Ranska vakuutti – viikonlopun pudotuspelit

france

Viikonlopun neljästä pelistä meni kolme jatkoon, joita jatkoon veikkasin eli Ranska voitti Argentiinan ja Uruguay Portugalin. Sunnuntaina Kroatia löi Tanskan rankkareilla. Ainoastaan Espanjan tappio Venäjälle myöskin rankkareilla oli itselleni suuri yllätys.

Ranska vakuutti Argentiinaa vastaan. Tuo oli toistaiseksi kisojen viihdyttävin ja paras ottelu. On kiva nähdä hyvää hyökkäyspeliä. Ranska osoitti todellakin, että sillä on huikea potentiaali. Griezmann on todella hyvä, nuori Mbappé löi viimeistään tässä turnauksessa läpi ja on supertähti hänkin. Siihen kun lisätään rajusti töitä tekevä Giroud ja laadukkaat pelaajat keskikentällä, niin mahdollisuudet hienoon hyökkäyspeliin ovat olemassa ja tämä olikin ensimmäinen peli tässä turnauksessa, jossa näyttivät, mitä osaavat. Argentiina oli melkoinen vastaantulija, mutta pystyi kuitenkin nopeilla vastahyökkäyksillä tekemään kolme maalia, mitä pitää arvostaa.

Uruguay oli ylivoimainen Venäjää vastaan ja Portugalia vastaankin erityisesti Suarez – Cavani yhteistyö toimi erinomaisesti ja Cavani tekikin kaksi hienoa maalia. He puolustavatkin erinomaisesti, joten ei olisi yllätys, jos menisivät pitkälle. Harmi, että Ranska tulee seuraavalla kierroksella vastaan. Toivon Ranskan menevän tuosta jatkoon, sillä se on todellinen maailmanmestaripotentiaalin omaava joukkue materiaaliltaan ja voi pelata todella hienoa futista, mutta toisaalta sitä toivoisi Uruguaynkin menevän pitkälle. Se on sääli, että molemmat ovat samalla puolella kaaviota. Itseasiassa kaikki jäljellä olevat hyvää futista pelaavat jengit eli FRA, URU, BEL ja BRA ovat samalla kaaviopuolella. Toivotaan silti, etä Cavanin pohjevamma ei olisi paha ja hän voisi pelata seuraavassa ottelussa.

Espanja-Venäjä oli otteluna pettymys. En ole oikein pitänyt siitä, että niin moni joukkue tuossa turnauksessa keskittyy puolustamaan niin voimakkaasti. Peleistä tulee vähän tylsiä. Niin teki Venäjäkin eilen. Espanjan oli vaikea löytää sieltä aukkoja. Jonkun verran niitä tuli, mutta ratkaisut eivät olleet riittävän hyviä. Vähän ihmettelen, miksei Thiago saanut pelata eilen. Minusta hän olisi ollut parempi kuin David Silva. Toinen outo juttu oli se, ettei Morata päässyt joukkueeseen. Diego Costa oli turnauksen aluksi tehokas, mutta kun hänen maalivainunsa hyytyi, ei enää löytynytkään ratkaisijoita. Silti tuo tappio rankkareilla oli eilen kyllä vähän ikävä juttu.

Kroatia-Tanska oli peli, jossa kohtasivat joukkueet, joilla on ollut vähän erilainen turnaus. Kroatia pelasi erinomaisen alkulohkon. Se mm. jyräsi Argentiinan yli voittaen 3-0. Tanska oli sen sijaan vaikeuksissa jopa Australian kanssa. Eilinen ottelu oli kyllä aika viihdyttävä, kun molemmat yrittivät hyökätä. Ottelun hallinta vaihteli ja molemmilla oli omat mahdollisuutensa. Tavallaan Kroatia ansaitsi minusta kuitenkin voiton vähän enemmän, kun he epäonnistuivat jatkoajalla jo kerran rankkarissa. Tavallaan suon heille kyllä tuon jatkopaikan ja toivon, että pudottavat Venäjän seuraavalla kierroksella. Olisi mukavaa, jos tuo kultainen sukupolvi Modrid, Mandzukic, Rakitic & co. menisi välieriin saakka.

Tänään ja huomenna ratkaistaan sitten loput neljännesvälierät.

Mainokset