Jos näin ei tapahdu, se on jonkin sortin ihme. Ranskalla on nähdäkseni turnauksen paras materiaali, mutta se on pelannut jotenkin puolivaloilla. Pisteitä on kertynyt, mutta peli ei ole kyllä kulkenut vielä lainkaan. Potentiaalia kuitenkin on, joten Argentiinan pitäisi olla vain suupala, ellei joku tyyliin Messi intoudu ihan hirmuvetoon. Argentiinallahan on heikko maalivahti ja heppoinen puolustus sekä keskikenttä. Ainoastaan hyökkäys heillä on erinomainen, mutta niin on Ranskallakin. Veikkaukseni on siis se, että Ranska jatkaa ja Argentiina lähtee kotiin. Toivottavasti Maradona ei saa sydänkohtausta. Toisesta pelistä tulee mielenkiintoinen. Kroatia lepuutti parhaimmistoaan pl. Modric eilen, mutta heidän pelinsä on kulkenut niin hyvin, että uskon heidän menevän jatkoon. Juutit tosin eivät luovuta helpolla, joten kyllä Tanskallakin on mahis.

Tänään sitten taas pari lohkoa lisää pakettiin.

Mainokset