Puolivuotiskatsaus – kesäkuun yhteenveto

DSC_3272-774x1376Kuusi kuukautta on treenattu eli vuosi on puolivälissä. Paljonko nyt sitten on tossuja ulkoilutettu? Vastaus on: 2060 juoksukilometriä on kertynyt puolessa vuodessa, mikä on nice. Itseasiassa ennen sitä 5 viikon sairastelua olin jo 5000km vauhdissa, mutta täytyy sanoa, että tämäkin on hyvin, sillä en ole koskaan aiemmin juossut yli 3000 kilsaa vuodessa. Lisäksi touko-kesäkuussa on kuulunut ohjelmaan maantiepyöräilyä yhteensä lähes 349 kilometriä. Määrään ei siis voi olla ekalla vuosipuoliskolla kovin tyytymätön.

Kuinka meni sitten kesäkuu? Siinä oli tietysti se HHM, mikä aiheutti sen, että yksi viikko oli vähän ”mieto” määriltään, mutta onneksi sain kisan jossain määrin kunnialla suoritetuksi. Kuukauden kaksi lepopäivää olivat myöskin sillä kisaviikolla, maanantaina ja perjantaina. Muina 28 päivänä urheilin. 22 lenkkiä, yhteensä 362 kilsaa, mikä tekee 16,45km per lenkki, missä on selkeästi lisäystä aiempien kuukausien keskiarvoihin reilut puolitoista kilsaa. Yksi puolimaratonin kisa, 3 kertaa 6km tempo, kerran 8x1000m ja kerran 5x1000m. Siihen päälle vielä 6x400m ja 10x100m kertaalleen, joten vauhtikestävyyden hakua tuli pitkästä aikaa saatua mukaan harjoitteluun.

Pyöräilyä tuli 172km neljällä lenkillä, ka. lähes 43km eli fillarointirupeamat ovat pidentyneet. Vesijuoksua tuli puolestaan about tunti sekä HHM:n jälkeisenä päivänä että nyt 35+km pitkiksen jälkeisenä päivänä viime maanantaina. Keskivartalotunnilla kävin kesäkuussa kaksi kertaa (futiskisat söivät aktiivisuutta), saliakin tuli tehtyä vain pari kertaa ja kaikki muukin omatoiminen jäi vähiin. Leukoja en ole jaksanut vetää enää pariin kuukauteen.

Fiilis on ihan hyvä. En ole vielä kertaakaan treenannut kahdesti päivässä, mutta määrää on silti kertynyt ihan mukavasti. Jos pysyn vuoden toisen puoliskon terveenä, niin 4000km pitäisi olla tänä vuonna selvää pässinlihaa. Hoka Claytonit ja Nike Pegasukset ovat jossain 950km paikkeilla eli molemmissa kestotestiä jäljellä sellaiset viiskymppiä. Kirjoitin eilen jo niistä alustavat loppuraportit, joten jäljellä enää vikat lenkit ja kuvat. Sitten sekin on maalissa niiden osalta.

Mainokset