Lohkovaihe päätökseen (lohkot E, F, G ja H)

footballSiitä saakka, kun Saksa putosi turnauksesta, on ollut vähän sellainen tunne, etten oikein tiedä, miten asian pitäisi reagoida. Kirjoitin mahalaskusta kertovaa blogipostausta, mutten saanut sitä valmiiksi. Ajatukset eivät olleet tarpeeksi jäsennellyt, joten jätin asian hautumaan. Samalla en sitten eilen saanut toissa päivän lohkoja käsiteltyä.

Kun sitä peliä silloin katsoi, niin en ole varma kumpi oli ahdistuneempi toisella jaksolla. Kentällä olleet pelaajat vai peliä katsoneet henkilöt kuten minä. No se on ollutta ja mennyttä. Kun peli päättyi, lähdin lenkille ja nautin kesästä. Se oli todella huono suoritus Saksalta ja jatkoon menivät siis Ruotsi ja Meksiko. Jotenkin tuntuu, että Meksikon kovin lataus meni siihen ekaan peliin ja nyt kun jatkavat eteenpäin melko kapealla materiaalilla, niin vaikeuksia tulee. Seuraavalla kierroksella tulee vastaan Brasilia, jonka oletan hoitavan pelin aika selvästi. Brasilia ei ole oikein vakuuttanut, mutta sillä on erinomainen joukkue ja joka matsissa on näkynyt hyviäkin elementtejä. Vikan ottelun toinen puoliaika antoi jo viitteitä todella hyvästä pelaamisesta. Arvioni on siis, että Brasilia hoitaa Meksikon ja menee kahdeksan parhaan joukkoon.

Ruotsi puolestaan kohtaa yhden tämän turnauksen yllättäjän eli Sveitsin, joka on pelannut todella hyvin. Maalla on muutamia erinomaisia pelaajia kuten keskikentän Shaqiri sekä Xhaka, eikä se suostu antamaan periksi. Brasseja vastaankin tuli tasapeli. Viimeistä peliä en nähnyt, koska katsoin samanaikaisesti Brassi-pelin. Toisaalta en nähnyt myöskään Ruotsin voittavan Meksikoa. Ihan siis en osaa sanoa aivan varmaa voimasuhteista, mutta jotenkin toivoisin, että Sveitsi tuon pelin veisi. He ovat olleet aktiivisempi joukkue, joka on pelannut parempaa futista. Toisaalta Ruotsi on paha, jos se pääsee johtoon.

James loukkaantui taas eilen Kolumbian pelatessa. En tiedä onko kyseessä sama vanha pohjevamma. Se on todella ikävä juttu ja kova isku joukkueelle. Seuraavalla kierroksella tulee Englanti vastaan ja vaikka tämä olikin eilen aika flegmaattinen Belgiaa vastaan, niin osin saattoi olla kyse taktiikastakin. Lisäksi Kanea lepuutettiin. Vaikka kuinka toivon iloisen Kolumbian pääsevän pitkälle, niin vaikeaa se tulee olemaan ja jos James on sivussa, niin lähes toivotonta. Toinen lohkosta jatkava meni sitten ihan korttien laskemiseksi. Sekä Japanilla että Senegalilla oli 4 pistettä, maaliero 4-4 ja keskinäinen ottelu tasan. Jatkoon pääsi Japani, sillä se oli ottanut vähemmän varoituksia turnauksessa. No seuraavalla kierroksella Japani kohtaa Belgian, joten mahdollisuudet lienevät minimaaliset. Itse pidän Belgiaa jopa maailmanmestaripotentiaalin omaavana ja Saksan pudottua siirryin kannattamaan joukkuetta. Eilen heiltä oli aika monta parasta pelaajaa sivussa, osa kuulemma kolhujen vuoksi, mutta olivat silti Englantia parempia. Tuo matsi oli muuten vähän pannukakku, kun kumpikaan sitä ei aktiivisesti tahtonut voittaa, mutta kyllä siinä joukkueessa paljon taitoa on.

Tänään on kisoissa välipäivä ja huomenna päästään sitten todellisten herkkupalojen pariin, kun ensin klo 17 Ranska kohtaa Argentiinan ja myöhemmin klo 21 Uruguay Portugalin. Toivon Ranskan ja Uruguayn voittavan ottelunsa.

Mainokset